Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαφάνεια στα δημόσια έργα

Ζήτησε χτες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Λιάσκας, κατά την τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Επιμελητήριο

Διαφάνεια στις διαδικασίες ανάθεσης των δημοσίων έργων ζήτησε χτες κατά την ομιλία του στην τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ ο πρόεδρός του Κ. Λιάσκας. "Η διαφάνεια, τόνισε συγκεκριμένα, δεν είναι απλά ηθικής αφετηρίας απαίτηση, αλλά και προϋπόθεση για τον υγιή παραγωγικό ανταγωνισμό".

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανακοίνωσε ότι το θέμα της παραγωγής των έργων υποδομής θα είναι αντικείμενο ειδικής δημόσιας συνεδρίασης της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στις 11 Μάη. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στο νόμο περί δημοσίων έργων - μετά από πιεστική ανάμειξη των αρμοδίων των Βρυξελλών - "ωθούν σε υπερσυγκέντρωση και ολιγοπωλιακές καταστάσεις στον τομέα, με θεσμοθετημένη πλέον ενίσχυση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος".

Ο Κ. Λιάσκας επέκρινε σαφώς την υποχωρητική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στις απαιτήσεις των Βρυξελλών, λέγοντας τα εξής: "Αντί να περιμένουμε προσκυνηματικά τις κατευθυντήριες οδηγίες της Επιτροπής και τα αυξανόμενα σε πλήθος και έκταση φαινόμενα "τραβήγματος του αυτιού" από τις διευθύνσεις, ας προχωρήσουμε αποφασιστικά σε μια νέα στρατηγική διάρθρωσης και διαχείρισης του ελληνικού χώρου για το συμφέρον του ελληνικού λαού".

Επίσης ζήτησε την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά "ας μη θεωρητικοποιούμε τις αδυναμίες της για να τη θέσουμε οριστικά στη γωνία".

Χαιρετίζοντας στη συνέχεια την εκδήλωση τόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Γείτονας υποστήριξαν ότι οι διαδικασίες για την ανάθεση των δημοσίων έργων γίνονται με... διαφάνεια και άφησαν ορισμένες αιχμές εναντίον των εργοληπτών.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ και τέως υπουργός Αρ. Τσιπλάκος υποσχέθηκε ουσιαστικά ανοχή προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς, προκειμένου να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ