Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΕΣΑΣΕ
Απόφαση - κόλαφος για τη νοθεία
  • Το Πρωτοδικείο Καρδίτσας απέκλεισε, χτες, οριστικά τη συμμετοχή της ΟΑΣ του νομού - και του προέδρου της ΓΕΣΑΣΕ Β. Ζαρκινού ως αντιπροσώπου - από το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, γιατί ήταν παράνομες οι εκλογές.
  • Συνέντευξη αποπροσανατολισμού και ανευθυνότητας της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που επιμένει στο νόθο συνέδριο

Ακόμα και την ύστατη στιγμή - κι ενώ η εκλογική νοθεία επιβεβαιώνεται και δικαστικά πια με χτεσινή απόφαση του πρωτοδικείου Καρδίτσας - η παράταξη του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος του "ΣΥΝ" στη ΓΕΣΑΣΕ, επιμένουν να πραγματοποιήσουν το Σαββατοκύριακο συνέδριο νοθείας στη Συνομοσπονδία με "πλαστούς" αντιπροσώπους, εκλεγμένους στα χαρτιά κι όχι μέσα από κανονικές εκλογικές διαδικασίες.

Ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Β. Ζαρκινός, ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωτοδικείο Καρδίτσας για αποκλεισμό της συμμετοχής της ΟΑΣ Καρδίτσας στο επικείμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, γιατί οι εκλογές δεν έγιναν με τις νόμιμες - καταστατικές διαδικασίες. Ετσι, όπως διευκρίνισε, δε θα συμμετέχει και ο ίδιος ως αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ, αφού εκλέγεται από τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες πρακτικές νοθείας έχουν ακολουθηθεί σε πολλές ακόμα Ομοσπονδίες με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εντελώς πλαστοί συσχετισμοί με αντιπροσώπους που έχουν, ουσιαστικά, διοριστεί αντί να εκλεγούν με νόμιμες εκλογικές διαδικασίες. Πρόκειται για μια κατάσταση που όπως καταγγέλλει η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" εντείνει τα εκφυλιστικά φαινόμενα και πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία της Συνομοσπονδίας.

Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτών των εκφυλιστικών μεθοδεύσεων και φαινομένων, αντί να συνετίσει τους υπεύθυνους των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ και "ΣΥΝ", φαίνεται πως, αντίθετα, τους έχει κάνει να χάσουν την ψυχραιμία και μαζί κάθε ίχνος σοβαρότητας... Ετσι, χτες, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Β. Ζαρκινός μαζί με τον πράσινο - ροζ ΣΥΝεταίρο του Π. Πεβερέτο, οργάνωσαν συνέντευξη Τύπου - από την οποία απέκλεισαν (δεν τον ειδοποίησαν καν... ) τον γενικό γραμματέα της ΓΕΣΑΣΕ Γ. Γκικόπουλο εκπρόσωπο της ΛΑΕ και - εκ του ασφαλούς, χωρίς αντίλογο - προχώρησαν σε μια αήθη συκοφαντική επίθεση κατά της παράταξης της "Λαϊκής Αγροτικής Ενότητας" - αλλά και κατά του ΚΚΕ! Με απαράδεκτους ισχυρισμούς και χαλκευμένες - προβοκατόρικες "πληροφορίες" επιχείρησαν να αποδώσουν προθέσεις και ευθύνες για διάσπαση της ΓΕΣΑΣΕ στην παράταξη της ΛΑΕ, αλλά και στο ΚΚΕ. Ο Β. Ζαρκινός χάνοντας εντελώς την ψυχραιμία του για την αποκάλυψη της νοθείας και των στόχων της παράταξής του, ισχυρίστηκε ψευδέστατα - όπως αποκαλύφθηκε και στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, καθώς εξέφρασε την αδυναμία του να προσκομίσει οποιοδήποτε στοιχείο... - πως, τάχα, το ΚΚΕ πήρε απόφαση να μη συμμετέχει στις εκλογές της ΓΕΣΑΣΕ! Κι όλα αυτά, γιατί η ΛΑΕ καταγγέλλει τη νοθεία που επιχειρείται στις εκλογές της ΓΕΣΑΣΕ από στελέχη των δύο παραπάνω παρατάξεων και απαιτεί να γίνει γνήσιο συνέδριο. Αλλά και σε μια προσπάθεια της παράταξης του ΠΑΣΟΚ να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος της για την εμμονή στην ολοκλήρωση της εκλογικής νοθείας στο Συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ