Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την επέκταση του μετρό θέλουν οι εργολήπτες

Η κατασκευή των επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας να γίνει από ελληνικές εταιρίες, ύστερα από μειοδοτικούς διαγωνισμούς, ζητά με επιστολή της από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ η Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ).

Παράλληλα, δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές και για τις "φουσκωμένες" τιμές μονάδας που προβλέπονται στη συμπληρωματική σύμβαση του μετρό, για την οποία αισθάνεται τόσο... υπερήφανη η κυβέρνηση.

"Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή για επικύρωση της συμπληρωματικής σύμβασης του μετρό Αθηνών - αναφέρεται στην επιστολή - με επιβάρυνση για το δημόσιο ύψους 65 δισ., όπως επίσης και τις καταγγελίες στον Τύπο για τις σκανδαλώδεις τιμές μονάδας που αναφέρονται στη συμπληρωματική αυτή σύμβαση επιθυμούμε να σας εκθέσουμε επί του θέματος τις απόψεις μας που είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις από 10ετίας περίπου ανάλογες που είχαν απευθυνθεί στην τότε κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα, όμως, από τις τότε αντιρρήσεις μας τόσο για το ύψος της δαπάνης του μετρό, όσο και του τρόπου κατασκευής του, δηλαδή με ένα κονσόρτσιουμ στο οποίο οι Ελληνες κατασκευαστές έχουν μικρή συμμετοχή, επιθυμούμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτο εθνικά, οικονομικά αλλά και δεοντολογικά, οι αναγκαίες επεκτάσεις του μετρό να μην κατασκευαστούν από ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες μετά από μειοδοτικούς διαγωνισμούς".

Επίσης η ΠΕΔΜΕΔΕ, αφού επισημαίνει τις φήμες που διαδίδονται για ανάθεση στον ίδιο ανάδοχο επαύξησης κατά 50% της αρχικής του σύμβασης, τονίζει την ολοκληρωτική της αντίθεση με την προοπτική αυτή και δηλώνει την αμετάκλητη απόφαση του ελληνικού τεχνικού δυναμικού να αγωνιστεί δυναμικά για να μετάσχει στους διαγωνισμούς με ίσους όρους με τους ξένους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προχωρούν το στήσιμο του αντιμεταναστευτικού φράκτη(2012-01-04 00:00:00.0)
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ(2001-08-29 00:00:00.0)
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ(2001-08-22 00:00:00.0)
Δικαστικές τριβές και συμφωνίες απ' το "παράθυρο"...(1997-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ