Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΦΙΞ
"Οχι στον τεμαχισμό"

"Το αρχιτεκτονικό έργο δεν τεμαχίζεται", έγραφε το πανό που κρατούσαν φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατεδάφιση τμήματος του εργοστασίου ΦΙΞ, στη Συγγρού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αρχιτέκτονες, φοιτητές και καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αίτημά τους είναι να σταματήσει η παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατεδάφιση και να επανεξεταστεί το θέμα της κατασκευής σταθμού του Μετρό και του σταθμού μετεπιβίβασης σε άλλο χώρο. "Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με άλλο τρόπο, χωρίς να γκρεμιστεί τμήμα του ΦΙΞ. Ηδη, έχουμε προτείνει άλλες λύσεις και η απόφαση είναι πλέον θέμα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ", σημείωσε ο Π. Νικολακόπουλος,υπεύθυνος της Ομάδας Πρωτοβουλίας και αρχιτέκτονας. Ο Β. Οικονόμου,φοιτητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, τόνισε ότι "κτίρια τόσο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, όπως το ΦΙΞ, έχουν απομείνει λίγα και είναι κρίμα να γκρεμίζονται".

Σε ανακοίνωσή της, η Ομάδα Πρωτοβουλίας επισημαίνει: "Επειδή ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο δεν τεμαχίζεται και δεν αποτελεί προσωπική περιουσία κανενός, καλούμε το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και το ΥΠΠΟ να διακόψουν αμέσως τις παράνομες εργασίες κατεδάφισης του κτιρίου, διατυπώνοντας εναλλακτικές προτάσεις, που θα είναι σύμφωνες με τις σημερινές κοινωνικές ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ