Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραπέμπονται σε δίκη οι "σατανιστές"

Για τρεις ανθρωποκτονίες από πρόθεση (και όχι για δυο, όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Παν. Νικολούδης), παραπέμπονται να δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι νεαροί "σατανιστές", Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλλης. Θύματά τους, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, είναι η 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου, η καμαριέρα του ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρετάνια", Γαριφαλιά Γιούργα, και η Σουλτάνα Κρισικιάν, 35 χρόνων. Την Κρισικιάν και την ανήλικη είχαν σκοτώσει στις 7 και 27 Αυγούστου 1992 στη Λούτσα και στη θέση "Σέσι" Κορωπίου αντίστοιχα, ενώ την Γιούργα στις 15 - 4 - 1993 στο "Σέσι".

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμπονται να δικαστούν: η Δήμητρα Μαργέτη για άμεση συνεργία στη δολοφονία της Συροπούλου και της Γιούργα, ο Χαράλαμπος Ζάβρας για άμεση συνεργία στη δολοφονία της Γιούργα, η Βαρβάρα Αγγελοπούλου και οι αδελφές Αικατερίνη και Μαρία Ρηγάκη για υπόθαλψη εγκληματία και η Αγγελική Αναγνώστου για απόπειρα εκβίασης σε βάρος της μητέρας της Συροπούλου.

Τα τέσσερα μέλη της συμμορίας του Κατσούλα κατηγορούνται για πολλές ακόμη κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις, όπως βιασμό κατά συρροή, εμπρησμό, εκβίαση κατ' εξακολούθηση, περιύβριση νεκρού, παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατακράτηση, χρήση πλαστού εγγράφου, αντιποίηση Αρχής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ