Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Θα κλείσει αλλά όχι το Μάρτη

Αντίθετος εμφανίστηκε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος στην εξαγγελία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη ότι από την 1η Μάρτη θα κλείσει για τα αυτοκίνητα, πειραματικά για ένα τρίμηνο, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Σταδίου, Μητροπόλεως, Αθηνάς).

Αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ εξαγγέλλει ρυθμίσεις για την Αθήνα ερήμην του δήμου, ο δήμαρχος επανέλαβε παλιότερη δήλωσή του ότι "κανένα μέτρο δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς το Δήμο Αθηναίων" και κάλεσε τους αρμόδιους του υπουργείου να συνεργαστούν με το δήμο. Ο ίδιος βέβαια διευκρίνισε ότι δε διαφωνεί με το κλείσιμο του ιστορικού κέντρου παρά μόνο με τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες θα γίνει αυτό. Πλαισιωμένος από ομάδα επιστημόνων που συγκροτούν το Συμβούλιο Αστικής και Συγκοινωνιακής Πολιτικής του δήμου, ο Δ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα παρουσιαστεί η αναλυτική πρόταση του δήμου για το ιστορικό κέντρο, πρόταση που υλοποιεί, όπως είπε, τμήμα σχετικής έρευνας που έχει κάνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η πρόταση προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των αυτοκινήτων σε πρώτη φάση μεταξύ των οδών Σταδίου, Μητροπόλεως και Αθηνάς και σε δεύτερη φάση επέκταση της απαγόρευσης μέχρι και την Πειραιώς. Για την κυκλοφορία στο εσωτερικό αυτού του τριγώνου θα χρησιμοποιηθούν δέκα μικρά λεωφορεία η επιβίβαση στα οποία θα είναι δωρεάν. Η αποκομιδή σκουπιδιών και ο εφοδιασμός των καταστημάτων του κέντρου θα γίνεται τη νύχτα. Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των ΤΑΧΙ, ο δήμαρχος είπε πως θα επιτρέπεται η είσοδος από επιλεγμένα σημεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ