Παρασκευή 10 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λείπουν γιατροί στο ΙΚΑ Βότση Καλαμαριάς

Αρκετοί γιατροί έχουν φύγει από το ΙΚΑ Βότση - Καλαμαριάς και νέοι γιατροί αποφεύγουν να πάνε με τις 68.000 μισθό και τις συμβάσεις δύο ή τριών μηνών. Επίσης, λείπουν πολλές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος.

Τις διαπιστώσεις αυτές έκανε στη διάρκεια περιοδείας της στο ΙΚΑ Βότση, αντιπροσωπεία της ΚΟ Βότση του ΚΚΕ, η οποία συναντήθηκε με το διευθυντή του ΙΚΑ Βότση, καθώς και με τον αναπληρωτή διευθυντή υγειονομικού.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε, επίσης, πως υπάρχουν σοβαρές υλικοτεχνικές ελλείψεις. Επειδή δεν είχαν προβλεφτεί από την αρχή οι χώροι των ιατρείων, δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη που χρειάζεται ένας γιατρός, για παράδειγμα, να πλένει τα χέρια του. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα καθαριότητας, αφού μια καθαρίστρια είναι αδύνατον να καθαρίσει όλο το χώρο όσο κι αν προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της.

Η ΚΟ Βότση του ΚΚΕ ζητά άμεσα να προσληφθούν και να τοποθετηθούν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, να προσλαμβάνονται με αόριστο χρόνο και με ικανοποιητικό μισθό, και τέλος, να δοθεί λύση σε όλα τα άλλα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ