ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Σήφη Κωτσαντή

"Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αλλά και γενικότερα, είναι η μόνη εγγύηση για να ανοίξει ο δρόμος της πάλης και της σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα".Τα παραπάνω τόνισε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ,Σήφης Κωτσαντής,που χτες το πρωί, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, περιόδευσε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.Ο γραμματέας της ΚΟΠ κάλεσε τους εργάτες της Ζώνης να πάρουν μέρος στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πρώτος σταθμός των κομμουνιστών ήταν οι λάντζες που μεταφέρουν τους εργατοτεχνίτες στην Κυνοσούρα της Σαλαμίνας. "Οι τελευταίες εξελίξεις - τόνισε ο Σ. Κωτσαντής - πιστεύουμε ότι μπορούν πλέον σήμερα να πείσουν κάθε καλοπροαίρετο ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Γίναμε μάρτυρες της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους Αμερικάνους για να παραδώσουν στους Τούρκους τον Οτσαλάν, έναν αγωνιστή που παλεύει για την ελευθερία, για να αποκτήσουν πατρίδα οι Κούρδοι".

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟΠ του ΚΚΕ, οι πολυεθνικές με την εξουσία τους στην ΕΕ και οι ιμπεριαλιστές επεμβαίνουν σε κάθε αντίδραση των λαών, προκειμένου να τους καθυποτάξουν. "Η Βόρεια Ελλάδα - συνέχισε - έχει γίνει ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Με την έγκριση και τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, πάνε να διαμελίσουν τη Γιουγκοσλαβία γιατί η Σερβία δεν υποτάσσεται στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Με τα τελευταία γεγονότα το ποτήρι της υποταγής στα πολυεθνικά συμφέροντα ξεχείλισε. Ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει και άμεσα να γίνουν εκλογές, να μπει ο λαός στο προσκήνιο. Μόνο η ενότητα του λαού θα βάλει φρένο σ' αυτό τον κατήφορο".

Επόμενος σταθμός του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν η ΝΑΥΣΙ.Εκεί ο Σ. Κωτσαντής,απευθυνόμενος στους εργάτες, σημείωσε: "Καθημερινά ζούμε στο πετσί μας το "όραμα" της ΟΝΕ. Στο όνομά της η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων. Επιδιώκει την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προχωρεί στη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και στη λήψη μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων". "Καθημερινά - κατέληξε ο Σ. Κωτσαντής - παρακολουθούμε όλα τα κόμματα να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά κανένας δε λέει ποια είναι η βαθύτερη αιτία αυτής της κατάστασης. Σήμερα, σημείωσε ο Σ. Κωτσαντής,μόνο το ΚΚΕ φτάνει στην αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της υποταγής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Κάθε ενίσχυση του ΚΚΕ δημιουργεί προοπτική, ελπίδα για ενότητα του λαού, δημιουργεί προϋποθέσεις να συγκροτηθεί το Μέτωπο και να βάλει φραγμούς σ' αυτά τα σχέδια. Σας καλούμε όλους με κάθε τρόπο να ενισχύσετε αυτή την προοπτική, να ενωθούμε απέναντι στους εχθρούς μας".

Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος

Στους εργάτες του Δήμου Κορυδαλλού περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ξένο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

"Ζούμε σε μια οικονομική δικτατορία...". Το είπε ένας εργάτης του Δήμου Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Βαγγέλη Ξένο,στο αμαξοστάσιο του δήμου.

Ηταν μόνο μία από τις χαρακτηριστικές, για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας, φράσεις που ακούστηκαν στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε την ομιλία του Β. Ξένου. Οπως και η παρατήρηση ενός άλλου εργαζόμενου, πως η εργατική τάξη βρίσκεται δέσμια του τραγικού προβλήματος της ανεργίας και, συνεπώς, του δικομματικού ρουσφετιού που αυξάνει ευθέως ανάλογα με την ανεργία. "Ενας που έχει παιδιά, θέλει να τα βολέψει κάπου... ". Ποιος μπορεί να μιλήσει για δημοκρατία - για να μην πούμε για "εκσυγχρονισμό" - όταν ακούς τέτοιες φράσεις αειθαλείς στο πολιτικό σκηνικό του νεοελληνικού κράτους; Η όταν χιλιάδες εργαζόμενοι στην ΤΑ χρησιμοποιούνται "με το κομμάτι" σαν άψυχα εργαλεία, με ολιγόμηνες συμβάσεις, κουτσουρεμένα δικαιώματα και ενίοτε με καθυστερημένες πληρωμές, όπως και στον Κορυδαλλό, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες στους ΟΤΑ;

Ηταν αυτά τα ζητήματα, αλλά και άλλα εξίσου βασικά, όπως το ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας και της διεθνιστικής αλληλεγγύης, που πρέπει να αντικαταστήσει το ραγιαδισμό στον ιμπεριαλισμό, που έκαναν τους εργαζόμενους να ακούσουν με μεγάλο ενδιαφέρον τη φωνή του ΚΚΕ, τα ξημερώματα, στο χώρο δουλιάς, λίγο πριν ξεκινήσει η βάρδια.

"Τα προβλήματα της εργατικής τάξης λύνονται με πάλη, με αγώνα, στους δρόμους", τόνισε ο Β. Ξένος. Πρόσθεσε, ότι η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους ήταν "η πράξη που ξεχείλισε το ποτήρι" από μια κυβέρνηση που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των Αμερικανών και το έχει αποδείξει και με τα Ιμια, τα 12 μίλια, τους "S-300", την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Βοσνία, το Κόσσοβο κ.ά. Αλλά και από μια κυβέρνηση που αυξάνει και διαχειρίζεται την ανεργία, αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί το οχτάωρο, διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα και δυναμώνει ακόμη περισσότερο τον ταξικό προσανατολισμό της Παιδείας. "Γι' αυτό το ΚΚΕ λέει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά. Μέχρι εδώ πρέπει να πάμε τα πράγματα, να παρέμβει ο λαός, να παρέμβουν οι εργαζόμενοι, να αλλάξει αυτή η πολιτική". Και η μόνη λύση απέναντι στα κόμματα, που στις κεντρικές κατευθύνσεις της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ συμφωνούν, είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές. Τέλος, ο Β. Ξένος κάλεσε τους εργάτες του Δήμου Κορυδαλλού να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση λαϊκής παρέμβασης που διοργανώνει το ΚΚΕ την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Κτυπιέται κατάκαρδα η δουλιά στην ακτοπλο'ϊα

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Γκατζή

Η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών της ακτοπλοϊας για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, που χτυπούν "κατάκαρδα" εφοπλιστές, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, με μια σειρά αντιναυτεργατικά μέτρα και με την εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού - έκτρωμα 3577/92, που σπάει το καμποτάζ και στην ακτοπλοϊα (την εκμετάλλευση δηλαδή την εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών, από πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα), καταγράφτηκε χτες στη διάρκεια περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή στο λιμάνι του Πειραιά. Το βουλευτή συνόδεψαν αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ και συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες.

Κυρίαρχα θέματα αναδείχτηκαν στη διάρκεια της περιοδείας επίσης η υπόθεση του εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η υπόθεση Οτσαλάν.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το επιβατικό πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ" όπου ναυτεργάτες του πληρώματος, στη διάρκεια της συζήτησής τους με το βουλευτή εξέφρασαν την απαίτησή τους, για την έναρξη δυναμικών αγώνων ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την κυβερνητική πολιτική. Ανάλογο ήταν το κλίμα και στο επιβατικό πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ".Η περιοδεία συνεχίστηκε στο πλοίο "ΣΑΠΦΩ",όπου οι ναυτεργάτες υποδέχτηκαν θερμά τον Ν. Γκατζή,ενώ από ένα μέλος του πληρώματος ειπώθηκε χαρακτηριστικά: "Εμείς δεν είμαστε με τους εκσυγχρονιστές". Ο βουλευτής περιόδευσε επίσης στο επιβατικό πλοίο "ΝΑΪΑΣ ΙΙ" και στα φέρι μποτ "ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ" και "ΑΙΓΙΝΑ".

Ο Νίκος Γκατζής συνομιλώντας με τους ναυτεργάτες, τους κάλεσε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ της Κυριακής σημειώνοντας: "Εκεί θα ενημερωθείτε για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, στην υπόθεση Οτσαλάν και τις ευθύνες τις κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τις ορέξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Θα ακούσετε τις θέσεις του ΚΚΕ για την άρση του καμποτάζ, της οποίας οι συνέπειες θα είναι δραματικές για τους ναυτεργάτες, αλλά και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας". Ο βουλευτής επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους αγώνες για τη λύση των οξυμένων ναυτεργατικών προβλημάτων και κατέληξε τονίζοντας: "Και με την υπόθεση Οτσαλάν φάνηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη και πρέπει να παραιτηθεί, για να γίνουν εκλογές που θα αποτελέσουν ξεκίνημα για την ανατροπή γενικότερα αυτής της πολιτικής. Για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, για να αναδειχτεί το ΚΚΕ ισχυρό, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τις προτάσεις του, που αποτελούν τη μοναδική διέξοδο σε όφελος του λαού".

Πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα

Στα πλαίσια της μεγάλης Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών, προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις από τις Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Ετσι πραγματοποιούνται τα εξής:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Στους εργαζόμενους του λιμανιού του Πειραιά: Περιοδεύει το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το μεσημέρι θα επισκεφτεί τα εξωτερικά ιατρεία Τζάνειου, το ΙΚΑ και ΚΑΠΗ Δραπετσώνας.

- Στους εργαζόμενους Δήμου Νίκαιας θα μιλήσει ο Βαγγέλης Ξένος,μέλος της ΚΚΕ.

- Στους εργαζόμενους Δήμου Ρέντη και ΚΑΠΗ θα μιλήσουν οι Σ. Κωτσαντής και Μ. Φιορεντής.

  • Παρασκευή 5/5:

- Στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ περιοδεύει το πρωί ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και το μεσημέρι στο Νοσοκομείο "Μεταξά".

ΑΧΑΪΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- ΟΤΕ: Ν. Καραθανασόπουλος.

- Εργοτάξια: Α. Αντωνόπουλος, Α. Αθανασόπουλος.

- Σαγέικα - Λάππα: Α. Αθανασόπουλος.

- Σύσκεψη οπαδών στο Αίγιο: Κ. Μπάτσικας.

  • Παρασκευή 5/3:

- Εργοτάξια: Α. Αντωνόπουλος, Α. Αθανασόπουλος.

Πρέβεδος - Βασιλικά: Π. Μελάς με ΝΓ Αχαϊας.

  • Σάββατο 6/3:

- Καγκάδι - Απιδεώνας: Π. Κοσιώνης.

- Αιγείρα: Κ. Μπάτσικας.

ΗΛΕΙΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Μαγούλα: Α. Μπούζης.

  • Αύριο Παρασκευή 5/3:

- Γούμερο: Α. Μπούζης.

  • Σάββατο 6/3:

- Λατζόι: Α. Μπούζης.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Γραφεία "Ολυμπιακής": Ε. Μαλιά,μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

- Λαγόποδο - Ρομύρι: Τ. Κεφαλληνός,μέλος της ΝΕ Ζακύνθου.

  • Παρασκευή 5/3:

- Τραγάκι - Μπελούσι: Ν. Πολύδωρος.

  • Σάββατο 6/3:

- Μ. Γερακαριό: Γ. Λιώλη.

  • Κυριακή 7/3: Συγκέντρωση γυναικών στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσει η Γεωργία Λιώλη,γραμματέας της ΝΕ Ζακύνθου.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Περιοδεία στο Νοσοκομείο Δουρούτης: Στις 7.00 πμ κλιμάκιο της ΝΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού Απ. Τασούλα.

  • Αύριο Παρασκευή 5/3:

- Σύσκεψη φίλων και οπαδών οικοδόμων: Στις 8.00 μμ στην Πεδινή.

- Σύσκεψη φίλων και οπαδών οικοδόμων: Στις 8.00 μμ στο Ροδοτόπι.

ΑΡΚΑΔΙΑ

  • Αύριο Παρασκευή 5/3:

- Στα Τρόπαια: Στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας,μέλος Γραφείου Περιοχής.

- Στη Λαϊκή Μεγαλόπολης: Στις 9.00 πμ θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΕΠ.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Μυκήνες - Φίχτια - Ιναχός: περιοδεία και εξόρμηση της Ε. Καραγιάννη,μέλους ΕΠ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Στο εργοτάξιο ΔΕΗ: Στις 7.00 μμ,ομιλία της Λ. Ράζου,γραμματέα της ΕΠ.

- Μηχανοστάσιο ΟΣΕ: Ομιλία της Μ. Διαμαντάκη,μέλους της ΕΠ.

- Σε σύσκεψη εργατοϋπαλλήλων στην Καλαμάτα: Στις 7.00 μμ θα συμμετάσχει ο Ν. Γόντικας,μέλος του Γραφείου Περιοχής.

  • Σάββατο 6/3:

- Στο Παζάρι Αγ. Τριάδας: Στις 9.00 πμ ομιλία του Γ. Τσιπιανίτη,μέλους της ΕΠ.

- Στη Φυτειά Καλαμάτας: Στις 7.00 μμ ομιλία του Γ. Λυριτζή,μέλους της ΕΠ.

- Στο Χανδρινό: Στις 7.00 μμ ομιλία του Μ. Τζαβάρα,γραμματέα της ΝΕ.

  • Κυριακή 7/3:

- Στη Χώρα: Στις 7.00 μμ ομιλία του Μ. Τζαβάρα.

- Στους Γαργαλιάνους: Στις 8.00 μμ ομιλία του Μ. Τζαβάρα.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Στην Εθνική και την Εμπορική Τράπεζα και τον ΟΤΕ Λαμίας: Στις 9.00 πμ περιοδεύει ο Αλέξης Αλεξόπουλος,μέλος Επιτροπής Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας.

- Στον ΟΣΕ Λαμίας: Στις 5.30 μμ περιοδεύει ο Θύμιος Τσέτσος,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

- Σε Αρκίτσα - Λιβανάτες: Στις 6.00 μμ περιοδεύει ο Θύμιος Τσέτσος.

  • Αύριο Παρασκευή 5/3:

- Στο Θαυμακό στις 5.30 μμ,Σοφιάδα στις 6.30 μμ και στο Νέο Μοναστήρι στις 7.30 μμ θα περιοδεύσει ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

  • Σάββατο 6/3:

- Σε Κομποτάδες - Λαδικού στις 6.00 μμ περιοδεύει ο Νίκος Χαλιώτης,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

  • Κυριακή 7/3:

- Σε Ελάτεια - Αμφίκλεια - Δρυμαία περιοδεύει ο Αλέξης Αλεξόπουλος,μέλος ΕΠ, γραμματέας ΝΕ Φθιώτιδας.

- Σε Περιβόλι - Κάιτσα - Ομβριακή από τις 9.00 πμ περιοδεύει ο Θανάσης Καϊδαντζής,μέλος Γραφείου ΝΕ Φθιώτιδας.

- Στο Παγκράτι Λαμίας στις 10.00 πμ περιοδεύει η Τάσα Παφίλη,μέλος Γραφείου ΝΕ Φθιώτιδας.

- Στα Γαλανέικα Λαμίας στις 10.00 πμ περιοδεύει ο Νίκος Χαλιώτης. - Σε σύσκεψη γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας στις 6.00 μμ συμμετέχει ο Τάσος Χρονάς,μέλος Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Στερεάς - Εύβοιας.

ΦΩΚΙΔΑ

  • Σήμερα Πέμπτη 4/3:

- Σε σύσκεψη οικοδόμων Αμφισσας: στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Θανάσης Αγγελάτος,μέλος ΝΓ Φωκίδας.

- Σε σύσκεψη μεταλλωρύχων Αμφισσας: στις 7.00 μμ θα συμμετάσχει ο Γ. Ιωσηφίδης,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας, γραμματέας ΝΕ Φωκίδας.

- Στην Ιτέα: στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Ν. Αγγελάτος,μέλος του Γραφείου ΝΕ Φωκίδας.

ΒΟΙΩΤΙΑ

  • Σάββατο 6/3:

- Σε Πρόδρομο (5.30 μμ), Δόμβραινα (7.00 μμ) περιοδεύει ο Σωτήρης Καλέας,μέλος ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

ΛΕΣΒΟΣ

  • Αύριο Παρασκευή 5/3:

- Σε Μυστεγνά - Νέες Κυδωνιές θα περιοδεύσει κλιμάκιο της ΝΕ.

  • Σάββατο 6/3:

- Στο Μανταμάδο θα μιλήσει ο Σταύρος Σκοπελίτης,μέλος Γραφείου της ΝΕ.

ΦΛΩΡΙΝΑ

  • Κυριακή 7/3:

- Η ΝΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα "Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ορυχείων και η τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης Φλώρινας",στις 7.00 μμ στο ξενοδοχείο "Λύγκος".

- Την ίδια μέρα θα περιοδεύσει στους Λόφους στις 10.00 πμ, στη Βεύη στις 11.00 πμ και στη Μελίτη στις 12.00 η Μαρία Μπόσκου,βουλευτής του ΚΚΕ.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ

Επειδή η φτώχεια θέλει καλοπέραση και επειδή οι κομμουνιστές ως γνωστόν και αγωνίζονται και γλεντούν, η ΑΧΤΙΔΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνει αύριο Παρασκευή 5 Μάρτη στο "ΑΝΗΦΟΡΙ" (Βασ. Γεωργίου 47) ρεμπέτικη βραδιά με γνήσια λαϊκά και αυθεντικά ρεμπέτικα τραγούδια.

Προσκλήσεις υπάρχουν στα γραφεία των οργανώσεων της Αχτίδας και στην είσοδο της ΚΟΠ.

  • Η ΚΟΒ Σαφράμπολης του ΚΚΕ καλεί σε γλέντι που διοργανώνει αύριο Παρασκευή 5/3 από τις 8.00 μμ στο "Στέκι του Νίκου",οδός Υγείας στον Περισσό.
  • Η ΚΟΒ ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής) διοργανώνει συνεστίαση αύριο Παρασκευή 5/3 στις 9.30 μμ στο κέντρο "ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ", Λεωφόρος Δεκελείας, Ν. Χαλκηδόνα.
  • Η ΚΟ Αγ. Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αύριο Παρασκευή 5/3 στις 6.30 μμ στα γραφεία της Οργάνωσης.
  • Η ΚΟ Ατσαλένιου - Μασταμπά του ΚΚΕ Νομού Ηρακλείου διοργανώνει συνεστίαση αύριο Παρασκευή 5/3 στις 9.00 μμ στην ταβέρνα "Ρομαντική Γωνιά" για την ενίσχυση της πολιτικής και οικονομικής δουλιάς της ΚΟ των συνοικιών, ενόψει των ευρωεκλογών.
  • Η ΝΕ Τρικάλων διοργανώνει συνεστίαση το Σάββατο 6 Μάρτη στο κέντρο "Αναμνήσεις" στην Αγ. Κυριακή. Θα μιλήσει ο Σπύρος Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΚΟ ΕΒΕ Τρικάλων διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση το Σάββατο 6 Μάρτη στις 7.00 μμ στο Φρούριο με θέμα: "Η πορεία προς την ΟΝΕ και οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις".Θα μιλήσει ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Η ΝΕ Τρικάλων με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και της Πολιτικής Εξόρμησης για τις ευρωεκλογές πραγματοποιεί συγκέντρωση -συζήτηση στο Φρούριο τη Δευτέρα 8/3 με θέμα: "Επιπτώσεις από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ - Ρόλος του Γυναικείου Κινήματος".Θα μιλήσει η Αρετή Μαρκούδη - Λάζου,μέλος της ΝΕ Τρικάλων.

  • Η ΚΟΒ του ΚΚΕ και η ΟΒ της ΚΝΕ Ανω Πετραλώνων πραγματοποιούν συνεστίαση την Κυριακή 7 Μάρτη 1999 και ώρα 9 μμ στην ταβέρνα "ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΟΝΑΚΙ",οδός Ηρακλειδών 78 και Πειραιώς 11, τηλ.: 34.59.818, 34.69.935.
  • Οι ΚΟ Κυψέλης του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση με την ευκαιρία της Οικονομικής Εξόρμησης για τις ευρωεκλογές το Σάββατο 13/3 από τις 8.30 μμ στην ταβέρνα "Αμπελόφυλλο",Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3.
Πούλμαν για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Για την εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι Κομματικές Οργανώσεις δρομολογούν πούλμαν:

- Οι ΚΟ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας στις 5.00 μμ από την Πλατεία Πλατάνου (στις 4.50 μμ από τη Νέα Ερυθραία στο ανθοπωλείο Πονηράκη).- Οι ΚΟ Αργυρούπολης στις 5.00 μμ από το Δημαρχείο Αργυρούπολης.

- Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Γκύζη δρομολογεί πούλμαν που θα ξεκινήσουν από το τέρμα των λεωφορείων Γκύζη στις 5.30 μμ.

Λεωφορεία για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα ξεκινήσουν επίσης:

- Από τα γραφεία της ΚΟΒ Μελισσίων (Λεωφόρος Δημοκρατίας 65), στις 5.00 μμ.

- Από το Ν. Κόσμο,Φρατζή 68, ώρα 5.00 μμ.

- Από Κουκάκι,Ζίνη 22, ώρα 5.15 μμ.

- Από Παγκράτι,Ευτυχίδου μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, ώρα 5.15 μμ.

- Από Βύρωνα,πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο), ώρα 5.00 μμ.

- Από Αγ. Παρασκευή,στα γραφεία της ΚΟΒ (Σουλίου 52), ώρα 5.15 μμ.

- Από Νέο Τέρμα Αγ. Δημητρίου ώρα 5.00 μμ και από Αγ. Βασιλείου ώρα 5.15 μμ.

- Από πλατεία Κύπρου Ανω Ιλισίων (6η στάση) ώρα 5.30 μμ.

- Από τέρμα λεωφορείων Χολαργού (πλατεία Εθνικής Αντίστασης) θα ξεκινήσουν πούλμαν στις 5 μμ που, στη συνέχεια, θα περάσουν από πλατεία Κύπρου και πλατεία Δημοκρατίας.

ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Γενικεύεται η εξόρμηση των κομματικών οργανώσεων, κομμουνιστών και νεολαίων της ΚΝΕ, φίλων του Κόμματος, στους χώρους δουλιάς και τις πιάτσες εργαζομένων, σε γειτονιές και συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά για την ενημέρωση και την πρόσκληση των εργαζομένων να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 7 Μάρτη στη μεγάλη συγκέντρωση αντεπίθεσης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ώρα 6.30 το απόγευμα.Ταυτόχρονα, ναυλώνονται δεκάδες πούλμαν που θα ξεκινήσουν απ' όλες τις συνοικίες και τις περιοχές της Αττικής για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εργαζομένων και της νεολαίας στη Συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και όλα δείχνουν πως η προσέλευση θα είναι η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων.

Παράλληλα, από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ με περιοδείες στελεχών του Κόμματος, με συσκέψεις και συζητήσεις, με ομιλίες και ανοιχτές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε πόλεις και χωριά σ' όλη τη χώρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ