Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κτυπιέται κατάκαρδα η δουλιά στην ακτοπλο'ϊα

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Γκατζή

Η αγωνιστική διάθεση των ναυτεργατών της ακτοπλοϊας για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, που χτυπούν "κατάκαρδα" εφοπλιστές, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, με μια σειρά αντιναυτεργατικά μέτρα και με την εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού - έκτρωμα 3577/92, που σπάει το καμποτάζ και στην ακτοπλοϊα (την εκμετάλλευση δηλαδή την εσωτερικών θαλάσσιων συγκοινωνιών, από πλοία με ελληνική σημαία και ελληνικά πληρώματα), καταγράφτηκε χτες στη διάρκεια περιοδείας του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Γκατζή στο λιμάνι του Πειραιά. Το βουλευτή συνόδεψαν αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Ναυτεργατών του ΚΚΕ και συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες.

Κυρίαρχα θέματα αναδείχτηκαν στη διάρκεια της περιοδείας επίσης η υπόθεση του εκδημοκρατισμού του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και η υπόθεση Οτσαλάν.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το επιβατικό πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ" όπου ναυτεργάτες του πληρώματος, στη διάρκεια της συζήτησής τους με το βουλευτή εξέφρασαν την απαίτησή τους, για την έναρξη δυναμικών αγώνων ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία και την κυβερνητική πολιτική. Ανάλογο ήταν το κλίμα και στο επιβατικό πλοίο "ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ".Η περιοδεία συνεχίστηκε στο πλοίο "ΣΑΠΦΩ",όπου οι ναυτεργάτες υποδέχτηκαν θερμά τον Ν. Γκατζή,ενώ από ένα μέλος του πληρώματος ειπώθηκε χαρακτηριστικά: "Εμείς δεν είμαστε με τους εκσυγχρονιστές". Ο βουλευτής περιόδευσε επίσης στο επιβατικό πλοίο "ΝΑΪΑΣ ΙΙ" και στα φέρι μποτ "ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ" και "ΑΙΓΙΝΑ".

Ο Νίκος Γκατζής συνομιλώντας με τους ναυτεργάτες, τους κάλεσε να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ της Κυριακής σημειώνοντας: "Εκεί θα ενημερωθείτε για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, στην υπόθεση Οτσαλάν και τις ευθύνες τις κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τις ορέξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Θα ακούσετε τις θέσεις του ΚΚΕ για την άρση του καμποτάζ, της οποίας οι συνέπειες θα είναι δραματικές για τους ναυτεργάτες, αλλά και σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας". Ο βουλευτής επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα είναι δίπλα στους αγώνες για τη λύση των οξυμένων ναυτεργατικών προβλημάτων και κατέληξε τονίζοντας: "Και με την υπόθεση Οτσαλάν φάνηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνη και πρέπει να παραιτηθεί, για να γίνουν εκλογές που θα αποτελέσουν ξεκίνημα για την ανατροπή γενικότερα αυτής της πολιτικής. Για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, για να αναδειχτεί το ΚΚΕ ισχυρό, ώστε να μπορεί να επιβάλλει τις προτάσεις του, που αποτελούν τη μοναδική διέξοδο σε όφελος του λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ