Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΟ
Προσλήψεις για να μην υπάρξουν νέα θύματα
  • Το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση, ζήτησε την κάλυψη των 150 κενών θέσεων στο Διυλιστήριο της ΕΚΟ
  • Μόνο 75 προσλήψεις θα γίνουν, είπε ο υφυπουργός και τα υπόλοιπα κενά θα καλυφθούν με μετατάξεις

Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού αλλά και την εκπόνηση των απαραίτητων σχεδίων ασφαλείας στο διυλιστήριο της ΕΚΟ στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο χώρο, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργαζόμενος και κινδύνευσε ολόκληρη η περιοχή.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Χαραλάμπους, στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν δοθεί και τα ανάλογα χρήματα, γι' αυτό και η πρόσφατη πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε. Είπε ότι υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη ασφάλειας των διυλιστηρίων και μελετάται η ίδρυση επιχειρησιακού κέντρου ενώ έχουν δοθεί χρήματα για τη λειτουργία δύο αερομεταφερόμενων κινητών μονάδων αντιμετώπισης εκτάκτων βιομηχανικών ατυχημάτων. Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά είπε, ότι πριν την εκδήλωσή της δεν υπήρξε καμία μη φυσιολογική ένδειξη στα σχετικά όργανα και ανακοίνωσε ότι ήδη γίνονται έρευνες για τα αίτια, από την πυροσβεστική και τις ασφαλιστικές εταιρίες. Ο τραυματίας, είπε, μεταφέρθηκε με έξοδα της επιχείρησης στο Παρίσι για θεραπεία ενώ για τις προσλήψεις ανακοίνωσε ότι έχουν προγραμματιστεί ήδη 75, ενώ οι υπόλοιπες κενές θέσεις θα καλυφθούν με μετατάξεις.

Εάν τα άκουγαν αυτά οι Θεσσαλονικείς, θα έλεγαν ότι δεν πρέπει να ανησυχούν, είπε στην παρέμβασή του ο Μ. Κωστόπουλος τονίζοντας όμως ότι οι κάτοικοι έχουν βιώσει ένα ατύχημα το 1997 με νεκρούς αλλά και το προχθεσινό με το οποίο κινδύνευσε ολόκληρη η περιοχή. Το κύριο θέμα, συνέχισε, είναι να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις 150 εργαζομένων, ως προϋπόθεση για να τηρηθούν όλα τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός. Δείτε το θέμα των προσλήψεων με ευρύτερο πνεύμα, συνέχισε, και όχι με "μπακαλίστικη λογική" γιατί η ασφάλεια της ΕΚΟ δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη επιχείρηση αλλά και ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ