Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο πρωθυπουργικών χειροκροτητών

Τον άχαρο ρόλο του χειροκροτητή της κυβέρνησης Σημίτη, έσπευσαν να αναλάβουν και ορισμένοι "επώνυμοι διανοούμενοι", προσυπογράφοντας κείμενο υποστήριξης της κυβέρνησης και των χειρισμών της στην υπόθεση Οτσαλάν, διεκδικώντας μια θέση στην πρωθυπουργική αυλή.

Στο κείμενο αυτό, που γράφτηκε και διανεμήθηκε κατευθείαν από το πρωθυπουργικό γραφείο, αποτυπώνεται πλήρως η κυβερνητική προπαγάνδα και διατυπώνονται πρωτοφανείς ισχυρισμοί. Ετσι, όσοι αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική και στην παράδοση του Κούρδου ηγέτη στις τουρκικές αρχές, κατηγορούνται ως εθνικιστές, η δεν κυβέρνηση απλώς κρίνεται για κάποιους λανθασμένους χειρισμούς και για όλα φταίνε οι άλλοι, καθώς και οι αδιαφανείς στρατηγικές του ΡΚΚ.

"Στη ρίζα των γεγονότων αυτών, αναφέρεται στο κείμενο, βρίσκεται η προσπάθεια γνωστών παραγόντων και μηχανισμών να επιβάλουν την κουρδοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τη γενικότερη εθνικιστική και εθνοκεντρική τους γραμμή. Οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, πέρα από τους λανθασμένους κυβερνητικούς χειρισμούς, σχετίζονται πρώτα και κύρια με την ανεπαρκή οριοθέτηση του κράτους και των πολιτικών δυνάμεων από τους κύκλους αυτούς. Σήμερα, οι ίδιοι που έστησαν και πρώτιστα ευθύνονται για την περιπέτεια Οτσαλάν, προσπαθούν με περισσό θράσος να την αξιοποιήσουν για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να μας οδηγήσουν εκεί όπου πρέπει να απομακρυνθούμε ολοταχώς".

Μάλιστα, διατυπώνοντας και τον ορισμό του πατριωτισμού, τον φέρνουν στα μέτρα του Σημίτη και της ΟΝΕ. "Ο πατριωτισμός, αναφέρεται, δεν ταυτίζεται με την πολεμοκαπηλία και τον εθνικισμό. Αντίθετα, απαιτεί την ενδυνάμωση της Ελλάδας σε όλους τους τομείς. Και για το στόχο αυτό η ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αποτελεί σήμερα την πιο κρίσιμη επιλογή". Και αυτοαναγορευόμενοι σε σωματοφύλακες του σημιτικού "εκσυγχρονισμού", αναφέρουν: "Σε κανέναν δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ανακόψει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια η χώρα να συντονίσει το βήμα της με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ