ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετράει τις δυνάμεις της

Γερό τεστ κόντρα στην Κροατία για τους παίκτες του Α. Ιορντανέσκου

Σοβαρό τεστ, αλλά όχι γενική πρόβα, όπως έπρεπε, θα 'ναι στο ΟΑΚΑ η σημερινή αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το αντίστοιχο της Κροατίας (19.30, ΕΤ-1). Οι απουσίες βασικών μονάδων (Μαχλάς, Νταμπίζας, Κασάπης) και η κούραση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αποτελούν τροχοπέδη στην επιθυμία του Ιορντανέσκου να εξάγει τελικά συμπεράσματα πριν τους σημαντικούς αγώνες με Νορβηγία (27/3, εντός) και Λετονία (31/3, εκτός) για τα προκριματικά του EURO 2000.

Παρ' όλα αυτά, από μια συνάντηση με ομάδα που διέπρεψε στο πρόσφατο Μουντιάλ, τεχνική ηγεσία και παίχτες έχουν σίγουρα θετικά πράγματα ν' αποκομίσουν. Οπως επισήμανε και ο Γ. Αναστασίου: "Χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Ετσι θ' αποκτήσουμε, ως ομάδα, την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να κοντράρουμε στα ίσια δυνατούς αντιπάλους".

Ο Ιορντανέσκου συμφωνεί με την άποψη του παίχτη του και γι' αυτό ζητάει συνεχώς δυνατά και αρκετά φιλικά. Οσο για την υπόθεση πρόκριση ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας παραδέχτηκε: "Εχουμε 5 βαθμούς αν και περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Οπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, πιστεύω ότι μπορούμε να παλέψουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί κάποιο άγχος στην ομάδα". Μάλλον θα ξεκινήσει με τους Ατματσίδη, Ουζουνίδη, Γκούμα, Καλιτζάκη, Γεωργάτο, Ζαγοράκη, Κ. Κωνσταντινίδη, Μάρκο, Γιαννακόπουλο, Λυμπερόπουλο, Νικολαϊδη.

Από την πλευρά τους οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τη σημερινή αναμέτρηση ως γενική δοκιμή ενόψει των συναντήσεών τους με τη Γιουγκοσλαβία (εκτός) και τη Μάλτα (εντός), πάντα για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης. Ο Σούκερ ανέφερε πως σέβονται το γαλανόλευκο σύνολο και το χαρακτήρισε "δύσκολο αντίπαλο, ανεξάρτητα αν το παιχνίδι είναι φιλικό. Εμείς πάντα κυνηγάμε τη νίκη".

Οσο για τον Μπόμπαν, αυτός μεταξύ άλλων είπε ότι "δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς έτοιμους παίχτες μαζί μας. Οι περισσότεροι δεν αγωνίζονται στα σωματεία τους. Παρ' όλα αυτά παραμένουμε πάντα δυνατή ομάδα". Ο Μπλάζεβιτς αναμένεται να ξεκινήσει με τους Λάντιτς, Σάριτς, Γιάρνι, Μιλίνοβιτς, Σόλντο, Γιούριτς, Σούκερ, Ασάνοβιτς, Ράπαϊτς, Πέτερνατς, Ιγκόρ Σβιτάνοβιτς.

  • Εμμεση επιβεβαίωση Καραπιάλη ότι επίκειται επιστροφή του στην Εθνική. Ο "ερυθρόλευκος" μέσος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για (επίσημα) προσωπικό λόγο. Οταν στέλεχος της ομοσπονδίας τον ρώτησε αν αποφάσισε, κούνησε καταφατικά το κεφάλι και απάντησε λακωνικά "εντάξει, εντάξει".
  • Τον αποψινό αγώνα θα παρακολουθήσει ο εκλέκτορας της Νορβηγίας Νιλς Γιόχαν Σεμπ.
Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής μάλλον οδηγεί τον

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής μάλλον οδηγεί τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη προς την έξοδο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πρώτος τερμάτισε σε όλες τις κατηγορίες (εκτός των Παίδων Β' που ήρθε δεύτερος) ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, στο πρωτάθλημα ανδρών Α' και Β'κατηγοριών της Αρσης Βαρών. Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται στον Γ. Οικονόμου, ο οποίος προπονεί τις δύο αυτές κατηγορίες. Την πρώτη θέση στη κατηγορία Παίδων Β' κατέκτησε ο Πανελλήνιος.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Στο Βόλο τα σπουδαία

Στο Βόλο θα γίνει σήμερα το σημαντικότερο ματς της Γ' Εθνικής στον όμιλο του Βορρά. Εκεί ο τοπικός Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Κοζάνη. Η Νάουσα που ακολουθεί στη βαθμολογία, παίζει στην έδρα της με τον Αετό Σκύδρας.

Οσον αφορά τον όμιλο του Νότου και οι δυο συγκάτοικοι του "ρετιρέ", Αιγάλεω και Αίγιο, έχουν θεωρητικά εύκολο έργο στα γήπεδά τους, με Αχαϊκή και Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα: ΝΟΤΟΣ: Αιγάλεω - Αχαϊκή, Αιολικός - ΕΑΡ, Κερατσίνι - Αγερσανί, Ναυπακτιακός - Μαρκό, Αίγιο - Λεβαδειακός, Αργος - Ατρόμητος. ΒΟΡΡΑΣ: Αμπελόκηποι - Δόξα Δράμας, Καστοριά - Πρέβεζα, Κιλκισιακός - ΑΟ Καρδίτσας, Νάουσα - Αετός Σκύδρας, Ολυμπιακός Βόλου - Κοζάνη, Μηχανιώνα - Κρύα Βρύση.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 4μμ.

ΠΑΟ
"Πάλι δυνατός"

Ο Ρότσα υποστηρίζει ότι οι "πράσινοι" θα βρουν γρήγορα το δρόμο τους...

Εφ' όλης της ύλης ήταν η χτεσινή πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του Χουάν Ραμόν Ρότσα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας.

Ο νέος τεχνικός αναφέρθηκε κατ' αρχήν στο νέο Παναθηναϊκό: "Νομίζω ότι είναι κοντινός ο χρόνος που ο ΠΑΟ θα είναι και πάλι δυνατός. Υπάρχουν τα περιθώρια να καλύψουμε το χαμένο έδαφος".

Σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που προπορεύονται είπε: "Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Πάντως τις διαφορές μας θα τις λύσουμε στον αγώνα του δεύτερου γύρου. Πιστεύω ότι στα ντέρμπι τόσο με Ολυμπιακό όσο και με ΑΕΚ θα κριθούν πολλά στην υπόθεση τίτλος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμήσουμε και τις άλλες ομάδες".

Ο Ρότσα έκανε έκκληση στον κόσμο του "τριφυλλιού": "Καλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και νομίζω ότι αυτό θα το κάνει σύντομα. Ο Παναθηναϊκός δε στέκεται σε πρόσωπα. Αν αγαπάει την ομάδα πρέπει να το δείξει σε αυτή τη δεδομένη στιγμή".

Ο κόουτς αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον πρόεδρο είπε: "Στην πρώτη θητεία μου έφυγα σαν φίλος. Δεν τσακώθηκα ποτέ με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη"...

Οσον αφορά την ενδεχόμενη επιστροφή Μπορέλι δήλωσε: "Δεν είναι κάτι απλό. Πάντως ο Χοσέ έκανε μεγάλο λάθος που έφυγε από τον Παναθηναϊκό".

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Πειραιώτης Π. Κωνσταντινίδης θα σφυρίξει στο ματς του Κορυδαλλού ανάμεσα στην Προοδευτική και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ακόμη στο Δευτεριάτικο παιχνίδι στον Πύργο μεταξύ Πανηλειακού και ΑΕΚ ορίστηκε ο Δ. Καλύβας από τη Βοιωτία. Στ' άλλα ματς της αγωνιστικής: Πανιώνιος - Καβάλα (Ποντίκης), Βέροια - Ελευσίνα (Κουτσογιάννης), Παναθηναϊκός - Αρης (Φασόλης), ΟΦΗ - Απόλλωνας (Αγγελάκης), Εθνικός - Ιωνικός (Μπέγκος), Ηρακλής - ΠΑΟΚ (Μιντιούρης), Ξάνθη - Εθν. Αστέρας (Μπριάκος).

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Βαρύ το κλίμα για Γιαννάκη

Τα "βροντάει" ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην Εθνική; Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες ο ομοσπονδιακός τεχνικός φέρεται πιο αποφασισμένος (από κάθε άλλη φορά) να αφήσει τον πάγκο της Εθνικής ανδρών εξαιτίας του βαριού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες. Ετσι, ίσως και σήμερα υποβάλει την παραίτησή του, ενώπιον του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, αφού η συνάντηση που επρόκειτο να γίνει χτες θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα.

"Λάδι στη φωτιά" πάντως έριξαν και οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής γυναικών, Γιώργου Προεστού, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, όπου κατηγόρησε τον Γιαννάκη "ότι μεθοδεύει την απομάκρυνσή του, καθώς και του Λάκη Τσάβα, προκειμένου να προωθήσει δικούς του ανθρώπους". Μετά από όλα αυτά και με δεδομένο ότι η συνάντηση τελικά με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο δεν πραγματοποιήθηκε, ο "Δράκος" μάλλον παίρνει την απόφαση να αποχωρήσει από μόνος του.

Οσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε η ΕΟΚ κάλεσε σε απολογία τον τεχνικό των γυναικών, ο οποίος αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της τριμελούς επιτροπής του ΔΣ, η οποία αποτελείται από τους Πέτρο Καπαγέρωφ, Ανδρέα Μιαούλη και Γιώργο Κολοκυθά. Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας φαίνονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις δηλώσεις Προεστού και το μέλλον του στον πάγκο του ομοσπονδιακού συγκροτήματος κρίνεται δυσοίωνο. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν την κίνηση της ομοσπονδίας σαν μια έμμεση υποστήριξη στο πρόσωπο του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ομως ο Ελληνας τεχνικός ίσως να έχει καταλήξει στην απόφασή του πολύ πιο πριν...

Ο Ντέμης Νικολα'ϊδης θα βρει και πάλι αντιμέτωπη την άμυνα της Κροατία

Ο Ντέμης Νικολαϊδης θα βρει και πάλι αντιμέτωπη την άμυνα της Κροατίας στο σημερινό φιλικό του ΟΑΚΑ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Αρχίζουν τα δύσκολα

Δούκας - Κιλκίς και Ιωνικός ΝΦ - Πανελλήνιος στη μάχη του τίτλου

Ξεκινάνε σήμερα τα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών και οι τέσσερις προπονητές εξέφρασαν την ευχή για γεμάτα γήπεδα και πρόκριση των καλύτερων.

Αναλυτικά, οι προπονητές του Δούκα και του Κιλκίς, που θα ανοίξουν το "χορό" των πλέι οφ (SUPERSPORT: Ζηρίνειο 17.00), Μ. Γκούφας και Ν. Μάντζιος, αντίστοιχα, τόνισαν:

"Πιστεύω ότι οι τέσσερις ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις είναι πολύ κοντά σε θέμα δυνατοτήτων και μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιοδήποτε γήπεδο. Εμείς παίξαμε πριν λίγες μέρες με το Κιλκίς και φάνηκε ότι έχει τις δυνατότητες να μας κερδίσει. Ομως νομίζω ότι έναντι του αντιπάλου μας υπερτερούμε στο "βάθος" που έχουμε σαν ομάδα", υποστήριξε ο κόουτς των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μακεδόνων επισήμανε: "Τον πρώτο μας στόχο, που ήταν η είσοδος στην τετράδα, τον πετύχαμε. Τώρα θα παλέψουμε πρώτα απ' όλα να εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει".

Για το έτερο παιχνίδι, μεταξύ Ιωνικού ΝΦ και Πανελληνίου (Ιωνικού 17.30) οι τεχνικοί δήλωσαν:

"Κατεβήκαμε στο πρωτάθλημα σαν φαβορί και εξακολουθούμε να είμαστε. Το ότι έχουμε προβλήματα δε με πτοεί, αφού από την αρχή της περιόδου μέχρι σήμερα μάθαμε να παλεύουμε με αυτά και να τα καταφέρνουμε", δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Ν. Φιλαδέλφειας, Παναγιώτης Ιατρούδης.

Οσον αφορά τον συνάδελφό του Γιώργο Κρανάκη του ΠΓΣ είπε: "Εμείς είμαστε αουτσάιντερ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στους αγώνες που ακολουθούν όλα είναι ανοιχτά. Το άγχος θα το έχουν οι αντίπαλοί μας".

ΚΑΒΑΛΑ
Γκουλής τέλος

"Αποφάσισα να παραιτηθώ, αφού σε ένα σκληρό άθλημα σαν το ποδόσφαιρο το πιο σημαντικό είναι να μη χάνεις τον εαυτό σου. Εδώ και αρκετό καιρό είχα επισημαίνει στον πρόεδρο ότι θέλω να παραιτηθώ". Τα λόγια ανήκουν στον Νίκο Γκουλή που χθες υπέβαλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της Καβάλας. Για τη συνέχεια του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα ο νεαρός τεχνικός είναι αισιόδοξος: "Δε νομίζω ότι η ομάδα θα κινδυνεύσει. Υπάρχει καλή φιλοσοφία και ποιότητα. Αλλωστε σε δυο αγωνιστικές τελειώνουν τα δύσκολα παιχνίδια".Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Γκουλή είναι ο Μάκης Κατσαβάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ