Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετράει τις δυνάμεις της

Γερό τεστ κόντρα στην Κροατία για τους παίκτες του Α. Ιορντανέσκου

Σοβαρό τεστ, αλλά όχι γενική πρόβα, όπως έπρεπε, θα 'ναι στο ΟΑΚΑ η σημερινή αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με το αντίστοιχο της Κροατίας (19.30, ΕΤ-1). Οι απουσίες βασικών μονάδων (Μαχλάς, Νταμπίζας, Κασάπης) και η κούραση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού αποτελούν τροχοπέδη στην επιθυμία του Ιορντανέσκου να εξάγει τελικά συμπεράσματα πριν τους σημαντικούς αγώνες με Νορβηγία (27/3, εντός) και Λετονία (31/3, εκτός) για τα προκριματικά του EURO 2000.

Παρ' όλα αυτά, από μια συνάντηση με ομάδα που διέπρεψε στο πρόσφατο Μουντιάλ, τεχνική ηγεσία και παίχτες έχουν σίγουρα θετικά πράγματα ν' αποκομίσουν. Οπως επισήμανε και ο Γ. Αναστασίου: "Χρειαζόμαστε τέτοια παιχνίδια. Ετσι θ' αποκτήσουμε, ως ομάδα, την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να κοντράρουμε στα ίσια δυνατούς αντιπάλους".

Ο Ιορντανέσκου συμφωνεί με την άποψη του παίχτη του και γι' αυτό ζητάει συνεχώς δυνατά και αρκετά φιλικά. Οσο για την υπόθεση πρόκριση ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας παραδέχτηκε: "Εχουμε 5 βαθμούς αν και περιμέναμε περισσότερα πράγματα. Οπως όμως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον όμιλο, πιστεύω ότι μπορούμε να παλέψουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση. Αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί κάποιο άγχος στην ομάδα". Μάλλον θα ξεκινήσει με τους Ατματσίδη, Ουζουνίδη, Γκούμα, Καλιτζάκη, Γεωργάτο, Ζαγοράκη, Κ. Κωνσταντινίδη, Μάρκο, Γιαννακόπουλο, Λυμπερόπουλο, Νικολαϊδη.

Από την πλευρά τους οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τη σημερινή αναμέτρηση ως γενική δοκιμή ενόψει των συναντήσεών τους με τη Γιουγκοσλαβία (εκτός) και τη Μάλτα (εντός), πάντα για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης. Ο Σούκερ ανέφερε πως σέβονται το γαλανόλευκο σύνολο και το χαρακτήρισε "δύσκολο αντίπαλο, ανεξάρτητα αν το παιχνίδι είναι φιλικό. Εμείς πάντα κυνηγάμε τη νίκη".

Οσο για τον Μπόμπαν, αυτός μεταξύ άλλων είπε ότι "δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς έτοιμους παίχτες μαζί μας. Οι περισσότεροι δεν αγωνίζονται στα σωματεία τους. Παρ' όλα αυτά παραμένουμε πάντα δυνατή ομάδα". Ο Μπλάζεβιτς αναμένεται να ξεκινήσει με τους Λάντιτς, Σάριτς, Γιάρνι, Μιλίνοβιτς, Σόλντο, Γιούριτς, Σούκερ, Ασάνοβιτς, Ράπαϊτς, Πέτερνατς, Ιγκόρ Σβιτάνοβιτς.

  • Εμμεση επιβεβαίωση Καραπιάλη ότι επίκειται επιστροφή του στην Εθνική. Ο "ερυθρόλευκος" μέσος βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ για (επίσημα) προσωπικό λόγο. Οταν στέλεχος της ομοσπονδίας τον ρώτησε αν αποφάσισε, κούνησε καταφατικά το κεφάλι και απάντησε λακωνικά "εντάξει, εντάξει".
  • Τον αποψινό αγώνα θα παρακολουθήσει ο εκλέκτορας της Νορβηγίας Νιλς Γιόχαν Σεμπ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για καινούρια... αρχή (2004-09-10 00:00:00.0)
Η ώρα του Καραγκούνη (1999-03-06 00:00:00.0)
Ντεμπούτο για τρεις (1999-02-03 00:00:00.0)
Τεστ για "νέους" στην Κύπρο (1999-02-02 00:00:00.0)
Προέχει το ματς με τον Ιωνικό (1998-11-21 00:00:00.0)
Ο Ιορντανέσκου στο ντέρμπι (1998-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ