ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
"Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα Βαλκάνια"

Συγκλονιστική διαδήλωση και συναυλία στο σύνορο. Η κοινή πάλη της εργατικής τάξης το αποτελεσματικότερο μέσο, για να φύγουν οι φονιάδες των λαών απ' τα Βαλκάνια

Μια συγκλονιστική συναυλία, πάνω ακριβώς στο σύνορο, μια συγκλονιστική διαδήλωση, ακριβώς στο σημείο το οποίο οι ιμπεριαλιστές μετατρέπουν από χώρο συνάντησης των λαών σε χώρο διέλευσης ταγμάτων θανάτου των Βαλκάνιων λαών, έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, στους Ευζώνους, με οργανωτή το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Χιλιάδες διαδηλωτές από δεκάδες σημεία της χώρας, από τη Θεσσαλία και πάνω, έστειλαν δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που δεν προσκυνά τη "νέα τάξη πραγμάτων", καθώς και σε όλους τους φιλειρηνικούς πολίτες των βαλκανικών χωρών. Οι συγκεντρωμένοι που έφθασαν από χωριά και πόλεις της Μακεδονίας, αλλά και της Θεσσαλίας, καταδίκασαν με τα γεμάτα παλμό συνθήματά τους την αμερικανοΝΑΤΟική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας καθώς και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενα μεγάλο κομβόι αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν οι διαδηλωτές ξεκίνησε μπροστά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στις 3 μ.μ. έφτασε έξω από το στρατόπεδο του Πολυκάστρου, όπου συναντήθηκε με τους διαδηλωτές από τις άλλες πόλεις. Οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας συνθήματα απέκλεισαν για μισή ώρα την κεντρική πύλη του στρατοπέδου. Οπως κατήγγειλαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο στρατόπεδο αυτό πρόκειται να φιλοξενηθούν ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις με προορισμό τα Σκόπια. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στους Ευζώνους και παρατάχτηκαν μπροστά στην εξέδρα που είχε στηθεί πριν το μεθοριακό φυλάκιο. Η κινητοποίηση αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΠΑΜΕ σ' όλη την Ελλάδα, μέσα στα πλαίσια ενός αντιπολεμικού δεκαήμερου.

Οπως τόνισε, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Γ. Μαυρίκος,η κοινή δράση της εργατικής τάξης στα Βαλκάνια είναι η μόνη δύναμη, για να γίνει ο μοχλός που θα συνεγείρει τους λαούς και τα κινήματα, που θα πρωτοστατήσει για την οργάνωση και την αντιπολεμική πάλη στην ευρύτερη περιοχή, για να φύγουν οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθούν τρόποι και διαδικασίες, προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και δυσκολίες που βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, προκειμένου να αναπτυχθεί σε όλα τα Βαλκάνια ένα πλατύ, ρωμαλέο, αντιιμπεριαλιστικό και αποτελεσματικό κίνημα.

"Στους εγκληματίες αυτού του πολέμου το ΠΑΜΕ κατατάσσει και την ΕΕ και την κυβέρνηση που φαρδιά πλατιά υπέγραψαν τους βομβαρδισμούς",είπε. "Σήμερα το πρώτο καθήκον για τους εργαζόμενους είναι η πάλη για την ειρήνη, ενάντια στο βρώμικο πόλεμο. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ, τι κάνουν μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Η εκτίμησή μας είναι ότι κρατάνε ζυγαριά, για να κρατήσουν το ίσο. Προσπαθούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις και για τα θύματα και για τους θύτες. Συνυπογράφουν κοινά κατάπτυστα κείμενα της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων, μιας Συνομοσπονδίας που ηγείται ενός βρώμικου πολέμου σε βάρος των συνδικάτων της Γιουγκοσλαβίας, που είναι το μακρύ χέρι της Κομισιόν, που είναι χέρι που δίνει βοήθεια στους επιτιθέμενους, τους εγκληματίες. Ντροπή και αίσχος για τη στάση τέτοιων συνδικαλιστικών οργανώσεων".

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισαν ο δήμαρχος Πολυκάστρου Δ. Κουλίνας,ο δήμαρχος Αξιούπολης Γ. Πολυχρονίδης,ο Γιουγκοσλάβος αθλητής Μ. Φορτούλα,ο δήμαρχος Ευρώπου κ. Γίζος,ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσόκας και εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΔΕΣ ο Δ. Αλιστρατινός.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.Επίσης, εκπρόσωποι της ΑΚΟΑ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,των Συνδικάτων Οικοδόμων και της ΠΕΑΕΑ πολλών νομών, των δήμων Αγίου Παύλου και Γουμένισσας,Επιτροπών Ειρήνης,Συλλόγων Γυναικών κ.ά.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής, στη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι χόρεψαν και τραγούδησαν για την ειρήνη. Συμμετείχαν η ορχήστρα Ιακωβίδη,τα Χάλκινα της Γουμένισσας και η Μουσική Ομάδα Φυσικού ΑΠΘ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καθημερινά στους δρόμους του αγώνα

Με την πεποίθηση ότι ο αγώνας μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο αγωνιζόμενος λαός της Μακεδονίας και της Θράκης καθημερινά δυναμώνει το αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις στέλνει ισχυρό το μήνυμα αντίστασης και πάλης.

"Ολοι καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, της αξιοπρέπειας και της αντίστασης. Ενας λαός που θέλει, μπορεί κιόλας. Η σιωπή αυτές τις στιγμές από όπου και αν προέρχεται είναι συνενοχή", τόνισε κλείνοντας την ομιλία της η βουλευτίνα του ΚΚΕ Μ. Μπόσκου, κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νάουσας.

Καυτηριάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης επισήμανε: "Οσο και αν η κυβέρνηση με τα πολυδάπανα διαφημιστικά προεκλογικά σποτ και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ προσπαθεί να μας αποδείξει ότι είναι δύναμη σταθερότητας και ειρήνης, που ενδιαφέρεται δήθεν για την ενδυνάμωση της χώρας, η πραγματικότητα το διαψεύδει".

Αμέσως μετά οι διαδηλωτές της ειρήνης πραγματοποίησαν πικετοφορία στους δρόμους της Νάουσας φωνάζοντας αντιπολεμικά αντινατοϊκά συνθήματα.

Δράμα

Τις σημαίες των 15 χωρών -μελών της ΕΕ που είχε εδώ και μήνες αναρτήσει ο Δήμος, έκαψαν χτες το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές στη Δράμα, οι οποίοισυμμετείχαν στην αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσαν τα 15μελή των σχολείων σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ.

Μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στις 11πμ στην κεντρική πλατεία Δράμας και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το κτίριο της Νομαρχίας, εκεί οι μαθητές κατέβασαν από τα κοντάρια τις σημαίες των χωρών - μελών της ΕΕ και τις έκαψαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς.

Ορεστιάδα

Με μια μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση απάντησαν οι κάτοικοι της Ορεστιάδας Εβρου, το βράδυ της Κυριακής, στη φιέστα του ΝΑΤΟ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης και μαζικών φορέων της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα "ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πολέμοι" εκατοντάδες πολίτες της Ορεστιάδας διαδήλωσαν για δύο και πλέον ώρες στους δρόμους της πόλης απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί και να φύγουν τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου και ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης Σταμάτης Γκατζίδης χαιρέτισε τη μαζική παρουσία των διαδηλωτών και ιδιαίτερα της νεολαίας, τονίζοντας ότι "για όσο καιρό το ΝΑΤΟ θα βομβαρδίζει εμείς θα βρισκόμαστε στους δρόμους τους αγώνα".

Ιερισσός

Στην πόλη της Ιερισσού πέρασε, το βράδυ της Κυριακής, η σκυτάλη της αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Οι πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ, έδωσαν μαχητικό "παρών" στην αντιπολεμική συγκέντρωση, απαιτώντας με μια φωνή να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Μιλώντας εκ μέρους της ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ ο Αλέκος Γαλατιανός, αναφέρθηκε στην αιματηρή νατοϊκή επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία, καταδίκασε τη διπρόσωπη στάση της κυβέρνησης και τόνισε ότι είναι υπόθεση του ίδιου του λαού να σταματήσει τους μάταιους βομβαρδισμούς. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Ιερισσού.

"Πήραμε από σας τις Θερμοπύλες"

Εκατοντάδες περιστέρια πάνω από το Καυτατζόγλειο. Ενας άλλος αγώνας για να σταματήσει ο πόλεμος

Με τα εκατοντάδες περιστέρια που πέταξαν χθες το απόγευμα πάνω από το Καυτατζόγλειο για να στείλουν το μήνυμα της ειρήνης, άρχισε η ποδοσφαιρική αντιπολεμική συνάντηση επίλεκτων Ελλήνων και Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών, που διοργάνωσε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας. Ο φίλαθλος κόσμος και η νεολαία που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το φιλικό αγώνα, με τα συνθήματα τους καταδίκασαν την αμερικανονατοϊκή επιδρομή και ζήτησαν το άμεσο σταμάτημα των βομβαρδισμών στη γειτονική μας χώρα. Αμέσως μετά τον αγώνα ο Ηλία Ιβιτς, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, δήλωσε: "Ηταν μια ακόμη νίκη του κόσμου που αντιλαμβάνεται πόσο άδικος είναι αυτός ο πόλεμος και επιμένει με τα συνθήματά του να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Γύρω στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν πανό με αντιπολεμικό περιεχόμενο, όπως "Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ", "ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ". Κατά τη διάρκεια της φιλικής συνάντησης ακούγονταν συνθήματα καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών και απεμπλοκής της Ελλάδας από αυτό το βρώμικο πόλεμο. Εκατοντάδες παιδιά από όλα τα τμήματα υποδομών των σωματείων της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν πέριξ του αγωνιστικού χώρου, κρατώντας στα χέρια τους επιγραφές με αντιπολεμικό περιεχόμενο. Στη διάρκεια του ημιχρόνου τραγούδησε για την ειρήνη η μαθήτρια Ειρήνη Κάντραλη. "Ελάτε να ενώσουμε τη φωνή μας - να σταματήσει ο πόλεμος στη γη μας", έλεγαν οι στίχοι του τραγουδιού.

Ο αγώνας διεκόπη, ως είθισται σ' αυτές τις περιπτώσεις, με την είσοδο των εκατοντάδων παιδιών, που αποτέλεσε την πιο ευχάριστη νότα σ' αυτή τη συνάντηση. Κάποιοι από αυτούς που είχαν προγραμματίσει να έρθουν από τη Γιουγκοσλαβία, δεν μπόρεσαν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, όπως για παράδειγμα ο ποδοσφαιριστής Στ. Σαβίσεβιτς που αποκλείστηκε στο Μαυροβούνιο.

Μπόρεσαν ωστόσο να φθάσουν ο Μ. Μίλιανιτς, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιουγκοσλαβίας και ο Μ. Ζιβαντίνοβιτς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προπονητών Γιουγκοσλαβίας, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις μετά τη λήξη του αγώνα.

"Μεγάλο πράγμα να σε περιβάλλουν αληθινοί φίλοι και πολιτισμένοι άνθρωποι, υπερασπιστές της ειρήνης. Ο σημερινός αγώνας έδειξε ότι η Ελλάδα έχει σπουδαία νιάτα, το έδειξαν και τα συνθήματα από τις κερκίδες, ότι δε θα πολεμήσουν για ξένα συμφέροντα. Στην επιθετικότητα πρέπει να απαντάς με την πάλη για την πατρίδα σου και την ειρήνη", είπε ο Μ. Μίλιανιτς.

"Αυτός δεν ήταν αγώνας αλλά μια γιορτή. Εχετε δείξει ότι είστε λαός με καρδιά", συμπλήρωσε ο Μ. Μίλιανιτς και υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτηση: "Εμείς έχουμε πάρει από εσάς τους Ελληνες τις Θερμοπύλες και τις κρατάμε γερά στη Γιουγκοσλαβία μέχρι την τελευταία μας αναπνοή".

Παρόντες ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ. Παπαδόπουλος και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, βουλευτές, αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ο ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Στ. Αγγελούδης, ο γγ του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, Γ. Λυσσαρίδης, εκπρόσωποι αθλητικών και ποδοσφαιρικών σωματείων, οι προπονητές των τριών ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων κλπ.

"Αν εγερθούν οι λαοί... "

Ανοιχτό κοινό Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποίησαν χτες δεκατρείς Δήμοι της Νοτιοανατολικής Αττικής στο Πάρκο Ελευθερίας, παρουσία εκατοντάδων δημοτών

Την απαίτησή τους να σταματήσει τώρα ο αιματηρός πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η εγκληματική μονομερής στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εναντίον του ανεξάρτητου Σερβικού κράτους, εξέφρασαν σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ, στο πάρκο Ελευθερίας, δεκατρείς δήμαρχοι και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της Νοτιοανατολικής Αττικής και στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες δημότες.

Οι Δήμοι και τα Δημοτικά Συμβούλια Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Γλυφάδας, Π. Φαλήρου, Βύρωνα, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Καισαριανής, Δάφνης, Βούλας, Ελληνικού και Υμηττού, με κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν και θα επιδοθεί στις πρεσβείες των ΗΠΑ και των κρατών της ΕΕ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο γιουγκοσλαβικό λαό, που εδώ και ένα μήνα δέχεται τη ΝΑΤΟική δολοφονική επίθεση.

"Αν εγερθούν οι λαοί σαν μια ψυχή, σαν ένα σώμα, δεν υπάρχουν έξυπνα όπλα, που μπορούν να τους βάλουν φραγμούς. Με τη συμμετοχή μας σε αυτό το διευρυμένο Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλουμε τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ -που εδώ και ένα μήνα έχουν καταστρέψει 200 σχολεία, 45 μοναστήρια και δεκάδες γέφυρες - που έχουν πνίξει την υφήλιο στο αίμα", τόνισε στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Ρογκάκος και κάλεσε το λαό να πάρει μέρος στην προσπάθεια που κάνουν οι δήμοι προκειμένου, να πάρει τέλος ο παράλογος πόλεμος.

ΤΥΜΠΑΚΙ
Λαϊκό ΟΧΙ στους βομβαρδισμούς

Την απαίτησή τους να σταματήσουν τώρα οι βάρβαροι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί διαδήλωσαν την Κυριακή οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και από εκεί ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το Τυμπάκι, σταματώντας στα ενδιάμεσα χωριά, μοιράζοντας προκηρύξεις και καλώντας τον κόσμο από τις ντουντούκες να αναλάβει ενεργό δράση για την καταδίκη της επίθεσης.

Φτάνοντας στο Τυμπάκι, ενώθηκαν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές και ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους της τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και της Αντιπολεμικής Κίνησης. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το κοντινό στρατόπεδο, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την είσοδό του και απαίτησαν κανένας Ελληνας φαντάρος να μη βγει από τα ελληνικά σύνορα προς όφελος των Αμερικανονατοϊκών.

Καταδικάζει τους βομβαρδισμούς ο ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, κατά τη χτεσινή τακτική γενική συνέλευση των μελών του, αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των νεκρών του πολέμου, αποφάσισε να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα: "Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας το βάρβαρο βομβαρδισμό του κτιρίου της σερβικής Ραδιοτηλεόρασης, που είχε ως τραγική συνέπεια το θάνατο και το βαρύτατο τραυματισμό δεκάδων δημοσιογράφων και τεχνικών, αλλά επέφερε και ένα οδυνηρό πλήγμα κατά της ενημέρωσης. Οι Ελληνες αθλητικοί συντάκτες εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στη χρήση βίας στη Γιουγκοσλαβία και ζητούμε άμεση διακοπή των βομβαρδισμών και επίλυση του προβλήματος με ειρηνικά μέσα".

Στη γενική συνέλευση του ΠΣΑΤ παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος, ο Α αντιπρόεδρος Ν. Καραντηνός ο γγ Μ. Μαθιουδάκης και το μέλος Χ. Κυρίτσης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα προέλαση μακελάρηδων

Σήμερα νωρίς το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρετανικό πλοίο με επιπλέον πολεμικό υλικό, άρματα, και στρατιωτικά οχήματα που θα μεταφερθούν στα Σκόπια για να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική δύναμη που εδρεύει εκεί. Από το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν ήδη στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς 100 Αγγλοι στρατιώτες.

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ολόκληρο το Σαββατοκύριακο αναχωρούσαν φάλαγγες με ΝΑΤΟικό οπλισμό προς τα Σκόπια προκειμένου να αδειάσει ο χώρος, ώστε τις επόμενες μέρες να δεχτεί τη νέα μεγάλη ΝΑΤΟική στρατιωτική δύναμη που αναμένεται να καταπλεύσει. Χθες το μεσημέρι από το Τελωνείο των Ευζώνων πέρασαν άλλα 30 άρματα μάχης που μεταφέρθηκαν για λογαριασμό των ολλανδικών δυνάμεων, προκειμένου να ενισχύσουν τους ήδη υπάρχοντες στα Σκόπια μακελάρηδες των λαών που έχουν ονομαστεί "ειρηνευτική δύναμη".

Στο μεταξύ μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων εκτιμάται πως θα υπάρξει την επόμενη βδομάδα, δεδομένου ότι ο εμπορευματικός σταθμός του αεροδρομίου "Μακεδονία" θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά προς τις ΗΠΑ 20.000 προσφύγων. Ηδη μέσα στον εμπορευματικό σταθμό διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής, ενώ έχει προβλεφτεί η δημιουργία πρόχειρης ιατρικής μονάδας και η στήριξή της από τα Κέντρα Υγείας Θέρμης και Μηχανιώνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ