Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα προέλαση μακελάρηδων

Σήμερα νωρίς το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρετανικό πλοίο με επιπλέον πολεμικό υλικό, άρματα, και στρατιωτικά οχήματα που θα μεταφερθούν στα Σκόπια για να ενισχυθεί η ΝΑΤΟική δύναμη που εδρεύει εκεί. Από το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασαν ήδη στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς 100 Αγγλοι στρατιώτες.

Από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ολόκληρο το Σαββατοκύριακο αναχωρούσαν φάλαγγες με ΝΑΤΟικό οπλισμό προς τα Σκόπια προκειμένου να αδειάσει ο χώρος, ώστε τις επόμενες μέρες να δεχτεί τη νέα μεγάλη ΝΑΤΟική στρατιωτική δύναμη που αναμένεται να καταπλεύσει. Χθες το μεσημέρι από το Τελωνείο των Ευζώνων πέρασαν άλλα 30 άρματα μάχης που μεταφέρθηκαν για λογαριασμό των ολλανδικών δυνάμεων, προκειμένου να ενισχύσουν τους ήδη υπάρχοντες στα Σκόπια μακελάρηδες των λαών που έχουν ονομαστεί "ειρηνευτική δύναμη".

Στο μεταξύ μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων εκτιμάται πως θα υπάρξει την επόμενη βδομάδα, δεδομένου ότι ο εμπορευματικός σταθμός του αεροδρομίου "Μακεδονία" θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά προς τις ΗΠΑ 20.000 προσφύγων. Ηδη μέσα στον εμπορευματικό σταθμό διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής, ενώ έχει προβλεφτεί η δημιουργία πρόχειρης ιατρικής μονάδας και η στήριξή της από τα Κέντρα Υγείας Θέρμης και Μηχανιώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ