Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιπολεμική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση
  • Αύριο στις 9.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν κατά του πολέμου
  • Σήμερα, Τρίτη, στις 9 μ.μ., εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Καπνικαρέας

Στο "χορό" των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι συνταξιούχοι. Ετσι, αύριο, Τετάρτη, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων, πραγματοποιείται αντιπολεμική συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), για την καταδίκη του ΝΑΤΟικού εγκλήματος σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και για να μη "σταλούν τα εγγόνια μας στο σφαγείο", όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής.

Με την ανακοίνωσή της η Συντονιστική καταγγέλλει δριμύτατα τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, που "εδώ και ένα μήνα μακελεύουν το σερβικό λαό, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εφαρμόζοντας το νόμο της ζούγκλας".

Από τα πυρά της Συντονιστικής δεν ξεφεύγει ούτε η κυβέρνηση, η οποία -όπως τονίζει - "ενεργεί σαν μαριονέτα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, υπογράφει τις πολεμοχαρείς, κατακτητικές αποφάσεις τους και έχει παραδώσει τα πάντα έτσι που η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο των φονιάδων του σερβικού λαού".

"Ο κίνδυνος να εμπλακεί η χώρα μας - συνεχίζει - στο μακελειό είναι άμεσος, ύστερα μάλιστα από την πρόθεση των "γερακιών" του ΝΑΤΟ να στείλουν χερσαίες δυνάμεις και όμως η κυβέρνηση παρ' όλα αυτά ενεργεί σαν Πόντιος Πιλάτος και προσπαθεί να μας πείσει ότι τάχα η χώρα δε συμμετέχει και μάλιστα παρουσιάζεται και σαν ειρηνοποιός".

Τέλος, η Συντονιστική και αφού συγχαίρει τα στρατευμένα παιδιά που αρνήθηκαν να συναινέσουν στο μακελειό, καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και να απαιτήσουν το σταμάτημα των βομβαρδισμών, να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να μη συμμετέχει με κανέναν τρόπο η χώρα μας στο βρώμικο πόλεμο. Ακόμα, να απαιτήσουν να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, να μη σταλούν τα παιδιά και εγγόνια τους στο σφαγείο για ξένα συμφέροντα.

Εμποροϋπάλληλοι - Ιδιωτικοί Υπάλληλοι

Ανοιχτή συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη, στις 9 μ.μ., στην πλατεία Καπνικαρέας πραγματοποιούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων,ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και σε μια προσπάθεια να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων του κλάδου στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλεται ως "ιμπεριαλιστική και φασιστική" η παρουσία του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια και ως "μέρος ενός σχεδίου, με στόχο την αποσταθεροποίηση και τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο στην περιοχή".

"Οι λαοί - σημειώνει ο Σύλλογος - έχουν τη δύναμη να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματά τους, χωρίς ξένες παρεμβάσεις", ενώ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για τη σύμπραξή της στην υπονόμευση των ελευθεριών στην περιοχή, στην υπονόμευση της ειρήνης.

Τέλος, προειδοποιεί ότι το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας είναι αποφασισμένο να δυναμώσει την αντίστασή του για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία "που είναι ταξικά ζητήματα και αλληλένδετα με την ειρήνη και φιλία όλων των λαών, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και χρώματος", είναι αποφασισμένο να παλέψει για: Να κλείσουν οι βάσεις στην Ελλάδα. Να μη συμμετάσχει η κυβέρνηση στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Να μη σταλεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την υπογραφή της από την απόφαση επίθεσης ενάντια στη Γιουγκοσλαβία κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ