- Ο γιουγκοσλαβικός λαός δίνει έναν αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών με τρομακτικά αποθέματα θάρρους, γνώσης και συνείδησης. Δίνει έναν αγώνα που στόχο έχει να διατηρήσει την εθνική του ανεξαρτησία και την... - 1999-04-27 00:00:00.0"/> - Ο γιουγκοσλαβικός λαός δίνει έναν αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών με τρομακτικά αποθέματα θάρρους, γνώσης και συνείδησης. Δίνει έναν αγώνα που στόχο έχει να διατηρήσει την εθνική του ανεξαρτησία και την... - 1999-04-27 00:00:00.0" /> Η κοινή πάλη των λαών μπορεί να ανατρέψει τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κοινή πάλη των λαών μπορεί να ανατρέψει τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη
  • Συγκλονιστικές στιγμές έζησαν στο Βελιγράδι οι 150 συνδικαλιστές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και της ΕΕΔΥΕ, που συμμετείχαν στην αποστολή διεθνιστικής αλληλεγγύης
  • Θ. Παφίλης: "Η επίσκεψη και η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης, μας έδωσε μεγαλύτερες δυνάμεις, ώστε να διευρύνουμε τον αγώνα μας"

Ο γιουγκοσλαβικός λαός δίνει έναν αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών με τρομακτικά αποθέματα θάρρους, γνώσης και συνείδησης. Δίνει έναν αγώνα που στόχο έχει να διατηρήσει την εθνική του ανεξαρτησία και την εδαφική του ακεραιότητα. Μόνο που σ' αυτόν τον αγώνα έχει στο πλευρό του όλους τους λαούς του κόσμου, που αντιστέκονται, που δεν υποτάσσονται στη "νέα τάξη πραγμάτων" των ιμπεριαλιστών. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι νικηφόρος...

Αυτό είναι το μήνυμα, αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επίσκεψης των 150 Ελλήνων συνδικαλιστών, δημάρχων, εκπροσώπων μαζικών φορέων και της ΕΕΔΥΕ στο Βελιγράδι. Μια αποστολή διεθνιστικής αλληλεγγύης, που ολοκληρώθηκε προχτές. Οσοι συμμετείχαν στην αποστολή, δηλώνουν πλέον πιο σοφοί, πιο δυνατοί, περισσότερο εξοπλισμένοι στον πόλεμο κατά του ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και της δικής μας κυβέρνησης, που έχει βάλει την υπογραφή της σε όλα τα σχέδια των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Οι Γιουγκοσλάβοι επισημαίνουν πως "οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στον κόσμο" και προειδοποιούν πως αυτός ο βρώμικος πόλεμος δεν αφορά μόνο τη χώρα τους αλλά συνολικά τα Βαλκάνια.

Η αποστολή, που ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης απ' την Αθήνα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συνδικαλιστές της Γιουγκοσλαβίας, να πάρει μέρος στις ανθρώπινες αλυσίδες που κάθε βράδυ στήνονται πάνω στις γέφυρες του Βελιγραδίου, να δει από κοντά τις τρομερές καταστροφές που έχει υποστεί το Αλέξινατς και να εκφράσει έμπρακτα τη διαμαρτυρία της για τους ύπουλους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, με μια συγκλονιστική συγκέντρωση έξω απ' το κτίριο της σερβικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σήμερα ο "Ρ" αναφέρεται σ' αυτή τη συγκέντρωση, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αναλυτικά ρεπορτάζ και για τις άλλες δραστηριότητες, καθώς και δηλώσεις των συμμετεχόντων στη διεθνιστική αποστολή αλληλεγγύης.

"Συνεχίζουμε τον αγώνα"

"Είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια την αγριότητα του βρώμικου ΝΑΤΟικού πολέμου, που χτυπάει αδιάκριτα άμαχους και την οικονομική βάση της χώρας", δήλωσε στο "Ρ" ο Θανάσης Παφίλης,γγ της ΕΕΔΥΕ. Και συνέχισε: "Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι ο λαός της Γιουγκοσλαβίας αντιστέκεται και είναι συσπειρωμένος κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα: Πως όσο μικρή κι αν είναι μια χώρα μπορεί και να αντιστέκεται αλλά και να φέρνει αποτελέσματα. Η ανταπόκριση από πλευράς Γιουγκοσλάβων ήταν πολύ θετική και θερμή και σηματοδοτεί ότι η κοινή πάλη των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να ανατρέψει τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη. Η επίσκεψη και η έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης, μας έδωσε μεγαλύτερες δυνάμεις ώστε να διευρύνουμε τον αγώνα μας, πράγμα που αποτελεί και το σημαντικότερο καθήκον μας για το σταμάτημα του πολέμου".

"Συγκλονιστικές ώρες"

Από την πλευρά του ο Γιώργος Γιώγος,δήμαρχος Πετρούπολης, δήλωσε: "Ηταν συγκλονιστικές οι ώρες που ζήσαμε στο Βελιγράδι, αλλά και όλη η διαδρομή καθ' οδόν για το Βελιγράδι. Από τα βομβαρδισμένα κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα ανατιναγμένα, γκρεμισμένα σπίτια στο Αλέξινατς και την καρτερικότητα, την παλικαριά, τη στωικότητα και το πείσμα του γιουγκοσλαβικού λαού. Ηταν κάτι το ανεπανάληπτο. Αυτό που πραγματικά συγκλονίζει ήταν η στάση των Σέρβων στη θέα της ελληνικής αντιπροσωπείας. Συγχαρητήρια, χειραψίες, αγκαλιές, όλες αυτές οι εκδηλώσεις αγάπης του σερβικού λαού προς τους Ελληνες φίλους, που ήρθαν να τους συμπαρασταθούν σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν, ήταν κάτι συγκλονιστικό. Αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να μεγαλώνει και να βαθαίνει και να πάρει μεγαλύτερη έκταση. Είναι χρέος μας να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι ο ίδιος έμπρακτα πρέπει, μέσα από τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, να δείξει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο σερβικό λαό γιατί σήμερα δε δέχεται επίθεση μόνο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δέχεται την επίθεση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων του πλανήτη, μέσα από τις δολοφονικές και ταυτόχρονα άνανδρες επιθέσεις. Ο γιουγκοσλαβικός λαός ελπίζει και αντιστέκεται".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη (2008-04-03 00:00:00.0)
Συμφωνίες με ΗΠΑ διαφωνία για Κοσσυφοπέδιο (2006-09-09 00:00:00.0)
Ατέρμονες οι ΝΑΤΟικές φονικές επιδρομές (1999-05-29 00:00:00.0)
Αδελφές πόλεις Βύρωνας και Αλέξινατς (1999-05-07 00:00:00.0)
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ (1999-04-30 00:00:00.0)
Αυτός ο λαός δε σκύβει το κεφάλι (1999-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ