Τρίτη 27 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
O γιουγκοσλαβικός λαός μάς δείχνει το δρόμο

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το μεγάλο αντιπολεμικό ποτάμι έχει σχηματιστεί και δε γυρίζει πίσω. Προχτές το βράδυ στην παραλία της Χαλκίδας, το αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα συναντήθηκε με την τέχνη στον κοινό αγώνα για την ειρήνη στα Βαλκάνια, καταδικάζοντας και καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση καμία συμμετοχή στα δολοφονικά σχέδια κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, των λαών των Βαλκανίων.

Η συναυλία αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό και καταδίκης των αμερικανοΝΑΤΟικών επεμβάσεων και βομβαρδισμών, με τη συμμετοχή της Μαρίας Δημητριαδή και του Γιάννη Θωμόπουλου,την οποία διοργάνωσαν η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και άλλοι 18 φορείς (το Εργατικό Κέντρο, σωματεία, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, πέντε δήμοι της περιοχής, σύλλογοι κ.ά.), ευαισθητοποίησε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Και συμμετείχαν μαζικά σε μια συναυλία που μετατράπηκε σε συλλαλητήριο αντίστασης και αγώνα κατά της "νέας τάξης πραγμάτων" και του "εργαλείου της", του "νέου δόγματος του ΝΑΤΟ", που υπέγραψαν οι 19 μακελάρηδες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής κυβέρνησης.

"Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτου", διατράνωσε η νεολαία και ο λαός της πόλης. "Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλιά πολύ", τόνισε στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ Αντ. Αντανασιώτης,μέλος της Γραμματείας της. Ο γιουγκοσλάβικος λαός με την ηρωική του αντίσταση, μας δείχνει το δρόμο.

Η λαϊκή αφύπνιση, φιλειρηνικός και αντιιμπεριαλιστικός αγώνας, ο συντονισμός των κοινωνικών και φιλειρηνικών οργανώσεων σε ένα ενιαίο μέτωπο, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό σήμερα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και να ανατρέψει αύριο το ίδιο το απάνθρωπο ιμπεριαλιστικό σύστημα και κατέληξε καλώντας σε συνεχή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ