ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
Σελ. /56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συναντηθήκαμε στους αγώνες, να συναντηθούμε και στην κάλπη

Χαιρετίζοντας την κόκκινη λαοθάλασσα και απευθύνοντας, προς την παλλόμενη από συνθήματα συγκέντρωση, κάλεσμα δράσης εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα,σημείωσε τα παρακάτω:

"Εργαζόμενοι, εργαζόμενες της πόλης και της υπαίθρου,

Νιάτα της Ελλάδας,

Δεν είναι ανάγκη να είσαι κομμουνιστής, κομμουνίστρια, για να ρίξεις στην κάλπη το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς σε όλα μαζί μας για να μας εμπιστευτείς.

Συναντηθήκαμε στους αγώνες, μένει τώρα να συναντηθούμε και στην κάλπη.Τα προβλήματα δε θα έχουν τέλος αν οι ευρωεκλογές δε δείξουν αισθητές αλλαγές στην πολιτική συμπεριφορά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες της ΕΕ.

Μην ξεχνάτε ότι "μήτρα που γεννά φίδια δε σταματά να κυοφορεί". Η ανεργία, ο πόλεμος, οι διοξίνες, δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν τα λαϊκά στρώματα δεν αλλάξουν μαζικά τις επιλογές τους.

Τη Δευτέρα 14 του Ιούνη πρέπει ο λαός μας, η νεολαία, να μπορεί να ελπίζει και να χαμογελά. Μπορούμε να το πετύχουμε με την υπερψήφιση του ΚΚΕ, με την αλάθευτη απόφαση να ξεφύγουμε από την ομηρία των ψεύτικων διλημμάτων που προβάλλουν σκόπιμα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Και πρέπει και μπορούμε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα τους κάνουμε τη χάρη να ζούμε κουρασμένοι, ηττημένοι, ταλαιπωρημένοι και τρομοκρατημένοι.

Ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ δείχνετε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος εκτός από το μονόδρομο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχει και άλλη Ευρώπη.

Εμείς θα είμαστε εδώ, μαζί με το λαό, και μετά τις 13 Ιούνη. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Θα είμαστε παρόντες - παρούσες στους αγώνες για τα καθημερινά προβλήματα του λαού. Θα πολεμάμε το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που τσαλαπατά την εθνική ανεξαρτησία, καταργεί κατά βούληση σύνορα, καρατομεί κυριαρχικά δικαιώματα των λαών.

Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι φθάνει η δική μας δράση.

Μην ξεχνάτε ότι προ πολλού "πέρασε πια ο καιρός που μερικοί ηγέτες πάνω στ' άλογά τους αναλαμβάνουν τη σωτηρία της κοινωνίας για λογαριασμό της, και ήρθε ο καιρός που η ίδια η κοινωνία με όλα της τα μέλη πρέπει να αναλάβει τη σωτηρία της".

Το λέμε και το εννοούμε!

Η υπερψήφιση του ΚΚΕ δεν είναι ένα απλό εκλογικό ποσοστό.

Αντιπροσωπεύει για μας κάτι πολύ περισσότερο. Μετράει σαν υπόσχεση και συμβόλαιο συμπαράταξης, κοινής δράσης με την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τη νεολαία και το κίνημα των γυναικών, το κίνημα κατά του πολέμου, με όλες τις ζωντανές ριζοσπαστικές δυνάμεις της κοινωνίας που ζουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Με όλους εκείνους που δε θέλουν να μπουν στην κρεατομηχανή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ. Που θέλουν να υπερασπιστούν ιδανικά με διαχρονική αξία.

Για μας, η ψήφος στο ΚΚΕ μετράει σαν συμβόλαιο κοινής δράσης κατά των επιλογών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που γεννάνε την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο, την πνευματική χειραγώγηση.

Για να νικήσουμε στην πορεία αυτούς που υπηρετούν τα συμφέροντα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας, πρέπει να ενωθούμε γύρω από αγωνιστικούς στόχους".

Στο πόδι για αλάθευτη ψήφο

"Η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη σημερινή αθλιότητα που ζει ο λαός μας, ολόκληρη η Ευρώπη, με αποκορύφωμα τον κατακτητικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι να συγκροτήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα σύγχρονο μεγάλο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ. ΝΑ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ.

Η ψήφος λοιπόν πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με αυτή την αναγκαιότητα.

Νέοι και Νέες,

Ελάτε μαζί μας, για να φουντώσει η φλόγα του λαϊκού αγώνα, για να ανατρέψουμε μαζί τα παλιά και τα νέα φράγματα στη ζωή μας.

Ο κόσμος που ζούμε μπορεί ν' αλλάξει και θ' αλλάξει. Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίζουμε κάθε μικρή η μεγαλύτερη μάχη.

Γυρίστε την πλάτη σας στο ζοφερό μέλλον που φτιάχνουν στα μέτρα τους. Γυρίστε την πλάτη σ' αυτούς που σας θέλουν συνένοχους στο φόνο και την υποταγή των γειτονικών μας λαών.

Μέχρι να κλείσει η κάλπη, στο πόδι για αλάθευτη ψήφο. Κάθε μέρα, κάθε ώρα στο πλευρό του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Να μην επιτρέψει ο ελληνικός λαός να πάνε Ελληνόπουλα στο Κόσσοβο, γιατί η νεολαία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως στρατός κατοχής.

Τη Δευτέρα μαζί συνεχίζουμε".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Δίνουμε την απάντηση με τον πιο ηχηρό τρόπο

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ναυτεργάτης συνδικαλιστής Γιάννης Μανουσογιαννάκης,τόνισε τα παρακάτω:

"Αγαπητοί συνάδελφοι εργάτες - εργάτριες,

σύντροφοι στο μεροκάματο και στην ανεργία,

φίλοι και συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλιάς και όπως μερικοί θέλουν και της ζωής,

νέοι και νέες,

Τούτη την ώρα που η "νέα τάξη" σπέρνει τον πόλεμο, βομβαρδίζει, λιώνει αγαθά, τσακίζει ανθρώπινες ζωές και αξίες για τα κέρδη και την κυριαρχία της.

Τούτη την ώρα που οι "χορτάτοι" του πλούτου και της χλιδής εδώ στη χώρα μας και σ' όλο τον κόσμο απαιτούν από τους εργαζόμενους θυσίες και υποταγή. Τούτη την ώρα εμείς, η εργατική τάξη, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα, με ισχυρό ΚΚΕ.

Ολοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, δίνουμε απάντηση, με τον πιο ηχηρό τρόπο, με τον τρόπο που πονά όλους αυτούς που "μας αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι". Δίνουμε απάντηση ψηφίζοντας το δικό μας Κόμμα, το ΚΚΕ.

Λέμε καθαρά:

- Αρνούμαστε να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι, όπως μας θέλουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι πολυεθνικές.

- Αρνούμαστε να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς κανένα δικαίωμα.

- Αντιτασσόμαστε στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και απορρίπτουμε τα μοντέλα της "αλληλεγγύης", των φιλοδωρημάτων και της ύποπτης φιλανθρωπίας για τους εξαθλιωμένους.

- Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την ανεργία.

- Αντιτασσόμαστε στον εκφυλισμό και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

- Υπερασπιζόμαστε όλες τις κατακτήσεις μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν, μαζί με το ΚΚΕ.

Επιλέγουμε πιο αποφασιστικά τον μόνο σίγουρο, τον μόνο σταθερό δρόμο. Το δρόμο που ακολούθησαν γενιές και γενιές πρωτοπόρων εργατών και εργατριών. Το δρόμο του αγώνα, της αμφισβήτησης των εκμεταλλευτών και των καταπιεστών. Μαζί με τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τη νεολαία, τους προοδευτικούς καλλιτέχνες και διανοούμενους χτίζουμε σταθερά το μέτωπο της λαϊκής ενότητας. Το μέτωπο που θα έχει τη θέληση και τη δύναμη να αντιπαρατεθεί με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Που στην παντοκρατορία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα αντιπαραθέτει την παντοδυναμία της Εργατικής Τάξης και της λαϊκής ενότητας.

Στις 13 Ιούνη ψηφίζοντας ΚΚΕ, πληρώνουμε με το νόμισμα που αξίζει την κυβέρνηση

  • των χιλιάδων απολύσεων.
  • Της κατάργησης του 8ωρου - 7ωρου.
  • Του αυταρχισμού.
  • Του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
  • Της καταπάτησης των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων".
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Μόνο το ΚΚΕ εγγυάται τις πολιτικές ιδιότητες του ατόμου

Στο βήμα της συγκέντρωσης ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καθηγητής Πανεπιστημίου, Γιώργος Χουρμουζιάδης,που απευθυνόμενος στη λαοθάλασσα της πλατείας, τόνισε τα παρακάτω:

"Μια νέα συνθήκη ζωής, που έχει επιβληθεί στους λαούς της Ευρώπης, χωρίς τη θέλησή τους, είναι η "παγκοσμιοποίηση". Κι αυτό σημαίνει πως το άτομο δεν μπορεί να διατηρήσει ούτε τις δυνατότητές του, ούτε τα δικαιώματά του ως υποκείμενο μιας ιστορικά προσδιορισμένης εθνικής πραγματικότητας. Μετατρέπεται, με άλλα λόγια, σε απροσδιόριστο εξάρτημα των ευρωπαϊκών κέντρων απόφασης που δεν τα γνωρίζει και που δεν μπορεί, επομένως, να τα ελέγξει. Δε θα ήταν δηλαδή υπερβολή, αν υποστηρίζαμε πως μέσα στις συνθήκες μιας μη ελεγχόμενης παγκοσμιοποίησης το άτομο δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις πολιτικές του ιδιότητες. Ξεπέφτει, επομένως, στην κατάσταση του αντικειμένου. Και σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να παίξει ρόλο στα βασικά πεδία της κοινωνικής δράσης, της οικονομίας ας πούμε, της παιδείας, της απασχόλησης, της προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. Και δεν μπορεί να παίξει ρόλο ούτε με βάση τη συμμετοχή του ούτε την προσωπική του άποψη. Ετσι, το μόνο πεδίο, όπου ο καταπιεζόμενος Ευρωπαίος "πολίτης", μπορεί να παίξει ρόλο, είναι το πεδίο του πολιτισμού και εκείνο της εθνικής του κουλτούρας. Εκεί θα αποκτήσει συνείδηση της σχέσης του με το περιβάλλον, την εργασία, τα κοινωνικά σχήματα, την εξουσία, με το συνάνθρωπό του. Τέτοιες όμως προοπτικές, στο πλαίσιο των οποίων το άτομο θα διαμορφώσει τα στοιχεία της οικουμενικής του συνείδησης, μόνο το ΚΚΕ είναι δυνατό να εγγυηθεί. Κι αυτό, γιατί μόνο το ΚΚΕ θεμελιώνει τις ιδεολογικές του θέσεις πάνω στις αρχές ενός γνήσιου και διαχρονικά αναγκαίου διεθνισμού. Μόνο το ΚΚΕ, επομένως, μπορεί να εγγυηθεί την ιστορική "επιβίωση" του ατόμου μέσα στις συνθήκες απειλών και φθοράς που επιβάλλονται από την "παγκοσμιοποίηση" που προωθεί και επιβάλλει η ΕΕ χωρίς τη θέληση των λαών".

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ

Χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης,μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και νομαρχιακός σύμβουλος, σημείωσε:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Νέοι και νέες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τα μπλόκα της αγροτιάς σμίγουν σήμερα σε τούτη τη μεγάλη συγκέντρωση με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, για να μπλοκάρουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για να δυναμώσουν το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που έδωσε ένα καλό μάθημα στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πέντε χρόνια στα μπλόκα του αγώνα οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιστάθηκαν στην ΟΝΕ, στον εθνικό στόχο της κυβέρνησης των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών και πάλεψαν για το δικό τους στόχο. Για την ανάπτυξη της γεωργίας, για την επιβίωση των νοικοκυριών τους, για την παραμονή τους στα χωράφια τους και στα χωριά τους.

Πέντε χρόνια στο καμίνι του αγώνα οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεχώρισαν την ήρα από το σιτάρι, γι' αυτό δε θα επιτρέψουν στις 13 του Ιούνη να τους κλέψουν την ψήφο τους αυτοί που με την πολιτική τους τους κλέβουν το ψωμί τους και τον ιδρώτα τους.

Θα μαυρίσουν την κυβέρνηση των ΜΑΤ, των δολιοφθορών και των αγροτοδικείων, όπως και τα κόμματα που υπονόμευσαν τους αγώνες τους, επειδή θεωρούσαν μονόδρομο την ΟΝΕ και την ΕΕ.

Θα επισφραγίσουν και θα ενισχύσουν τους αγώνες τους ψηφίζοντας ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια και ειλικρίνεια στήριξε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που θεωρεί μονόδρομο την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Θα ψηφίσουν ΚΚΕ, το κόμμα της αντίστασης και του αγώνα, της συσπείρωσης και της κοινής δράσης, γιατί τώρα ξέρουν ότι μόνον έτσι θα δώσουν δύναμη στη δύναμή τους".

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Συμπαρατάσσομαι, συμπορεύομαι, συστρατεύομαι και παλεύω

Στο χαιρετισμό της στη μεγαλειώδη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, γνωστή δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη,δήλωσε:

"Συμπαρατάσσομαι, συμπορεύομαι, συστρατεύομαι και παλεύω, γιατί έχω καρδιά, έχω ψυχή, έχω τιμή και πηγαίνω μ' αυτούς που αγωνίζονται. Οι κόκκινοι είχαν δίκιο.

Η "νέα τάξη" είναι εδώ. Και θέλει να πάει παντού, ξεθεμελιώνοντας ό,τι οι άνθρωποι, οι λαοί της γης κέρδισαν με το μόχθο, το πνεύμα και το αίμα τους, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα στην ελευθερία και την ιστορία.

Με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης η αμερικανοΝΑΤΟική βαρβαρότητα σκοτώνει παιδιά, λεχώνες, γκρεμίζει γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία και τώρα ακόμα βομβαρδίζει τη μαρτυρική κυρίαρχη Γιουγκοσλαβία, επειδή δε θέλησε ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε το χωροφυλακίστικο ΝΑΤΟ. Είναι η τιμωρία όποιων λαών αντιστέκονται στη "νέα τάξη των πραγμάτων". Ωσπου να τους δικάσουμε, ανυπακοή στην υποταγή. Ρίχτε μαύρο στο ζοφερό δικομματισμό, στον ψευτοσοσιαλισμό που τάζει μερίδιο απ' το πλιάτσικο των Βαλκανίων και κρεμάει την τιμή του ανθρώπου και την τιμή του τόπου σφαχτάρι βρώμικο στα χρηματιστήρια της παγκοσμιοποίησης.

Οι μάσκες έπεσαν. Οταν ο λαός θέλει μπορεί. Να δει πως τώρα αρχίζει η μεγάλη αντίσταση. Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός.

Με το ΚΚΕ μπροστάρη στο μεγάλο μέτωπο που ανοίγεται στην κοινωνία θα σταματήσουμε ξανά και ξανά τα ΝΑΤΟικά τα τρένα και τα πλοία. Στις 14 η ειρήνη θα έχει πάλι λαϊκή προοπτική και ο λαός δυναμωμένη τη φωνή, περήφανη καρδιά και ανίκητη ψυχή".

Εδωσαν το "παρών" τους

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης,και στο τέλος της ανέβηκε στο βήμα και μαζί με τους υπόλοιπους ομιλητές και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές χαιρέτισε τον κόσμο. Επίσης παρόντα ήταν τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, βουλευτές του Κόμματος και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Το "παρών" τους στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων: Ο Α. Σιδεράτος,εκδότης, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Λεων. Αυδής,ο νομαρχιακός σύμβουλος Αθήνας Θ. Παπαμάργαρης,ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Ιωνίας,Γ. Δομνάκης,ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Καραντηνός,οι δημοσιογράφοι Χρ. Θεοχαράτος,Γ. Τσαπόγας,Γ. Λεονταρίτης κ.ά.

Επίσης ήταν εκεί ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και ο δημοτικός σύμβουλος του ίδιου δήμου Λ. Παπαδαντωνάκης και ο Π. Σαλπέας,δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, καθώς και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Γ. Ρούσσης.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Συντροφομάζωξη του ΚΚΕ, ΕΥΓΕ

Στο βήμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθηγητής του Πανεπιστημίου των Παρισίων Κώστας Ζουράρις που, απευθυνόμενος με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος του στην παλλόμενη πλατεία, τόνισε:

"Συντροφομάζωξη του ΚΚΕ, χαίρε,

Λαοσύναξη της Ρωμιοσύνης, της Ελληνίδας χαίρε,

ανυπότακτε, ακάθιστε λαέ, του ακάθιστου ύμνου χαίρε,

Η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών, η κυβέρνηση του Σημίτη προσπάθησε να μας κάνει ραγιάδες.

Είναι μία κυβέρνηση της μειοδοσίας, είναι κυβέρνηση η οποία βαρύνεται με όλη αυτή τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας: Ιμια, Μαδρίτη, S-300 και τη φρικαλέα παράδοση του Οτσαλάν, που προσβάλλει όλον τον ελληνικό πολιτισμό μας.

Και αυτή τη στιγμή πρέπει να ξέρουν αυτοί οι εκσυγχρονιστές ότι μαζί με την ΟΝΕ, η οποία απέδειξε το εγκληματικό της πρόσωπο με την έκρηξη της ανεργίας, με τη διάλυση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη μετατροπή της κυβέρνησης σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα, συμμετέχουν σ' αυτό τον βάρβαρο βομβαρδισμό εναντίον αμάχων, εναντίον βρεφών.

Οτι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Σημίτη συμμετέχει πλήρως στο ΝΑΤΟικό έγκλημα και στην ολιγαρχία τη δυτική, η οποία κάνει ουσιαστικά μία νέα συνωμοσία εναντίον των λαών, της φτωχολογιάς του Τρίτου Κόσμου, της φτωχολογιάς της Ευρώπης, των Βαλκανίων και εναντίον των κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

"Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Δε θα πιάσει η κακιά σκουριά της κυβέρνησης, δε θα πιάσει σε τούτα εδώ τα μάρμαρα η σάπια σήψη της.

Ελληνικέ λαέ, λαέ του ΚΚΕ, λαοσύναξη, συντροφομάζωξη, λαέ του ακάθιστου ύμνου, ΕΥΓΕ. Δώσε την απάντηση που χρειάζεται την Κυριακή".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ