Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Συντροφομάζωξη του ΚΚΕ, ΕΥΓΕ

Στο βήμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, καθηγητής του Πανεπιστημίου των Παρισίων Κώστας Ζουράρις που, απευθυνόμενος με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος του στην παλλόμενη πλατεία, τόνισε:

"Συντροφομάζωξη του ΚΚΕ, χαίρε,

Λαοσύναξη της Ρωμιοσύνης, της Ελληνίδας χαίρε,

ανυπότακτε, ακάθιστε λαέ, του ακάθιστου ύμνου χαίρε,

Η κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών, η κυβέρνηση του Σημίτη προσπάθησε να μας κάνει ραγιάδες.

Είναι μία κυβέρνηση της μειοδοσίας, είναι κυβέρνηση η οποία βαρύνεται με όλη αυτή τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας: Ιμια, Μαδρίτη, S-300 και τη φρικαλέα παράδοση του Οτσαλάν, που προσβάλλει όλον τον ελληνικό πολιτισμό μας.

Και αυτή τη στιγμή πρέπει να ξέρουν αυτοί οι εκσυγχρονιστές ότι μαζί με την ΟΝΕ, η οποία απέδειξε το εγκληματικό της πρόσωπο με την έκρηξη της ανεργίας, με τη διάλυση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων και τη μετατροπή της κυβέρνησης σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα, συμμετέχουν σ' αυτό τον βάρβαρο βομβαρδισμό εναντίον αμάχων, εναντίον βρεφών.

Οτι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση Σημίτη συμμετέχει πλήρως στο ΝΑΤΟικό έγκλημα και στην ολιγαρχία τη δυτική, η οποία κάνει ουσιαστικά μία νέα συνωμοσία εναντίον των λαών, της φτωχολογιάς του Τρίτου Κόσμου, της φτωχολογιάς της Ευρώπης, των Βαλκανίων και εναντίον των κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

"Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει". Δε θα πιάσει η κακιά σκουριά της κυβέρνησης, δε θα πιάσει σε τούτα εδώ τα μάρμαρα η σάπια σήψη της.

Ελληνικέ λαέ, λαέ του ΚΚΕ, λαοσύναξη, συντροφομάζωξη, λαέ του ακάθιστου ύμνου, ΕΥΓΕ. Δώσε την απάντηση που χρειάζεται την Κυριακή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ