Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Να ψηφίσουμε ηθική και αρχές, το ΚΚΕ"

Διακήρυξη πολιτικοκοινωνικών παραγόντων της Καλλιθέας

"Να ψηφίσουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από όποιες πιθανές, επιμέρους διαφωνίες πολιτικές ή ιδεολογικές", καλούν το λαό της Καλλιθέας με "διακήρυξη πολιτών της Καλλιθέας", στην οποία υπογράφουν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικο-συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής.

Στη διακήρυξη πολιτών της Καλλιθέας αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Καλλιθεάτες, Καλλιθεάτισσες,

Κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει τη σημασία της. Οι εκλογές όμως, για ευρωβουλευτές, του Ιούνη, παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν θα έχουν επιβραβευτεί αρχές, ηθική ή αν θα επιβραβευτεί το ψεύδος και η ανηθικότητα.

Ζούμε όλοι στην ίδια πόλη. Εχετε γνωρίσει την προσφορά μας αφού για πάνω από 20 χρόνια ασχολούμαστε με τα προβλήματα αυτής της πόλης αλλά και στο μέτρο των δυνάμεών μας με τα γενικότερα προβλήματα που μας απασχολούν σαν πολίτες αυτής της χώρας. Ανησυχούμε, όπως και εσείς, για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σ' αυτές τις εκλογές θα δείξουμε πως έχουμε συνειδητοποιήσει το ρόλο των κομμάτων στην παρούσα κρίση στα Βαλκάνια, κρίση που έχει να κάνει και με το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και με τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων.

Εμείς οι υπογράφοντες αυτή την έκκληση, θεωρούμε, ανεξάρτητα από τις όποιες πιθανές επιμέρους διαφωνίες πολιτικές ή ιδεολογικές, πως στην παρούσα συγκυρία πρέπει να ψηφίσουμε το ΚΚΕ και καλούμε και όλους τους Καλλιθεάτες να πράξουν το ίδιο.

Να ψηφίσουμε αυτούς που τους γνωρίσαμε με την εμμονή τους στις αρχές τους. Να ψηφίσουμε αυτούς που, πρωτοπόροι στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, έστειλαν τα άρματα μάχης του ΝΑΤΟ, όχι εκεί που τους επιτρέπει η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή στη Σερβία, αλλά στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης.

Ο Δ. Ρέππας, υπουργός Τύπου της κυβέρνησης, χαρακτήρισε "απολύτως αποδοκιμαστέες τις αντιΝΑΤΟικές διαδηλώσεις που προκαλούνται από μικρές ομάδες". Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να καταδικάσουμε αυτούς που αποδοκιμάζουν τέτοιες εκδηλώσεις.

Θεωρούμε ότι πρέπει να σταλούν στην Ευρωβουλή όσο το δυνατόν περισσότεροι "αντιρρησίες". Σας καλούμε να ψηφίσετε ΚΚΕ σ' αυτές τις ευρωεκλογές, να επιβραβεύσετε αρχές και ήθος, να δώσετε το μήνυμα προς όλες τις πλευρές.

Καλλιθέα 7.6.99".

Τη διακήρυξη υπογράφουν:

Κούτρας Απόστολος,τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,

Κύρκος Θανάσης,τ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου,

Βλαχοπούλου Αλέκα,τ. πρόεδρος Συνοικιακού Συμβουλίου,

Γκράτσας Γιώργος,τ. πρόεδρος Συλλ. Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας,

Ευθυμιάδης Γιώργος τ. συνοικιακός σύμβουλος,

Ιωαννίδης Χρήστος,μέλος "Ανανεωτικής Αριστεράς",

Καρίτσας Βαγγέλης,τ. δημοτικός σύμβουλος,

Κουταλίδου Ελένη,τ. συνοικιακός σύμβουλος,

Κουτσής Χρήστος,τ. δημοτικός σύμβουλος και

Παυλίδης Παντελής,πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας (ΝΟΤΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ