Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παραλήρημα δημαγωγίας

Επιχειρεί να εμφανίσει την αντιλαϊκή πολιτική της ως αντίβαρο στην "ανάλγητη" κυβερνητική πολιτική!

Ως... αντίβαρο στην "ανάλγητη" κυβερνητική πολιτική, επιχειρεί να εμφανιστεί η ηγεσία της ΝΔ, την ίδια στιγμή που διαβεβαιώνει τους "επενδυτές" της Σοφοκλέους πως το χρηματιστήριο θα πάρει "ώθηση" χάρη στην πολιτική που θα εφαρμόσει, δηλαδή, "τη μείωση του κράτους, την απελευθέρωση των αγορών και ταχύτατες αποκρατικοποιήσεις"!

Σε ένα παραλήρημα δημαγωγίας και ψηφοθηρίας ο εκπρόσωπος του κόμματος ισχυρίστηκε χθες ότι με "δυνατή ΝΔ το μήνυμα θα είναι πιο ηχηρό ώστε επιτέλους να αναγκαστεί ο Κ. Σημίτης να αναθεωρήσει την ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική του"! Ταυτόχρονα, κινούμενος στη γραμμή για μετατροπή των ευρωεκλογών σε "δημοψήφισμα", είπε ότι την Κυριακή κρίνεται "μόνο η πολιτική της κυβέρνησης και τίποτα περισσότερο", επιχειρώντας έτσι, να θέσει στο απυρόβλητο τις πελώριες ευθύνες της ηγεσίας της ΝΔ που στήριξε στο σύνολό τους τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί άλλη μια φορά προς τους "επενδυτές" του χρηματιστηρίου για να τους... υπενθυμίσει την τριπλή δέσμευση του κόμματός του: μείωση του κράτους, την άμεση απελευθέρωση των αγορών και την ταχύτατη προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος συνέχισε τις πιέσεις στην κυβέρνηση "να βγει από το καβούκι της και να μπει μπροστά στην ειρηνευτική διαδικασία", ενθαρρύνοντας έτσι αφ' ενός την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο και από την άλλη επιχειρώντας να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην "επιχείρηση ανασυγκρότησης των Βαλκανίων". Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής στην ομιλία του προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη είχε επικρίνει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει πρόγραμμα και πρόταση, ώστε να αξιοποιήσει τη "μεγάλη ευκαιρία να παίξει η Ελλάδα ένα πρωτεύοντα, πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των Βαλκανίων".

Παράλληλα, η Ρηγίλλης συνέχισε και χθες να αναδεικνύει το ζήτημα γύρω από το ύψος και την προέλευση της διαφημιστικής δαπάνης του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα για ενίσχυσή του από "εξωπολιτικά κέντρα", ενώ δεν παρέλειψε να δημαγωγήσει κάνοντας λόγο για κατασπατάληση χρημάτων σε περίοδο λιτότητας. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που συνεχίζουν να γίνονται για λογαριασμό κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, ο εκπρόσωπος του κόμματος διαβεβαίωσε ότι "τα πράγματα είναι πολύ καλά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ