Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Της Σοφίας ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

επίκουρου καθηγήτριας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής

"Oι ιδέες μου ήταν πάντα συντονισμένες στα αριστερά κόμματα έτσι κι αλλιώς. Σιγά σιγά, όμως, ξεκαθάριζαν αυτές οι ιδέες όλο και καλύτερα. Και επειδή ξεκαθάρισαν, έχει προκύψει τώρα πια σε μένα η απόρριψη της ασάφειας και της γενικολογίας, που "δέρνει" γενικά την Αριστερά και έχει πια γίνει συνείδηση η προτίμηση στη σαφήνεια, στη συνέπεια, στην αμεσότητα, στον κόπο και στην αυτοθυσία. Ολα αυτά τα εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το ΚΚΕ και τον τελευταίο καιρό στο θέμα της Γιουγκοσλαβίας.

Εκτός από αυτό, είχα την ευκαιρία να δω το ΚΚΕ εν δράσει, σε ένα μερικότερο αλλά κρίσιμο θέμα. Αυτό της κατασκευής εργοστασίου χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Εδώ, με μια πρωτοποριακή για όλα τα κόμματα και για το ίδιο το ΚΚΕ βέβαια στροφή, το ΚΚΕ ξεπέρασε το "μικροπρόθεσμο", δηλαδή το άμεσο πολιτικό κέρδος, τις θέσεις εργασίας και κοίταξε το μακροπρόθεσμο. Το ΚΚΕ μιλάει τώρα και προσπαθεί πολύ έντονα για τη σημασία της προσεκτικής εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για την αξία της οικολογικής προσέγγισης. Αυτό, είμαι σίγουρη ότι θα το προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο στην Ευρωβουλή, με όσους ευρωβουλευτές - και ελπίζω τους περισσότερους δυνατούς - εκλέξει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ