Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ΜΑΤ "κατέλαβαν" το Λιτόχωρο

Μεγάλη δύναμη ΜΑΤ, για την προστασία των Αμερικανών φονιάδων, που αναμένεται από ώρα σε ώρα να κάνουν απόβαση στο Λιτόχωρο, στέλνει η κυβέρνηση των "σοσιαλιστών". Σήμερα νωρίς τα χαράματα έφτασαν στο Λιτόχωρο οι πρώτες 8 διμοιρίες των ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσουν τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής, που έχει δηλώσει την πρόθεσή του να εμποδίσει τη διέλευση των αμερικανοΝΑΤΟικών επικυρίαρχων.

Στο μεταξύ, από χτες το μεσημέρι, ασφαλίτες, αλλά και ένστολοι άνδρες της Αστυνομίας περιπολούν την έκταση της Γρίτσας στο Λιμάνι του Λιτοχώρου, προκειμένου να διαγνώσουν το πόσο ασφαλής είναι η περιοχή. Την ίδια ώρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας ανακοίνωνε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την ενίσχυση με επιπλέον δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και για επικείμενη άφιξη των 2.500 Αμερικανών στρατιωτών που μεταφέρονται με 2 αρματαγωγά και ένα ελικοπτεροφόρο πλοίο που συνεχίζουν να πλέουν σε απόσταση μίας ώρας από τις ακτές του Λιτοχώρου.

Ολες αυτές οι κινήσεις ενισχύουν την άποψη πως η αποβατική επιχείρηση, αν δε γίνει νωρίς τα χαράματα με το πρώτο φως της ημέρας, πιθανά θα επιχειρηθεί αύριο. Και, όπως φαίνεται, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα λειτουργήσει ως προπομπός της επιχείρησης, με την αυριανή επίσκεψή του στο νομό.

Την ίδια ώρα, οι κομμουνιστές και ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής, από την Πιερία μέχρι τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, αλλά και όλη τη Μακεδονία, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, αποφασισμένοι να εμποδίσουν τη διέλευση των Αμερικανών φονιάδων, που θα σταλούν για να επιβάλουν τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη στη Γιουγκοσλαβία.

Ο λαός να ξεσηκωθεί

Πρόκληση για το λαό της Πιερίας χαρακτηρίζει η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, την ώρα που στο Λιμάνι του Λιτοχώρου ετοιμάζονται να αποβιβαστούν, χιλιάδες Αμερικανοί φονιάδες, προκειμένου να επέμβουν στη Γιουγκοσλαβία.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τον Α. Τσοχατζόπουλο ως "υπουργό του πολέμου και προπομπό της ΝΑΤΟικής στρατιάς, που θα περάσει" και καλεί το λαό του νομού σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

"Αποτελεί θράσος και ταυτόχρονα πρόκληση η επίσκεψη του υπουργού του πολέμου της κυβέρνησης των γερακιών στο νομό μας. Γίνεται σε μια περίοδο, όπου συνεχίζεται και με τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης ο βρώμικος πόλεμος των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Καμία αναμονή. Να ξεσηκωθούμε ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του γιουγκοσλάβικου λαού. Οι διαβόητες "πρωτοβουλίες ειρήνης", αν τελικά θα πραγματοποιούν, θα αποτελούν, στην καλύτερη περίπτωση, "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο ή απλή ανακωχή, ενόψει ενός σκληρότερου πολέμου".

Καταλήγοντας, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί όλο το λαό της περιοχής, καθημερινά στους δρόμους, ενάντια στο συνεχιζόμενο βρώμικο πόλεμο, για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, για την απεμπλοκή της χώρας μας, για τη νίκη του λαού της Γιουγκοσλαβίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ