Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήλωσαν στο "Ρ"

Παρόντες, μεταξύ άλλων ακριβών συναδέλφων τους, στην προχτεσινή σύναξη των διανοουμένων και καλλιτεχνών που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο θέατρο "Βρετάνια", δήλωσαν στο "Ρ":

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ (συνθέτης)

"Οι προσδοκίες είναι μεγάλες από ένα κόμμα με τόση ιστορία, που έχει τέτοιες αρχές ανέκαθεν. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να κατανοήσει, σήμερα, ότι πρέπει να ψηφίζει αρχές και όχι ευκαιριακά πράγματα. Αυτό προσμένω εγώ τουλάχιστον".

ΠΕΠΗ ΔΑΡΑΚΗ (συγγραφέας)

"Πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι Ελληνες ΚΚΕ, γιατί είναι η μόνη ελπίδα. Είναι η μόνη σανίς σωτηρίας για να γλιτώσουμε από αυτό το λασπότοπο. Λάσπη βρώμικη, μας περιβάλλει παντού. Τα ναρκωτικά, τα φονικά, οι απάτες. Και η "κυρία" Ευρώπη πρωτοστατεί σ' αυτήν την εγκληματικότητα, που καταστρέφει τους πολιτισμούς των Βαλκανίων. Οι βόμβες της ΝΑΤΟικής Ευρώπης στη Γιουγκοσλαβία, στην πραγματικότητα, πέσανε πάνω στον πολιτισμό της Ευρώπης. Κρίμα στο Διαφωτισμό της Ευρώπης και στη Γαλλική Επανάσταση. Ντροπή τους. Ντρέπομαι να λέγω ότι ανήκω στην Ευρώπη. Εμείς, όμως, και με την ψήφο μας πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα, όχι εγωιστικά και εθνικιστικά, αλλά για όλο το χώρο των Βαλκανίων. Γιατί έχουμε κοινές ιστορικές καταβολές και οι πολιτισμοί μας είναι πολύ συγγενείς. Να σώσουμε, λοιπόν, κοντά στους πολιτισμούς και τον άνθρωπο...".

ΖΩΖΩ ΖΑΡΠΑ - ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΤΑΡΔΗΣ (ηθοποιοί)

"Η μόνη έντιμη πολιτική δύναμη που υπάρχει στον τόπο αυτό είναι το ΚΚΕ. Επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ..." και κάποιοι δεν το πίστευαν", μας είπε η Ζωζώ Ζάρπα. "Συμφωνώ απόλυτα. Αλλωστε, ίδια οικογένεια είμαστε" - συμπληρώνει ο Νίκος Βασταρδής.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (συνθέτης)

"Ηρθα στην εκδήλωση του ΚΚΕ για τους διανοούμενους και καλλιτέχνες, γιατί είμαι ένας παρατηρητής των πραγμάτων. Ψάχνω εκεί όπου υπάρχει περισσότερη αντίδραση σε μια Ευρώπη, που είναι τουλάχιστον ύποπτη, τουλάχιστον αγκυλωμένη. Βλέπω ότι το ΚΚΕ κρατάει μια πολιτική ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο πόλεμος μ' έχει ταράξει, μ' έχει κάνει να σκέφτομαι τους δρόμους αυτούς, που είναι αντιευρωνωσιακοί, τουλάχιστον. Αυτή η δήλωσή μου είναι, νομίζω, αυτονόητη και η πιο ρεαλιστική".

ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ - ΔΑΓΚΛΗ (ηθοποιός, τραγουδίστρια)

"Δε βλέπω άλλη λύση, ιδιαίτερα σήμερα, από το να ψηφίσω το ΚΚΕ. Γιατί το μήνυμα το 'χουν δώσει από πολύ παλιά οι κομμουνιστές και οι αριστεροί άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή είναι απόλυτη ανάγκη να σταθούμε στα πόδια μας. Αν δεν ακουμπήσουμε σε δοκιμασμένες δυνάμεις, νομίζω πως δε θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα".

ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ (τραγουδίστρια)

"Ψηφίζω ΚΚΕ, γιατί πάντα οι ιδέες αυτού του κόμματος με αντιπροσωπεύουν. Γιατί έχει πάντα μια γραμμή αλήθειας. Διότι στο τέλος δικαιώνονται όλες οι θέσεις του και οι αγώνες του. Και, βέβαια, επειδή είναι έξω από κάθε συμβατικότητα. Εκτός αυτών υπάρχουν και οι συναισθηματικοί δεσμοί από τότε που γνώρισα τον εαυτό μου. Γι' αυτό και πάντα εύχομαι να πετυχαίνει το καλύτερο, γι' αυτό που λέγεται λαϊκή βάση, λαϊκή γνώμη, λαϊκό δίκαιο".

ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ηθοποιός)

"Ψηφίζω ΚΚΕ, έτσι κι αλλιώς. Σ' αυτές τις εκλογές, όμως, ο κυριότερος λόγος για να ψηφίσει κανείς ΚΚΕ, είναι ότι για άλλη μία φορά αυτό που έλεγε το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια - το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" - αποδεικνύεται έμπρακτα, με το χειρότερο τρόπο. Είναι, λοιπόν, δυνατό να μην ψηφίσει κανείς ΚΚΕ;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ