Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Συμπαρατάσσομαι, συμπορεύομαι, συστρατεύομαι και παλεύω

Στο χαιρετισμό της στη μεγαλειώδη χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, γνωστή δημοσιογράφος, Λιάνα Κανέλλη,δήλωσε:

"Συμπαρατάσσομαι, συμπορεύομαι, συστρατεύομαι και παλεύω, γιατί έχω καρδιά, έχω ψυχή, έχω τιμή και πηγαίνω μ' αυτούς που αγωνίζονται. Οι κόκκινοι είχαν δίκιο.

Η "νέα τάξη" είναι εδώ. Και θέλει να πάει παντού, ξεθεμελιώνοντας ό,τι οι άνθρωποι, οι λαοί της γης κέρδισαν με το μόχθο, το πνεύμα και το αίμα τους, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα στην ελευθερία και την ιστορία.

Με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης η αμερικανοΝΑΤΟική βαρβαρότητα σκοτώνει παιδιά, λεχώνες, γκρεμίζει γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία και τώρα ακόμα βομβαρδίζει τη μαρτυρική κυρίαρχη Γιουγκοσλαβία, επειδή δε θέλησε ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε το χωροφυλακίστικο ΝΑΤΟ. Είναι η τιμωρία όποιων λαών αντιστέκονται στη "νέα τάξη των πραγμάτων". Ωσπου να τους δικάσουμε, ανυπακοή στην υποταγή. Ρίχτε μαύρο στο ζοφερό δικομματισμό, στον ψευτοσοσιαλισμό που τάζει μερίδιο απ' το πλιάτσικο των Βαλκανίων και κρεμάει την τιμή του ανθρώπου και την τιμή του τόπου σφαχτάρι βρώμικο στα χρηματιστήρια της παγκοσμιοποίησης.

Οι μάσκες έπεσαν. Οταν ο λαός θέλει μπορεί. Να δει πως τώρα αρχίζει η μεγάλη αντίσταση. Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός.

Με το ΚΚΕ μπροστάρη στο μεγάλο μέτωπο που ανοίγεται στην κοινωνία θα σταματήσουμε ξανά και ξανά τα ΝΑΤΟικά τα τρένα και τα πλοία. Στις 14 η ειρήνη θα έχει πάλι λαϊκή προοπτική και ο λαός δυναμωμένη τη φωνή, περήφανη καρδιά και ανίκητη ψυχή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ