Τετάρτη 9 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ

Χαιρετίζοντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης,μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών και νομαρχιακός σύμβουλος, σημείωσε:

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Νέοι και νέες,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τα μπλόκα της αγροτιάς σμίγουν σήμερα σε τούτη τη μεγάλη συγκέντρωση με τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες, για να μπλοκάρουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, για να δυναμώσουν το μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, για να διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που έδωσε ένα καλό μάθημα στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πέντε χρόνια στα μπλόκα του αγώνα οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιστάθηκαν στην ΟΝΕ, στον εθνικό στόχο της κυβέρνησης των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών και πάλεψαν για το δικό τους στόχο. Για την ανάπτυξη της γεωργίας, για την επιβίωση των νοικοκυριών τους, για την παραμονή τους στα χωράφια τους και στα χωριά τους.

Πέντε χρόνια στο καμίνι του αγώνα οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεχώρισαν την ήρα από το σιτάρι, γι' αυτό δε θα επιτρέψουν στις 13 του Ιούνη να τους κλέψουν την ψήφο τους αυτοί που με την πολιτική τους τους κλέβουν το ψωμί τους και τον ιδρώτα τους.

Θα μαυρίσουν την κυβέρνηση των ΜΑΤ, των δολιοφθορών και των αγροτοδικείων, όπως και τα κόμματα που υπονόμευσαν τους αγώνες τους, επειδή θεωρούσαν μονόδρομο την ΟΝΕ και την ΕΕ.

Θα επισφραγίσουν και θα ενισχύσουν τους αγώνες τους ψηφίζοντας ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια και ειλικρίνεια στήριξε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που θεωρεί μονόδρομο την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Θα ψηφίσουν ΚΚΕ, το κόμμα της αντίστασης και του αγώνα, της συσπείρωσης και της κοινής δράσης, γιατί τώρα ξέρουν ότι μόνον έτσι θα δώσουν δύναμη στη δύναμή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ