ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Στη μέγκενη της λιτότητας
  • Χρωστούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δραχμές σε κάθε γιατρό από τις εφημερίες
  • Σχέδια για μείωση των κλινικών, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Επίσχεση εργασίας και συμβολική κατάληψη της πύλης του νοσοκομείου για μια ώρα έκαναν χτες οι ειδικευμένοι και οι ειδικευόμενοι γιατροί, που διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους από την 1.1.99, την πρόσληψη προσωπικού και κυρίως νοσηλευτικού και την ανανέωση της πεπαλαιωμένης υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου.

Θύμα των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη Δημόσια Υγεία το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ Αθηνών "Η Πεντέλη", το μεγαλύτερο και πληρέστερο νοσοκομείο του ΙΚΑ, δυναμικότητας 343 κλινών, το οποίο βρίσκεται, όπως επισήμαναν χτες οι γιατροί του νοσοκομείου, σε τροχιά διάλυσης και συρρίκνωσης.

Κατά την πάγια τακτική της διοίκησης του ΙΚΑ, τα τελευταία χρόνια η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στα νοσοκομεία γίνεται με καθυστέρηση πολλών μηνών, με αποτέλεσμα οι γιατροί, και ειδικότερα οι ειδικευόμενοι, να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, που έχει 17 κλινικές, εργαστήρια (ενδοσκοπικό, αιμοδυναμικό, αιμοδοσία, ακτινολογικό), δύο μονάδες (εμφραγμάτων και ειδικών λοιμώξεων) και εξωτερικά ιατρεία σε πλήρη ανάπτυξη, είναι τόσο μεγάλες, που η λειτουργία του νοσοκομείου αγγίζει τα όρια ασφαλείας.

Ενώ από τον οργανισμό του νοσοκομείου προβλέπονται 164 θέσεις υγειονομικών υπαλλήλων κατηγορίας ΤΕ Νοσηλευτικής - Μαιευτικής προ τρίμηνου - χωρίς να υπολογίζονται οι συνταξιοδοτήσεις - υπηρετούσαν μόνο 80. Παράλληλα, υπηρετούν στο νοσοκομείο 37 ΔΕ βοηθοί νοσοκόμων, ενώ προβλέπονται 70 και εφτά ΤΕ Ραδιολόγοι - Ακτινολόγοι, ενώ προβλέπονται 21.Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι η αναλογία νοσηλευτών ανά γιατρό να είναι ένας προς έξι, ενώ σε κάθε νοσηλευτή αντιστοιχούν 35 κλίνες. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί και σε άλλους κλάδους, καθώς ένας τραπεζοκόμος καλείται να εξυπηρετεί μέχρι και 80 ασθενείς.

Για επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών της μονάδας Εμφραγμάτων του νοσοκομείου, μίλησε στο "Ρ" η Μ. Τελειώνη, προϊσταμένη της Μονάδας Εμφραγμάτων. Οπως επισήμανε, στη μονάδα εργάζονται 9 νοσηλευτές - εκ των οποίων η μια πρακτική - για 14 κρεβάτια, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 34 νοσοκόμοι, καθώς η ενδεδειγμένη αναλογία για τις μονάδες εμφραγμάτων είναι 2 νοσοκόμοι για κάθε κρεβάτι. Παράλληλα, τόνισε πως το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο έντονο με την καθιέρωση των αδειών μητρότητας και με τις καλοκαιρινές άδειες, καθώς αρκετά τμήματα του νοσοκομείου, που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις, δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στα χειρουργεία, όπου η μεγάλη έλλειψη προσωπικού δεν επιτρέπει ούτε την τήρηση των στοιχειωδών ορίων ασφαλείας αποστείρωσης. "Καθημερινά γίνονται στο νοσοκομείο 20 - 25 χειρουργεία με 5 νοσηλεύτριες και 3 νοσοκόμους, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βάρδιες και κάνουν και χρέη κλιβανιστών. Οι νοσηλευτές πρέπει να μπαίνουν σε ένα χειρουργείο την ημέρα, αλλά εξαναγκάζονται λόγω της έλλειψης προσωπικού να μπαίνουν σε τρία και τέσσερα την ημέρα", υπογράμμισε ο Σ. Μπαγλέσης, νοσοκόμος του χειρουργείου.

Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των τρομακτικών ελλείψεων είναι οι σχεδιασμοί για συρρίκνωση των κλινικών με τη μείωση των κρεβατιών, αφού δεν υπάρχει προσωπικό για ασφαλή νοσηλεία.

Σημαντικά είναι και τα προβλήματα της υλικοτεχνικής υποδομής του νοσοκομείου, καθώς σε θαλάμους στοιβάζονται 10 και 12 κρεβάτια.

Σε συνάντηση που είχε η τριμελής επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου με τον διευθυντή του νοσοκομείου Σπ. Τσούπανο,ο δεύτερος υποσχέθηκε πως θα καταβληθεί προκαταβολή της τάξεως των 500 χιλιάδων στους αδειούχους. Σε κάθε γιατρό, χρωστά περισσότερα από ένα εκατομμύριο δραχμές.

Οι γιατροί του νοσοκομείου θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση για το συντονισμό των κινητοποιήσεών τους.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
Στη φυλακή επειδή τα κατάφερε!

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών έκρινε ότι ο 20χρονος πρώην τοξικομανής δεν πρέπει να αποφυλακιστεί για αδίκημα που διέπραξε όταν ακόμα ήταν χρήστης ουσιών

Ηθελε να είναι ελεύθερος από όλες τις εξαρτήσεις και τα κατάφερε. Παρακολούθησε το θεραπευτικό πρόγραμμα του "18 Ανω" και βρισκόταν στην τελευταία φάση της επανένταξης στην κοινωνία.

Κι όμως, αυτή η τιτάνια προσπάθεια δεν ήταν κάτι που αλλάζει τον άνθρωπο και απελευθερώνει τις δημιουργικές του ικανότητες. Αυτή η πλευρά - αποδεδειγμένη επιστημονικά - πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ετσι, το Συμβούλιο Εφετών, χωρίς καμιά ευαισθησία, και χωρίς να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του δίνει ακόμα και ο ισχύων νόμος, έκρινε ότι ο 20χρονος Χρήστος Λεμπέσης πρέπει να μείνει στη φυλακή, αφού κατάφερε και τελείωσε το θεραπευτικό πρόγραμμα - ήθελε μόνο μια μέρα για να ολοκληρώσει. Η περίπτωση του Χρήστου είναι ένα τυπικό ολίσθημα στα ναρκωτικά. Αρχισε τα ναρκωτικά, όταν ήταν 15 χρονών. Στα ναρκωτικά μπήκε και ο αδερφός του.

Η οικογένειά του είχε "διαλυθεί". Ο Χρήστος μαζί με τον αδερφό του παρακολούθησαν το πρόγραμμα του "18 Ανω".

Το ιστορικό

Στις 7.10.1997, ο Χρ. Λεμπέσης μαζί με έναν φίλο του τοξικομανή πήραν ένα μπουφάν από κάποιον που τους μήνυσε και στη συνέχεια απέσυρε τη μήνυση και ο Χρ. Λεμπέσης επέστρεψε το μπουφάν στον κάτοχό του.

Στη συνέχεια, η ανακρίτρια που διενεργούσε την κύρια ανάκριση κάλεσε τον Χρ. Λεμπέση για να απολογηθεί, αλλά ο Χρήστος είχε αλλάξει διεύθυνση. Ετσι, ο Χρήστος δεν προσήλθε να απολογηθεί, διότι κλητεύθηκε ως αγνώστου διαμονής.

Στις 29.3.1999 η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο ο Χρήστος συνελήφθη στις 16.6.1999.

Στις 17.6.1999 ο Χρ. Λεμπέσης κατέθεσε αίτηση για την άρση ή αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Να μείνει, δηλαδή, ελεύθερος μέχρι να απολογηθεί ή να γίνει η δίκη.

Το Συμβούλιο Εφετών συνεδρίασε στις 24.6.1999 και η απόφασή του ανακοινώθηκε χτες.

Σήμερα ή αύριο, ο Χρ. Λεμπέσης θα καταθέσει νέα αίτηση στο Συμβούλιο Εφετών, που θα επαναλαμβάνει το αίτημα της αντικατάστασης των όρων κράτησής τους, με βάση πλέον τα νέα δεδομένα της κατάστασης του 20χρονου κρατούμενου.

Το σκεπτικό της απόφασης

Στο Συμβούλιο που πήρε την απόφαση μετείχαν ο Γεώργιος Χρυσικός,πρόεδρος Εφετών και οι εφέτες Εμμανουήλ Βέλλης και Βιολέτα Κυτέα.

Στη συνεδρίαση παρίστατο και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Σπυρίδων Φωτάκης,που εισηγήθηκε να μην αποφυλακιστεί ο Χρ. Λεμπέσης, με το εξής σκεπτικό: "Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα κακουργήματα ή πλημμελήματα, αφού από το είδος, τη φύση και τις εν γένει συνθήκες κάτω απ' τις οποίες φέρεται ότι ετέλεσε την πράξη για την οποία παραπέμπεται, ανεξάρτητα από την κατά νόμο βαρύτητα αυτής, συνάγεται η ιδιαίτερη τάση αυτού προς διάπραξη τέτοιου είδους εγκλημάτων".

Στην απόφασή του το Συμβούλιο Εφετών, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: "Από τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία προέκυψαν από την κύρια ανάκριση και την προηγηθείσα προανάκριση, ήτοι καταθέσεις μαρτύρων, έγγραφα, απολογία κατηγορουμένου (μόνο) στην προανάκριση, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο αιτών κατηγορούμενος έχει τελέσει την αξιόποινη πράξη για την οποίαν και κρατείται".

Και η απόφαση του Συμβουλίου καταλήγει: "Ουδείς αμφισβητεί ότι μεταξύ των συνεπειών της προσωρινής κρατήσεως είναι και η μη δυνατότης του ατόμου προς καλυτέρευση της διαβιώσεώς του και δημιουργική εξέλιξη και ο αιτών υποστηρίζει ότι έχει μελλοντικούς στόχους, όμως, λαμβανομένων υπόψη το μεν ότι η πράξη για την οποία κατηγορείται δεν προέκυψε ότι έγινε σε χρόνο που ήταν εξαρτημένος από τοξικές ουσίες, όπως με το υπόμνημά του υποστηρίζει, αφού την ίδια ημέρα της διαπράξεώς της επεσκέφθη για πρώτη φορά με τη θέλησή του το κέντρο του ΨΝΑ, όπως και ανωτέρω ανεφέρθη, το δε ότι εξηφανίσθη μετά την 7.10.1997 επί δεκαπενθήμερον, δεν έδωσε πληροφορίες για την πράξη του και μεθοδικά ηρνήθη να δώσει τα στοιχεία του συναυτουργού στον προανακριτικό υπάλληλο την 22.10.1997, προς δε, δε δήλωσε ότι είναι (εάν ήτο) τοξικομανής, ως στοιχείων της προσωπικότητάς του, μαρτυρούν ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει και άλλες όμοιες ή παρεμφερείς αξιόποινες πράξεις, αφού, επίσης έχει κατηγορηθεί και προηγουμένως για κλοπές και ναρκωτικά, καθ' ομολογίαν του. Κρίνεται δε ότι τυχόν επιβληθησόμενοι περιοριστικοί όροι εις αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως δεν αρκούν για να εξασφαλισθεί η παράσταση του αιτούντος κατηγορουμένου στο ακροατήριο και η υποβολή του στην εκτέλεση της εκδοθησομένης αποφάσεως. Ετσι και η αίτησή του πρέπει να απορριφθεί ως κατ' ουσίαν αβάσιμος".

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αποφασισμένοι για δυναμικούς αγώνες οι αγρότες

Στους Νομούς Κορινθίας, Αχα'ϊας, Ηλείας και Αργολίδας περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας

Τα οξυμένα προβλήματά τους εξέθεσαν οι αγρότες της Πελοποννήσου στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος περιόδευσε πρόσφατα σε Κορινθία,Ηλεία,Αχαϊα και Αργολίδα.Μαζί μ' αυτά έδειξαν και την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αναγνωρίζοντας πως μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μπορούν να πετύχουν λύσεις για να αποφευχθεί το ξεκλήρισμα και η ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου.

Ο Β. Μπούτας την περασμένη Τετάρτη επισκέφθηκε τους βερικοκοπαραγωγούς της Κορινθίας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, καθώς τα προϊόντα τους μένουν απούλητα και σαπίζουν στα δέντρα, έτσι ώστε δεν μπορούν να καλύψουν, όχι μόνο τα έξοδα διαβίωσης και του κόστους παραγωγής, αλλά ούτε καν τα έξοδα συντήρησης των χωραφιών τους. Μάλιστα, πρόσφατα οι βερικοκοπαραγωγοί της περιοχής πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις για την επίλυση του προβλήματός τους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα χωριά Βασιλικό και Κλένια, των οποίων οι κάτοικοι ήταν από τους πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων. Εκεί έγινε δεκτός με ενθουσιασμό, καθώς στο πρόσωπό του οι αγρότες αναγνώριζαν έναν συναγωνιστή αγρότη, αλλά και ένα στέλεχος του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος, όπως σημείωναν, που έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του στην ελληνική αγροτιά. Ο Β. Μπούτας μίλησε με τους αγρότες, τονίζοντας τις αρνητικές συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και πως ο μόνος δρόμος που μένει στον αγρότη είναι αυτός της αντίστασης και του αγώνα.

Στην Ηλεία

Ακόμα πιο ενθουσιώδες ήταν το κλίμα στην Ηλεία, την οποία ο Β. Μπούτας επισκέφθηκε την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε τους αγρότες στο χωριό Τραγανό, οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Από την εθνική οδό μέχρι το Τραγανό, ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία με τρακτέρ. Στην είσοδο του χωριού, ο Β. Μπούτας, συνοδευόμενος από τους κατοίκους, περπάτησε μέχρι το κεντρικό καφενείο με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι κάτοικοι τον σταματούσαν, τον χαιρετούσαν και ζητούσαν τη γνώμη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στον χώρο της συγκέντρωσης, τον προσφώνησαν ο δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Τραγανού Ν. Ευσταθίου και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τραγανού Α. Σκαλτσάς.Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε μια πολύωρη συζήτηση με τους αγρότες γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πατατοπαραγωγοί και οι παραγωγοί ντομάτας και καρπουζιού, μια συζήτηση που κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς μετατράπηκε σε γλέντι με αρνιά και κρασί. Οι αγρότες της Ηλείας εξέφρασαν τη διάθεση για νέες, πιο δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ανάλογη ήταν και η διάθεση των πατατοπαραγωγών της Αχαϊας στα Σαγέικα και το Λαγκάδι, τους οποίους ο Β. Μπούτας επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στην Αργολίδα

Μιλώντας σε αγρότες της Αργολίδας το Σάββατο, ο Β. Μπούτας έθεσε την επιτακτική ανάγκη οι αγρότες να απεμπλακούν από ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, αλλά και τα κόμματα που υπονομεύουν τους αγώνες και λειτουργούν ως βαλβίδες ανακούφισης της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ τόνισε ότι "χρέος των αγροτών είναι να ενισχύσουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, που θα ενημερώσουν, θα πιέσουν και θα κατευθύνουν σε ταξικό προσανατολισμό το κίνημα".

Σε συνάντηση που είχε με τους αγελαδοτρόφους της περιοχής, κοινός τόπος ήταν η ανάγκη οργάνωσης και συντονισμένων προσπαθειών πανελλαδικά με κοινούς αγώνες, ώστε να αποτραπεί η πολιτική αφανισμού της κτηνοτροφίας.

Αντιστέκεται, αλλά και κινδυνεύει

Διαπιστώσεις της Κ. Μάτσα, που επισκέφτηκε χτες το απόγευμα τον Χρ. Λεμπέση

Χτες το απόγευμα, επισκέφτηκε τον Χρήστο Λεμπέση η επιστημονική υπεύθυνη του "18 Ανω" Κ. Μάτσα,συνοδευόμενη από την βουλευτή του ΣΥΝ Στ. Αλφιέρη.

Η Κ. Μάτσα δήλωσε στο "Ρ": "Διαπίστωσα ότι ο Χρήστος εξακολουθεί να αντιστέκεται στις πιέσεις και του περιβάλλοντος των φυλακών και τις εσωτερικές ψυχολογικές πιέσεις, λόγω της παρατεινόμενης άδικης κράτησής του. Είναι, όμως, εκτεθειμένος σε πολλούς κινδύνους που δημιουργούν οι συνθήκες των φυλακών, αν πάρουμε υπόψη ότι βρίσκεται σε πτέρυγα όπου οι κρατούμενοι είναι κυρίως τοξικομανείς. Αυτοί οι όροι δημιουργούν επιβαρυντικούς ψυχοπαθολογικούς παράγοντες και ενέχουν κινδύνους για τη ζωή του. Οι ευθύνες και της δικαστικής εξουσίας, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστιες. Ως μονάδα απεξάρτησης του ΕΣΥ, απαιτούμε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ε. Γιαννόπουλο να παρέμβει άμεσα για την αποφυλάκισή του. Καλούμε όλους όσοι βρίσκονται δίπλα μας να συνεχίσουν να δίνουν μαζί μας τη μάχη για την απελευθέρωση του Χρήστου Λεμπέση και κάθε παιδιού που μπορεί να βρεθεί στη θέση του για να αλλάξει το σύστημα που δημιουργεί και αναπαράγει τους όρους της εξάρτησης".

ΚΚΕ
Δείχνει έλλειψη ευαισθησίας

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: "Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην αποφυλακιστεί ο πρώην χρήστης ναρκωτικών Χρήστος Λεμπέσης είναι απάνθρωπη και δείχνει έλλειψη ευαισθησίας. Ο εγκλεισμός του στις φυλακές, για αδίκημα που διέπραξε πριν αρχίσει η θεραπεία του στην κοινότητα "18 Ανω", δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους υποτροπιασμού. Μπορεί να οδηγήσει στο να χαθούν οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλει ο Χρήστος Λεμπέσης, προκειμένου να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το τραγικό γεγονός και να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα".

Ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών (26.6.1999) τα παιδιά του "18 Ανω" έκαναν συγκέντρωση έξω απ' τις φυλακές Κορυδαλλού, απαιτώντας την απελευθέρωση του Χρ. Λεμπέση

Συνωστισμός στους διαδρόμους του νοσοκομείου από ασθενείς, αλλά επιχειρείται η συρρίκνωσή του, λόγω έλλειψης προσωπικού

Η χτεσινή συμβολική κατάληψη του νοσοκομείου των γιατρών στο 1ο Νοσοκομείο

Χαμογελώντας και απαιτώντας την απελευθέρωση

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την παραμονή του Χρήστου Λεμπέση στις φυλακές θα μετατραπεί η αυριανή εκδήλωση του "18 Ανω" για το γιορτασμό της συμπλήρωσης ενός χρόνου της Ραδιοφωνικής Ομάδας του "18 Ανω" και της εκπομπής "Χαμογελώντας στο φόβο", που μεταδίδεται κάθε Κυριακή από τον "902 Αριστερά στα FM".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. στην οδό Ιπποκράτους 175Α με τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη,του Αλκίνοου Ιωαννίδη,της Μουσικής Ομάδας και της Ομάδας Τέχνης του "18 Ανω", αλλά και με τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων όσοι ονειρεύονται μια ζωή μακριά από τα ναρκωτικά και κάθε είδους εξάρτηση.

3Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
Αθλιες συνθήκες στην εφημερία

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος για βελτίωση των νοσοκομείων αναιρούνται απ' τη μη πληρωμή του έργου των γιατρών

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπαίνουν και οι γιατροί του 3ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από την 1.1.1999, αλλά και τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών του νοσοκομείου, που δημιουργούν οι ελλείψεις της υλικοτεχνικής υποδομής.

Ηδη χτες έκαναν απεργία οι ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ η Γενική Συνέλευση των Γιατρών του νοσοκομείου αποφάσισε την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα (12.7.1999) συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας. Στην απόφασή της η Γενική Συνέλευση επισημαίνει τις "άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι εφημερίες, λόγω της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και νοσηλευτικού προσωπικού, πράγμα που καθιστά το έργο των γιατρών πλέον επικίνδυνο και επίπονο".

Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι το φαινόμενο της μη έγκαιρης πληρωμής των εφημεριών έχει γίνει σχεδόν καθεστώς και ζητούν να γίνεται στο πρώτο εικοσαήμερο του επόμενου μήνα. "Οι εξαγγελίες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΙΚΑ, τονίζεται στην ανακοίνωση, για τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων και του συστήματος εφημερίας του ΕΣΥ, στο οποίο συμμετέχουν ισότιμα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, αναιρούνται από την αδιαφορία για την πληρωμή του έργου των γιατρών τους", καταλήγουν οι γιατροί του 3ου Νοσοκομείου και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συναδέλφων τους (ειδικευμένους και ειδικευόμενους), στα άλλα νοσοκομεία που εργάζονται για τον ίδιο σκοπό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ