ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούλη 1999
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Χαμόγελα σκόρπισε η κλήρωση

Η Ενωση θα διεκδικήσει την είσοδό της σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας μια εκ των ΑΙΚ Στοκχόλμης ή Ντνιέπρ Μογκόλιεφ. Σοβαρότητα και προσοχή συστήνει ο Τουμπάκοβιτς

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετώπισαν στην ΑΕΚ το αποτέλεσμα της κλήρωσης του Γ γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ που πραγματοποίησε η ΟΥΕΦΑ στη Γενεύη και έφερε την Ενωση αντιμέτωπη με μια εκ των ΑΙΚ Στοκχόλμης και Ντνιέπρ Μογκόλιεφ από τη Λευκορωσία. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν μεταξύ τους στον Β γύρο που θα γίνει στις 28 Ιούλη και στις 4 Αυγούστου και ο νικητής θα τεθεί αντιμέτωπος της ελληνικής ομάδας. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 11 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 25 του ίδιου μήνα. Με βάση τα προγνωστικά αντίπαλος της ΑΕΚ στον Γ γύρο θα είναι οι Σουηδοί της ΑΙΚ, αφού εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Λευκορώσων. Ετσι αντιμετωπίζουν τα πράγματα και στον "Δικέφαλο", αφού από τη στιγμή που έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης όλοι σκέφτονται σαν αντίπαλο τους Σουηδούς παρά τους Λευκορώσους.

Σε δηλώσεις του σχολιάζοντας την κλήρωση ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς τόνισε ότι αυτό που μετράει είναι να δείξουν οι παίκτες τη δέουσα σοβαρότητα και στα δυο παιχνίδια ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. "Οι Σουηδοί αν τελικά περάσουν είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα και εάν πούμε ότι όλα είναι εύκολα για μας τότε χαθήκαμε. Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε από το αποτέλεσμα της κλήρωσης και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή" είπε ο Σέρβος κόουτς.

Το πλεονέκτημα που έχουν οι Σουηδοί σε σχέση με τους "κιτρινόμαυρους" είναι το γεγονός ότι θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, αφού ήδη το πρωτάθλημα της χώρας τους βρίσκεται στην 14η αγωνιστική. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Στοκχόλμης είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας ενώ πέρσι αναδείχτηκε νταμπλούχος Σουηδίας.

Κατά τα άλλα, συνεχίζεται χωρίς προβλήματα η προετοιμασία της ομάδας, ενώ την Κυριακή υπάρχει και το φιλικό με τη Μαρκό. Ο Τουμπάκοβιτς έχει ζητήσει ακόμα ένα φιλικό για την Τετάρτη που θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε πριν το διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στη Φιλαδέλφεια το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΠΑΟ
Τα σενάρια καλά κρατούν...

Ολα στάσιμα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά η μεταγραφολογία καλά κρατεί... Η στάση της ΠΑΕ που ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τα σενάρια που βγαίνουν κάθε μέρα, ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία νέων που σε πολλές περιπτώσεις φαίνονται εξωπραγματικά. Ενα από αυτά ήταν και οι φήμες που είχαν βγει για τον Ουκρανό Ρεμπρόφ, καθώς από επίσημα χείλη ανακοινώθηκε πως η τιμή απόκτησής του είναι απαγορευτική για τον αθηναϊκό σύλλογο.

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν διάφορα άλλα ονόματα που συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο. Η Ιταλία επικεντρώνει ακόμα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των "πρασίνων", καθώς οι τρεις παίκτες (Εσνάιτερ - Αμορούσο - Φονσέκα) που θέλει ο Γ. Κυράστας είναι Κοινοτικοί. Με βάση και την πληροφορία που θέλει την ελληνική ομάδα να ανακοινώνει μέχρι την Τρίτη τα ονόματα δυο Κοινοτικών παικτών, τότε η λύση της Ιταλίας κερδίζει προβάδισμα στα προγνωστικά. Ουδέν νεότερο υπάρχει και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τη Λατινική Αμερική, αν και το ενδεχόμενο για την απόκτηση κάποιου παίκτη παραμένει ανοιχτό..

Το τελευταίο από τα σενάρια που ακούστηκαν αφορά για25χρονο παίκτη της γερμανικής Μπάγερν Λεβερκούζεν που παίζει στη θέση του λίμπερο και βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους "πράσινους".

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πάλι άτυχη η Χριστίνα

Η ιστορία επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά για την πρωταθλήτριά μας στη συγχρονισμένη κολύμβηση Χριστίνα Θαλασσινίδου, που αν και έφθασε στη "βρύση" τελικά δεν κατάφερε να... πιει νερό. Ετσι, όπως και στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σεβίλλης, και φέτος στην Κωνσταντινούπολη η Ελληνίδα αθλήτρια δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης ενός μεταλλίου, αφού έμεινε στην 4η θέση στον τελικό του Σόλο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που συγκέντρωσε 95.320 βαθμούς, έχασε για λίγο το χάλκινο μετάλλιο από την Ιταλίδα Τζιοβάνα Μπουρλάντο που κατατάχτηκε 3η με 95.880 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το μεγάλο φαβορί, η Ρωσίδα Ολγα Μπρουσνίκινα με 99.000β και το χάλκινο η Γαλλίδα, Βιργινία Ντιντιέ με 97.680β. Στο ντουέτο και στο τεχνικό μέρος το ελληνικό δίδυμο Θαλασσινίδου - Θεοδωρίδου, πήρε την 5η θέση με 92.720 βαθμούς. Πρώτες ήταν οι Ρωσίδες, Μπρουσνίκινα - Κισέλεβα με 97.960β. Στις καταδύσεις, ο Γιάννης Γαβριηλίδης στα προκριματικά του βατήρα 10μ κατατάχτηκε 18ος με 232.53 βαθμούς.

Εξάλλου με αισιοδοξία και πίστη για μια καλή πορεία έφθασε χτες στην Κωνσταντινούπολη και η εθνική ομάδα κολύμβησης. Στόχος των Ελλήνων κολυμβητών-τριών είναι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να ανεβάσουν τη χώρα μας όσο το δυνατόν ψηλότερα.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στον Γ' γύρο τα σπουδαία

Δυνατές κόντρες αναμένεται να προκύψουν στο Γ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και τα φαβορί πάρουν την πρόκριση από τη Β γύρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συνάντηση της Πάρμα που θα αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Γκλάσκοου Ρέιντζερς εάν βέβαια οι τελευταίοι πέρασαν τη Χάκα. Μια από τα ίδια ισχύουν και για τη συνάντηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα κοντραριστεί με τον νικητή της συνάντησης Παρτιζάν Βελιγραδίου - Ριέκα. Πλήρες πρόγραμμα του Γ' προκριματικού γύρου. Τσέλσι - Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Σκόντο Ρίγα (Λετονία), Ραπίντ Βιέννης Αυστρία) ή Βαλέτα (Μάλτα) -Γαλατασαράι (Τουρκία), Φιορεντίνα (Ιταλία) - Λίτεξ Λόβετς (Βουλγαρία) ή Βίτζεβ Λοτζ (Πολωνία), Ααλμποργκ (Δανία) - Διναμό Κιέβου (Ουκρανία) ή Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) ή Μόλντε (Νορβηγία) - Μαγιόρκα (Ισπανία), Λιόν (Γαλλία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Γκενκ (Βέλγιο), Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Βεστμαναεγιάρ (Ισλανδία) ή ΜΤΚ Βουδαπέστης (Ουγγαρία) ή Τέπλιτσε (Τσεχία) - Ντόρτμουντ (Γερμανία), Χάκα (Φιλανδία) ή Ρέιντζερς (Σκοτία) - Πάρμα (Ιταλία), Σλόγκα Γιουγκομανιάτ (ΠΓΔΜ) ή Μπρόντμπι (Δανία) - Μποαβίστα (Πορτογαλία), Μπεσίκτας (Τουρκία) ή Χάποελ Χάιφα (Ισραήλ) - Βαλένθια (Ισπανία), Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία) - Ανόρθωση Αμμόχωστου (Κύπρος) ή Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) ή Ζίμπρου Κισινό (Μολδαβία) - Αϊντχόβεν (Ολλανδία), Σπάρτακ Μόσχας - Παρτιζάν Βελιγραδίου (Γιουγκοσλαβία) ή Ριέκα (Κροατία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Σερβέτ (Ελβετία).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Συνεχίζουν τις προσπάθειες για ένα καλό πλασάρισμα στη γενική βαθμολογία του θεσμού οι αθλητές-τριές μας που μετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα "ΟΠΤΙΜΙΣΤ". Μέχρι στιγμής την καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς έχει ο Ν. Τζανιδάκης, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση έντεκα ιστιοδρομιών βρίσκεται στην 53η θέση σε σύνολο 220 σκαφών.

* Τελευταία ευκαιρία να ανέβουν στη γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος "ΓΙΟΥΡΟΠ", έχουν σήμερα στο φινάλε του θεσμού που πραγματοποιείται στην Αγγλία, οι ιστιοπλόοι μας Μαρία Βλάχου και Νόνικα Οικονομοπούλου, που χθες, σε σύνολο 42 σκαφών, έπεσαν στην 33η και 38η θέση αντίστοιχα.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ

Πρόβα τζενεράλε πριν το 9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελούν οι διασυλλογικοί αγώνες στο καγιάκ που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Χαλκίδας με την επωνυμία "Καστριώτεια '99". Οι αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα στο Καστριώτειο Ναυταθλητικό Κέντρο στην παραλία της Χαλκίδας στις 18.00.

Οι τελικοί που θα προκύψουν από τους προκριματικούς θα γίνουν στο τέλος του προγράμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ