ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στην Ιντερ ο Γεωργάτος

Συμπαίκτης Ρονάλντο και Ζαμοράνο από χτες ο διεθνής ποδοσφαιριστής

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Πάντως ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει". Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη Γεωργάτου και μάλλον αντανακλούν την αντίδραση όλης της φίλαθλης Ελλάδας, που εντελώς ξαφνικά έμαθε πως ο ποδοσφαιριστής μεταγράφηκε στην Ιντερ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός χτες αιφνιδίασε άπαντες με μια ανακοίνωση, που ενημέρωνε ότι λίγο νωρίτερα οι τρεις απεσταλμένοι των "νερατζούρι" συμφώνησαν μαζί της και απέκτησαν για λογαριασμό της ομάδας τους τον διεθνή παίκτη.

Η μετακίνηση του Γεωργάτου στην Ιντερ αποτελεί την πλέον ακριβή μεταγραφή Ελληνα στο εξωτερικό (απευθείας από ελληνικό σύλλογο σε ομάδα εκτός συνόρων) αφού μόνο τα έσοδα της "ερυθρόλευκης" εταιρίας θ' αγγίξουν τα 3 δισ. δρχ. Οι πρωταθλητές θα εισπράξουν 2,5 δισ. δρχ. και θα καρπωθούν τα έσοδα ενός φιλικού με τους "νερατζούρι" στο ΟΑΚΑ. Σε απλά ελληνικά λοιπόν η πειραϊκή ΠΑΕ ήδη κάνει απόσβεση ενός σημαντικού τμήματος απ' αυτά που ξόδεψε για τους Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς (χωρίς να υπολογιστούν οι άλλες πηγές εσόδων). Ο παίκτης για κάθε χρόνο της τετραετούς σύμβασης θα παίρνει περίπου 400 εκατ. δρχ.

Οπως γνωστοποίησε ο Γεωργάτος, "η ζωή μου αναστατώθηκε ξαφνικά χτες (σ.σ. προχτές) βράδυ που ο κύριος Πέτρος Κόκκαλης με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε να ετοιμαστώ γιατί το Μιλάνο και η Ιντερ με περιμένουν". Παρότι η Ιντερ δε συμμετέχει φέτος σ' ευρωπαϊκή διοργάνωση αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες ομάδες όχι μόνο στο "Καμπιονάτο" αλλά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είναι λοιπόν τιμητική επιλογή τόσο για τον παίκτη όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, το γεγονός ότι θα έχει ως συμπαίκτες προσωπικότητες του αθλήματος όπως οι Ρονάλντο, Ζαμοράνο, Βιέρι λέει πολλά.

Ο Γεωργάτος, ως παίκτης της Ιντερ, υποστήριξε πως αυτό που τώρα τον ενδιαφέρει είναι "βασικά να είμαι υγιής. Στη συνέχεια θα κοιτάξω με δουλιά και προσπάθεια να καθιερωθώ στην 11άδα, πράγμα καθόλου εύκολο, και να σταθώ με αξιώσεις στο ιταλικό πρωτάθλημα". Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην ανακοίνωση, επισήμανε πως "η παραχώρηση του Γεωργάτου αποφασίστηκε, φυσικά, με τη σύμφωνη γνώμη της τεχνικής ηγεσίας και με γνώμονα πρώτα απ' όλα τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας". Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον παίκτη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

ΑΕΚ-ΑΙΚ 0-0
"Θερμοπληξία"

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να θέσει τις βάσεις για μια εύκολη πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα όλα είναι ανοικτά στον επαναληπτικό.

Η ψυχραιμία στην χτεσινή ΑΕΚ ήταν δυσεύερτη όσο και η δροσιά στην καυτή Αττική. Για αυτό και επήλθε η αγωνιστική ... θερμοπληξία. Φυσικά λοιπόν όχι μόνο το επιθυμητό (σκορ ασφαλείας) δεν υλοποιήθηκε αλλά ούτε προβάδισμα δεν κατάφερε να πάρει ο "δικέφαλος". Μάλιστα οι γηπεδούχοι πρέπει να είναι σχετικά ευχαριστημένοι με το τελικό 0-0. Μπορεί να μην τους επιτρέπει εφησυχασμό ενόψη του επαναληπτικού της Στοκχόλμης και να αφήνει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

Στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το άγχος των γηπεδούχων συναγωνιζόταν σε ύψος τον υδράργυρο.Οι φιλοξενούμενοι με σφιχτή άμυνα είχαν κλείσει όλες τις διόδους προς την περιοχή τους. Επιπλέον με αδιάκοπο πρεσσάρισμα δεν επέτρεπαν στους " κιτρινόμαυρους" να οργανώσουν το παιχνίδι. Ετσι οι ενέργειές τους ήταν αποσπασματικές και αναποτελεσματικές. Παρόλα αυτά υπήρξαν κάποιες φάσεις που η ΑΕΚ " άγγιξε" το γκολ. Δίκαια πάντως οι δευτεραθλητές μπορούν να παραπονιούνται για την τύχη τους αφού τρείς φορές τα δοκάρια έσωσαν τους Σουηδούς. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από την Νέα Φιλαδέλφεια κάνοντας βάσιμα όνειρα ότι στην έδρα τους θα μπορέσουν να " σφραγίσουν " το εισιτήριο της πρόκρισης στο χρυσοφόρο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολα λοιπόν θα κριθούν στην Στοκχόλμη όπου η ΑΕΚ καλείται να δείξει ισχυρό χαρακτήρα. Την κίτρινη κάρτα του πολύ καλού Ισπανού διαιτητή Μαρίν αντίκρυσαν οι Κοπιτσής, Καψής, Πέτριτς, Νορντίν, Ολα και Αντρέας Αντερσον και ο Γκούσταφσον.

ΑΕΚ:Ατματζίδης, Λάκης, Κοπιτσής (7' Ματιάσεβιτς), Καψής, Πέτριτς, Ζήκος, Μάρκος (65' Μαλαδένης), Σαβέφσκι, Τσίριτς, Νικολαϊδης, Μπιέκοβιτς (75' Κωνσταντινίδης).

ΑΙΚ: Ασπερ, Νορντίν, Ολα Αντερσον, Προυντίν, Γκούσταφσον, Νοβάκοβιτς (93' Χότς), Τγιέρνστρομ, Αντρέα Αντερσον (61' Ασλουντ), Λάγκερλοφ, Κγιόλο (68'Λγιουνκ), Κάμαρκ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Κέρδισε τη Νάουσα με 5 - 0. Αρκετά γκολ και στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής που ολοκληρώνεται σήμερα

"Οσο χρειάστηκε τόσο παίξαμε". Οι κουβέντες του Μπάγεβιτς είναι ενδεικτικές της εικόνας που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, όπου κέρδισε τη Νάουσα με 5 - 0. Σε ρυθμό... ρελαντί οι "ερυθρόλευκοι", αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έφτασαν εύκολα στη νίκη όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα στο ΟΑΚΑ κυριότερο θέμα ήταν η μετακίνηση του Γεωργάτου στην Ιντερ παρά ο αγώνας, αφού η πιθανότητα έκπληξης φάνταζε ουτοπία.

Πάντως ως το 29 οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποια μικροανησυχία γιατί ούτε το ρυθμό τους είχαν βρει, ούτε οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να φοβούνται. Ομως στο χρονικό αυτό σημείο ο Τζιοβάνι έκανε το 1 - 0 και... το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ετσι ως το σφύριγμα της λήξης απλά αύξαναν το σκορ και σ ορισμένες στιγμές προσέφεραν θέαμα. Το τελικό 5 - 0 διαμορφώθηκε με γκολ των Τζιοβάνι (29, 33), Οφορίκουε (49), Γιαννακόπουλου (68), Γκόγκιτς (85). Στο 89 ο Πίτος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Καραταϊδης, Μαυρογενίδης, Νινιάδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς (70 Αμπονσάι), Τζιοβάνι (63 Γιαννακόπουλος), Αμανατίδης, Ζάχοβιτς (63 Γκόγκιτς), Οφορίκουε, Λουτσιάνο.

ΝΑΟΥΣΑ: Πολύζος, Ανδρεάδης, Πίτος, Κουμαρόπουλος, Αραμπατζής (68 Καραμεταξάς), Καραηλιόπουλος, Κέτσαν, Αζάρε, Βεκόπουλος, Κωνσταντινίδης, Κεχαντούρης (54 Κόιτς).

Πολλά γκολ

Παραγωγικές ήταν οι επιθέσεις ή αν προτιμάτε κακές οι άμυνες και στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής, όπου τ αποτελέσματα (ανά όμιλο) ήταν:

1ος: Ιωνικός - Παναιτωλικός 3 - 0, Κερατσίνι - Ιάλυσος 3 - 1.2ος: Ποσειδώνας Μηχ. - Ολυμπιακός Β. 1 - 1,Παναχαϊκή - Βέροια 3 - 2, 3ος: Νίκη Β. - Αγ. Νικόλαος 4 - 0,4ος:Κιλκισιακός - Παναιγιάλειος 0 - 0, Πανιώνιος - Θεσπρωτός 5 - 0. 5ος:Ατρόμητος Αθ. - Καλλιθέα 1 - 1, Εθνικός Αστέρας - Χαλκηδόνα 3 - 1, Πανηλειακός - Εθνικός 6 - 0. 6ος: Κοζάνη - Λάρισα 2 - 2, Καβάλα - Εθνικός Κατερίνης 1 - 0. 7ος: Απόλλωνας Κρ. Βρ. - Γιάννενα 0 - 0, Ξάνθη - Εδεσσαϊκός 5 - 0. 8ος: Ακράτητος - ΑΘηναϊκός 1 - 1. 9ος: Λύκοι - Πανελευσινιακός 0 - 2, Καλαμάτα - Ναυπακτιακός 3 - 0, Απόλλων Αθ. Πιερικός 1 - 0.

Η πρώτη αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με δύο παιχνίδια: ΟΦΗ - Αναγέννηση Καρδίτσας (20.00 SEVEN) και Παναθηναϊκός - Λεωνίδιο (21.30, SΚΑΙ).

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Συμβόλαιο ενός χρόνου με τον ΠΑΟΚ υπέγραψε ο πρώην Ρώσος διεθνής ποδοσφαιριστής Ομάρ Τετράτζε, που είχε μείνει ελεύθερος στη Ρόμα. Ο ποδοσφαιριστής, που έκανε πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να επανέλθει απόλυτα υγιής στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του σε αγώνα για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου πριν από δύο χρόνια, είχε δοκιμαστεί τον περασμένο μήνα από την Ουντινέζε, χωρίς όμως να καταφέρει να υπογράψει συμβόλαιο.

***

ΤΖΟΥΝΤΟ.Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική γυναικών τζούντο, Τάσου Γεωργιάδη, που την περασμένη Τετάρτη υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο Ελληνας προπονητής έχει διαφύγει τον κίνδυνο γι' αυτό βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται σε θάλαμο της Καρδιολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο.

***

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Απολύθηκε χτες από την τεχνική ηγεσία της Ντιναμό Τιφλίδας ο Ολλανδός Γιόχαν Μπόσκαμπ, μία βδομάδα μετά τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Γεωργίας από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ντιναμό είχε προκριθεί απευθείας στο Β προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, όμως έχασε με 2 - 0 στον επαναληπτικό αγώνα από τη Ζίμπρου Κισινό στη Μολδαβία και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3 - 2.

***

ΜΠΑΣΚΕΤ.Οι Λος Αντζελες Κλίπερς δείχνουν να υπολογίζουν στη βοήθεια του Στόγιαν Βράνκοβιτς, γι' αυτό και προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Ο 35χρονος Κροάτης σέντερ, πολύ γνωστός στη χώρα μας από τη θητεία του σε Αρη και Παναθηναϊκό, μπορεί να αγωνίστηκε σε δύο μόλις παιχνίδια την περασμένη περίοδο, αλλά οι Κλίπερς πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει και γι' αυτό αποφάσισαν να ανανεώσουν το συμβόλαιό του.***

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Νίκη για το βιβλίο Γκίνες. Μια ερασιτεχνική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα της περιοχής Ακασάι στην Παραγουάη, νίκησε την αντίπαλό της με το τελικό σκορ... 73 - 0!! Οσο και αν φαίνεται απίστευτο την είδηση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας και μάλιστα φιλοξενεί και τα ονόματα των σκόρερ, οι οποίοι... βαρέθηκαν να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων τους. Σε άλλο παιχνίδι για το ίδιο πρωτάθλημα, μια άλλη ομάδα νίκησε, πιο... δύσκολα, με 37 - 0 την αντίπαλό της!

ΒΟΛΕΪ

Επέστρεψε στα... παλιά του λημέρια ο Τάκης Φλώρος. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης επικύρωσε το συμβόλαιό του και ανέλαβε επίσημα πλέον ξανά το πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική ομάδα γυναικών. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που αναλαμβάνω την εθνική ομάδα και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός του Ηφαίστου Δράμας.

  • Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο διεθνής 20χρονος Κυριάκος Καλαϊτζίδης. Ο νεαρός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το "ερυθρόλευκο" ΤΑΠ έναντι περίπου 28 εκατομμυρίων δραχμών.
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Διεθνές τουρνουά

Με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ομοσπονδία Χάντμπολ διοργανώνει διεθνές τουρνουά ανδρών με την ονομασία "ΠΑΡΘΕΝΩΝ". Οι αγώνες θα γίνουν 10 με 13 Σεπτέμβρη στα κλειστά γυμναστήρια του Πανελληνίου και του Ιωνικού ΝΦ. Θα λάβουν μέρος η δευτεραθλήτρια Σλοβενίας Πρέβαντ Σλόβεν Γκράντετ, η Σίντελον Πάτσκα Πάλαντ από τη Γιουγκοσλαβία και από την ΠΓΔΜ η Τουτούτσκι Κούμπινατ. Οι εκπρόσωποι της χώρας μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, που φυσικά θα συμμετάσχουν και στο τουρνουά, είναι: Ιωνικός ΝΦ, Δούκας, ΓΑΣ Κιλκίς και Πανελλήνιος.

  • Φέτος, στις 12 Σεπτέμβρη, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, θα διεξαχθεί Σούπερ Καπ. Στο παιχνίδι θα πάρουν μέρος ο πρωταθλητής Ιωνικός και ο κυπελλούχος Δούκας.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Δύο σημαντικές απουσίες

Δύο μεγάλα "αστέρια" του διεθνούς στερεώματος θα... λάμψουν διά της απουσίας τους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο Σεργκέι Μπούμπκα και ο Ατο Μπόλτον ανακοίνωσαν πως οι τραυματισμοί που τους ταλαιπωρούν δεν ξεπεράστηκαν και έτσι οριστικά θα λείψουν από τη Σεβίλλη. Ο "τσάρος των αιθέρων" έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον αχίλλειο τένοντα, πρόβλημα που τον ταλανίζει χρόνια. Δυστυχώς, ο 35χρονος πλέον Μπούμπκα δεν κατάφερε να επανέλθει στην κατάσταση που ήθελε, με αποτέλεσμα να μην προσπαθήσει καν να πάρει το 7ο χρυσό σε ισάριθμες διοργανώσεις. Ο έτερος των απόντων, ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 200 μ. από το Τρινιτάντ και Τομπάκο, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο μηρό. Χτες λοιπόν ο Μπόλτον κοινοποίησε από τη Ζυρίχη την αδυναμία του ν' αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με 22 ποδοσφαιριστές θα έρθει στη χώρα μας το Μεξικό για το φιλικό με την εθνική μας ομάδα στις 16 του μήνα στο γήπεδο της Ξάνθης (21.00). Ο εκλέκτορας των "Αζτέκων", Χέσους Ντελ Μούρο, επέλεξε τους Κορόνα, Γκουτιέρεζ, Ολμέδο, Παράδα, Οβάνδο, Ανιβαλ Φ. Ασέβες, Κιντέρο, Πέρεζ, Μαρτίνεζ, Ελίας, Σάντσεζ, Κάστρο, Γάινδο, Βαγέχο, Σέζαρ Ασέβες, Πλάτα, Αγουάιο, Μεντόζα, Γκονζάλες, Πέρεζ, Εσπινόζα, Μάρκες.

Στο μεταξύ, η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε πως διαιτητής στη συνάντηση Ελλάδας - Αλβανίας (8/9) για τα προκριματικά του EURO 2000 θα 'ναι ο Ρώσος Βαλεντίν Ιβάνοφ και παρατηρητής διαιτησίας ο Γάλλος Ζαν Πιερ Εσκαλέ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ