ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
Σελ. /28
Ωσπου να γράψεις ξανά ιστορία

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
«Λέγανε για κάποιον ότι "παραστράτισε" και τέτοια, εδώ οι γέροντες το είδανε αλλιώς: Τι τα θες, παιδάκι μου, άμα φύγει το παντελόνι απ' τη μέση δεν το κρατάς με τίποτα, πάει για τη φτέρνα».

Καταγράφουμε την ιστορία όπως μας τη μετέφερε αναγνώστης από τη Ναύπακτο με αφορμή την εργολαβία που έχει αναλάβει η «Αυγή» για την προώθηση της Ιστορίας των Βαλκανίων έτσι όπως αυτή ξαναγράφεται από κύκλους του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου.

Πάμε γι' άλλα: «Αντι-κοινωνικές Εκδηλώσεις των Μαθητών στο Σχολείο και Καταλήψεις. Αίτια και θεραπευτικές προτάσεις, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών»!!! Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωναν χτες οι παπάδες. Το θέμα χρειαζόταν διαφήμιση. Και βρέθηκαν οι ανόητοι που έσπευσαν να νίψουν το χέρι του Μητροπολίτη. Χρήσιμοι ηλίθιοι;

Μάθημα ιστορίας:«Στα αρχεία του κόμματος βρήκαμε δύο έγγραφα που αποδεικνύουν τον έρωτά τους (με την Κρούπσκαγια), από τα νιάτα του δεν ήθελε να ακούει για δημοκρατική επανάσταση. Ηταν κατάσκοποι των Γερμανών. 37 εκατομμύρια ρούβλια είχαν πάρει. Η εποποιία που μνημονεύουν οι μπολσεβίκοι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημά τους, ο Λένιν επινόησε τον κόκκινο τρόμο, εξολόθρευσαν με αέρια οικογένειες, 5 εκατομμύρια πέθαναν από την πείνα για να χτυπήσουν την εκκλησία που είχε ρίζες στο λαό. Πράγματι τότε ξεκίνησε η δικτατορία. Ο,τι έκανε ο Στάλιν ήταν μόνο η συνέχεια αυτών που έκανε ο Λένιν» (από το κατασκεύασμα του γίγαντα... της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, του BBC, που πρόβαλε προχτές το βράδυ ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Μεγάλοι ηγέτες»).

Ας πρόσεχαν τα θύματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που νόμιζαν ότι με γνώσεις πας μπροστά. Υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι που σπεύδουν να βγάλουν απ' τα δύσκολα τον αφέντη. Κι αν δεν υπάρχουν, υπάρχει η ήρεμη δύναμη που προστατεύει το πολίτευμα όταν κινδυνεύει από τις διαδηλώσεις.

Τώρα ξέρεις: Το έθνος πάει πόλεμο. Γι' αυτό και παραδίδει μαθήματα «εθνικής ασφάλειας» ο κατάλληλος πρέσβης.

Εξάγουμε, λέει, ήδη, τώρα που δεν υπάρχει κομμουνισμός, στα Βαλκάνια πολιτισμό: Παλλόμενες ζαρτιέρες, ταιριαστές με την «μοριακή διείσδυση». Ετσι είναι αυτά τα πράγματα: Χωρίς μόρια δεν έχει διείσδυση. Ο λαός το λέει απλά ξέσκισμα και είναι η προϋπόθεση για την οικονομική μεγέθυνση της «κάσας» του κάθε «νταβατζή».

Ασκηση: «Ο Λένιν σκότωσε 5 εκατομμύρια και πήρε 37 εκατομμύρια ρούβλια. Ο Στάλιν έστειλε στο μέτωπο να σκοτωθούν 21 εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες. Πόσα ρούβλια πήρε από τους Γερμανούς;» (απαντήσεις στο Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: «ξεσπά πόλεμος για το πορτοφόλι των 8,5 δισ. ευρώ των ελλήνων καταναλωτών ανάμεσα σε πολυεθνικούς κολοσσούς και τις ντόπιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μεγάλοι γερμανικοί, αμερικανικοί και βρετανικοί όμιλοι που κερδίζουν παγκοσμίως μερίδια αγοράς πουλώντας φθηνά προϊόντα, επιχειρούν να εισβάλουν στην ελληνική αγορά είτε εξαγοράζοντας εγχώριες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, είτε θέλοντας να κερδίσουν "εδάφη" από μόνες τους» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «αλαλούμ επικρατεί με τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει σύγχυση με τις ορθές απαντήσεις στα ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (...) χαρακτηριστικό είναι πως στα θέματα Αγγλικής γλώσσας τα φροντιστήρια που καλούνται να δώσουν αποτελέσματα εμφανίζουν άλλες επιλογές το καθένα ως ορθές» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «χίλιοι πανεπιστημιακοί παρεμβαίνουν σε ρόλο "διαιτητή" μεταξύ της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου τους, ζητώντας να ανοίξουν τα ΑΕΙ τώρα και να γίνουν θεσμικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: «το Μαξίμου είναι κάθετο. Τόσο, που μπαίνει πια θέμα πολιτικού εγωισμού (...) "το να υποκύψει μια κυβέρνηση να αποσύρει νομοσχέδιο γιατί γίνονται διαδηλώσεις είναι ακύρωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος" λένε» (η Χρ. Ταβουλάρη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: «η Αστυνομία (...) είναι η ήρεμη δύναμη της δημοκρατικής νομιμότητας και ο αυθεντικός εκφραστής της (σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής). Ο εφαρμοστής του νόμου προ και μετά τη Δικαιοσύνη» (επιστολή Βύρωνα Πολύδωρα στη ΝΕΤ / ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: «το πρωί της περασμένης Τετάρτης μια "ανάκριση" διαφορετική από τις άλλες έγινε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες. Στη θέση του "ανακρινόμενου" από καθ' έδρας, ωστόσο, ήταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα, πρέσβης κ. Τσαρλς Ρις και στη θέση της ομάδας των ανακριτών η τάξη των αξιωματικών που σπουδάζουν στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ για δημόσια Παιδεία των λαϊκών αναγκών

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτωπο υπέρ των αλλαγών στα ΑΕΙ

Η ΧΩΡΑ: Κοινωνικό, πλέον, το πρόβλημα με τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Ο ΛΟΓΟΣ: ΕΒΔΟΜΑΔΑ «ΦΩΤΙΑ» για την Παιδεία

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο άγριος χειμώνας των «νονών»

ΕΘΝΟΣ: ΝΕΟ ΚΥΜΑ προσλήψεων τον Φεβρουάριο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΓΗ SOS από 500 επιστήμονες

Η ΑΥΓΗ: Οι πολίτες αντιστέκονται στην τηλεοπτική χειραγώγηση

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Δύο σενάρια για τις αντικειμενικές αξίες

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Χέρι - χέρι και με ...πρωτόκολλο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ - ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 760 ΕΥΡΩ

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΣΤΑ 760 ΕΥΡΩ η κατώτερη σύνταξη

Η ΝΙΚΗ: Ατακτα γαλάζια παιδιά

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ με 25.000 μέλη

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ για τους ασφαλισμένους της ΑΤΕ

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ποιος χρειάζεται το «έγκλημα»

«Υπάρχει ένας κοινωνιολόγος που για να καταλάβει το έγκλημα μελετά τον Καμύ και τον Ντοστογιέφσκι. Ο Βιντσέντσο Ρουτζέρο είναι καθηγητής της Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίντλεσεξ. Πριν από δέκα χρόνια είχε δημοσιεύσει τις "Βρώμικες οικονομίες" (...) Βρίσκοντας ομοιότητες ανάμεσα στο οικονομικό έγκλημα των επιχειρηματιών και το κοινό έγκλημα των μαφιόζων ο Ρουτζέρο κατέληγε πάνω κάτω στο ίδιο συμπέρασμα με τον Μπρεχτ: "Πιο πολύ από τη φτώχεια, τα πλούτη είναι η αληθινή αιτία του εγκλήματος" (...) Εκείνο που γοητεύει ιδιαίτερα τον συγγραφέα είναι η εγκληματικότητα των ισχυρών όταν αυτή μπερδεύεται με το νόμιμο κέρδος (...) Το βιβλίο του καταλήγει με το κυνηγητό των κάθε λογής "διαφορετικών". Είναι ένα κυνηγητό που το έχουμε ξανασυναντήσει στην "Ιστορία της ατιμωτικής κολόνας" του Μαντσόνι, όπου το κυνηγητό των "πανουκλιασμένων" χρησίμευε όπως και τώρα για να γίνει νομιμοποίηση και ισχύς στους κυνηγούς» (ο Ρούσσος Βρανάς στα «ΝΕΑ»).

Οταν «νύχι - κρέας»

«Η αύξηση της εγκληματικότητας δείχνει μια συνολική παθογένεια που έχει να κάνει με τη μικρή αποτελεσματικότητα και τη διαφθορά των διωκτικών αρχών και το έλλειμμα στην απονομή της δικαιοσύνης. Οι "νονοί της νύχτας" νιώθουν ότι έχουν το ελεύθερο να μετατρέψουν την Αθήνα σε Σικάγο την εποχή της ποτοαπαγόρευσης» (από το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Ολοι μαζί «διεισδύουν μοριακώς»

«Εχουν περάσει δεκαεπτά χρόνια από την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων και η εικόνα της Βαλκανικής έχει αλλάξει ριζικά (...) Μέσα σ' αυτό το βαλκανικό τοπίο, η Ελλάδα ακτινοβολεί και επιβεβαιώνει τον ηγετικό της ρόλο όχι τόσο από τον πολιτικό της ρόλο. Τον επιβεβαιώνει πρωτίστως σε δύο άλλα επίπεδα: στο οικονομικό και στο πολιτιστικό (...) Η ενδιαφέρουσα αυτή "μοριακού" χαρακτήρα εξέλιξη έχει ευρύτερη σημασία για την εικόνα και το κύρος της χώρας μας στην περιοχή» (ο Σταύρος Λυγερός στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ