Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: «ξεσπά πόλεμος για το πορτοφόλι των 8,5 δισ. ευρώ των ελλήνων καταναλωτών ανάμεσα σε πολυεθνικούς κολοσσούς και τις ντόπιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Μεγάλοι γερμανικοί, αμερικανικοί και βρετανικοί όμιλοι που κερδίζουν παγκοσμίως μερίδια αγοράς πουλώντας φθηνά προϊόντα, επιχειρούν να εισβάλουν στην ελληνική αγορά είτε εξαγοράζοντας εγχώριες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, είτε θέλοντας να κερδίσουν "εδάφη" από μόνες τους» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ: «αλαλούμ επικρατεί με τον γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει σύγχυση με τις ορθές απαντήσεις στα ερωτήματα πολλαπλών επιλογών (...) χαρακτηριστικό είναι πως στα θέματα Αγγλικής γλώσσας τα φροντιστήρια που καλούνται να δώσουν αποτελέσματα εμφανίζουν άλλες επιλογές το καθένα ως ορθές» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ: «χίλιοι πανεπιστημιακοί παρεμβαίνουν σε ρόλο "διαιτητή" μεταξύ της κυβέρνησης και του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου τους, ζητώντας να ανοίξουν τα ΑΕΙ τώρα και να γίνουν θεσμικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας» (η είδηση στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ: «το Μαξίμου είναι κάθετο. Τόσο, που μπαίνει πια θέμα πολιτικού εγωισμού (...) "το να υποκύψει μια κυβέρνηση να αποσύρει νομοσχέδιο γιατί γίνονται διαδηλώσεις είναι ακύρωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος" λένε» (η Χρ. Ταβουλάρη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ: «η Αστυνομία (...) είναι η ήρεμη δύναμη της δημοκρατικής νομιμότητας και ο αυθεντικός εκφραστής της (σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής). Ο εφαρμοστής του νόμου προ και μετά τη Δικαιοσύνη» (επιστολή Βύρωνα Πολύδωρα στη ΝΕΤ / ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: «το πρωί της περασμένης Τετάρτης μια "ανάκριση" διαφορετική από τις άλλες έγινε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας, στους Θρακομακεδόνες. Στη θέση του "ανακρινόμενου" από καθ' έδρας, ωστόσο, ήταν ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα, πρέσβης κ. Τσαρλς Ρις και στη θέση της ομάδας των ανακριτών η τάξη των αξιωματικών που σπουδάζουν στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ