Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ωσπου να γράψεις ξανά ιστορία

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
«Λέγανε για κάποιον ότι "παραστράτισε" και τέτοια, εδώ οι γέροντες το είδανε αλλιώς: Τι τα θες, παιδάκι μου, άμα φύγει το παντελόνι απ' τη μέση δεν το κρατάς με τίποτα, πάει για τη φτέρνα».

Καταγράφουμε την ιστορία όπως μας τη μετέφερε αναγνώστης από τη Ναύπακτο με αφορμή την εργολαβία που έχει αναλάβει η «Αυγή» για την προώθηση της Ιστορίας των Βαλκανίων έτσι όπως αυτή ξαναγράφεται από κύκλους του κοσμοπολίτικου κεφαλαίου.

Πάμε γι' άλλα: «Αντι-κοινωνικές Εκδηλώσεις των Μαθητών στο Σχολείο και Καταλήψεις. Αίτια και θεραπευτικές προτάσεις, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών»!!! Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωναν χτες οι παπάδες. Το θέμα χρειαζόταν διαφήμιση. Και βρέθηκαν οι ανόητοι που έσπευσαν να νίψουν το χέρι του Μητροπολίτη. Χρήσιμοι ηλίθιοι;

Μάθημα ιστορίας:«Στα αρχεία του κόμματος βρήκαμε δύο έγγραφα που αποδεικνύουν τον έρωτά τους (με την Κρούπσκαγια), από τα νιάτα του δεν ήθελε να ακούει για δημοκρατική επανάσταση. Ηταν κατάσκοποι των Γερμανών. 37 εκατομμύρια ρούβλια είχαν πάρει. Η εποποιία που μνημονεύουν οι μπολσεβίκοι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημά τους, ο Λένιν επινόησε τον κόκκινο τρόμο, εξολόθρευσαν με αέρια οικογένειες, 5 εκατομμύρια πέθαναν από την πείνα για να χτυπήσουν την εκκλησία που είχε ρίζες στο λαό. Πράγματι τότε ξεκίνησε η δικτατορία. Ο,τι έκανε ο Στάλιν ήταν μόνο η συνέχεια αυτών που έκανε ο Λένιν» (από το κατασκεύασμα του γίγαντα... της παγκόσμιας δημοσιογραφίας, του BBC, που πρόβαλε προχτές το βράδυ ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Μεγάλοι ηγέτες»).

Ας πρόσεχαν τα θύματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που νόμιζαν ότι με γνώσεις πας μπροστά. Υπάρχουν πάντα οι πρόθυμοι που σπεύδουν να βγάλουν απ' τα δύσκολα τον αφέντη. Κι αν δεν υπάρχουν, υπάρχει η ήρεμη δύναμη που προστατεύει το πολίτευμα όταν κινδυνεύει από τις διαδηλώσεις.

Τώρα ξέρεις: Το έθνος πάει πόλεμο. Γι' αυτό και παραδίδει μαθήματα «εθνικής ασφάλειας» ο κατάλληλος πρέσβης.

Εξάγουμε, λέει, ήδη, τώρα που δεν υπάρχει κομμουνισμός, στα Βαλκάνια πολιτισμό: Παλλόμενες ζαρτιέρες, ταιριαστές με την «μοριακή διείσδυση». Ετσι είναι αυτά τα πράγματα: Χωρίς μόρια δεν έχει διείσδυση. Ο λαός το λέει απλά ξέσκισμα και είναι η προϋπόθεση για την οικονομική μεγέθυνση της «κάσας» του κάθε «νταβατζή».

Ασκηση: «Ο Λένιν σκότωσε 5 εκατομμύρια και πήρε 37 εκατομμύρια ρούβλια. Ο Στάλιν έστειλε στο μέτωπο να σκοτωθούν 21 εκατομμύρια Σοβιετικοί στρατιώτες. Πόσα ρούβλια πήρε από τους Γερμανούς;» (απαντήσεις στο Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ