Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ασυλο

Δε θέλουμε να θίξουμε τους δημοσκόπους και τις εταιρείες τους (προς Θεού!) και πολύ περισσότερο εκείνους που παραγγέλνουν και πληρώνουν για αυτές τις δημοσκοπήσεις (φωτιά να μας κάψει!).

Ισα - ίσα, στις προθέσεις μας είναι να συμβάλουμε (στο μέτρο των περιορισμένων δυνατοτήτων μας) ώστε όταν κάνουν ό,τι κάνουν, όταν δηλαδή χειραγωγούν τις απόψεις της κοινής γνώμης (σ.σ.: οι ίδιοι λένε ότι τις «καταγράφουν»...), τουλάχιστον να το κάνουν λίγο πιο προσεκτικά, με περισσότερο τακτ, με μεγαλύτερη επαγρύπνηση, μη και τους πάρει κανένας χαμπάρι.

*

Ειδικά με την τελευταία δημοσκόπηση (δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή»), με την οποία τέθηκε στο «στόχαστρο» το Πανεπιστημιακό Ασυλο, δεν τα κατάφεραν. Και τους πήραμε χαμπάρι.

Στην προσπάθειά τους να «σφηνώσουν» στη συνείδηση του πολίτη ότι η κατάληψη ή η διαδήλωση ως μορφές πάλης είναι συνώνυμα της «λεηλασίας» και του «βανδαλισμού», έδειξαν τι ακριβώς επιδιώκουν διά της κατάλυσης του Πανεπιστημιακού Ασύλου. Εδειξαν ότι η επίθεση ενάντια στο Ασυλο γίνεται για να χτυπήσουν το φοιτητικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα και όχι για να «αντιμετωπίσουν» τους «κουκουλοφόρους», τους «γνωστούς - αγνώστους», τους «χούλιγκανς» κλπ.

*

Το ερώτημα που επέλεξαν είναι ενδεικτικό πού θέλουν να στρέψουν την κοινή γνώμη:

««Οταν γίνονται διαδηλώσεις και καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, η αστυνομία πρέπει ή δεν πρέπει να επεμβαίνει στα Πανεπιστήμια;» (!), ήταν η ερώτηση στη δημοσκόπηση.

Προσέξτε: Η ερώτηση δεν ήταν αν η αστυνομία πρέπει να επεμβαίνει στα ΑΕΙ όταν γίνονται «κακουργήματα», όπως λέει ο νόμος. Η ερώτηση δεν ήταν αν πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία όταν γίνονται «καταστροφές». Δεν ήταν αν πρέπει να επεμβαίνει όταν γίνονται «φθορές» και «βανδαλισμοί».

Η ερώτηση ήταν για τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις! Και όχι τυχαία.

Επελέγη η συγκεκριμένη διατύπωση γιατί, πρώτον, θέλουν να καλλιεργήσουν στη συνείδηση του μέσου ανθρώπου ότι κατάληψη και διαδήλωση ίσον «βανδαλισμός»! Δεύτερον, επελέγη αυτή η διατύπωση γιατί αποτυπώνει αυτό ακριβώς που τους ενοχλεί: Δεν τους ενοχλούν ούτε οι «βανδαλισμοί» ούτε οι «κουκουλοφόροι». Οι κινητοποιήσεις τους ενοχλούν, οι διαδηλώσεις τους ενοχλούν, οι ανώτερες μορφές πάλης τους ενοχλούν, όπως οι καταλήψεις! Γι' αυτό θέλουν την κατάλυση του Ασύλου! Για να μπαίνει μέσα η αστυνομία, όχι για να προστατέψει τα Πανεπιστήμια, αλλά για να προστατεύει την (εκάστοτε) κυβέρνηση, όταν το φοιτητικό κίνημα δε συναινεί με τα πολιτικά μέτρα της (εκάστοτε) κυβέρνησης!

Αυτή είναι η αλήθεια. Το ομολογούν οι ίδιοι. Το πρόβλημά τους είναι το φοιτητικό κίνημα. Οχι οι «κουκουλοφόροι». Και δεν το κρύβουν ούτε στις δημοσκοπήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ