Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟ
Προστατεύοντας την ευρωένωση

Διευρύνεται ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην «προστασία» του μεγάλου κεφαλαίου από ό,τι αυτοί ορίζουν ότι το απειλεί. Από κοντά με την ΕΕ, σχεδιάζουν νέα μέτρα ελέγχου του λαϊκού κινήματος, με πρόσχημα τι άλλο; την τρομοκρατία...

Συγκεκριμένα, σήμερα, συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες σε «κοινό σεμινάριο» η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών - Δικαιοσύνης - Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ, με θέμα την «προστασία των ευρωπαϊκών κρίσιμων υποδομών». Πρακτικά, εννοούν κάθε μεγάλη επιχείρηση και με το θεσμικό πλαίσιο που εδώ και καιρό έχουν στήσει, με τους τρομονόμους και την τρομοϋστερία που με κάθε τρόπο προωθούν, ως «απειλή» μπορούν να προσδιορίσουν ακόμα και μια απεργία διαρκείας ή μια συμβολική κατάληψη.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ορίσουν «σημεία επαφής» για το θέμα, μεταξύ Ευρωκοινοβουλίου και ΝΑΤΟ, ενώ σχετικές εισηγήσεις θα γίνουν από τη γερμανική προεδρεία της ΕΕ, τον συντονιστή αντιτρομοκρατίας της ΕΕ, την Κομισιόν και το Συμβούλιο της ΕΕ. Δηλαδή, απ' όλα τα ανώτατα όργανα της ευρωένωσης.

Μέσα στο χρόνο αναμένεται να κυκλοφορήσουν και μία μελέτη, όπου θα προσδιορίζουν ποιες ακριβώς είναι οι κρίσιμες υποδομές, ποιες απειλές αντιμετωπίζουν και ποιος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην προστασία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ