Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Αξιώνει «αντιτρομοκρατική» συστράτευση από τα ΜΜΕ

Συστράτευση στην (αντι)τρομοκρατική εκστρατεία αξιώνει από τους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» και τα ΜΜΕ, με πρώτη την ΕΡΤ, ο Β. Πολύδωρας, με προφανή στόχο να διευκολυνθεί η λήψη μέτρων που έχουν δρομολογηθεί σε βάρος των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων και των διαδηλώσεων.

Η αξίωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης εκφράστηκε κατά τρόπο ωμό και κυνικό στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΕΡΤ, από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει η προσχώρησή του στην άποψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της πρεσβείας ότι οι αναρχικοί είναι «ημιτρομοκράτες»(!). Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της επιχείρησε να σώσει τα προσχήματα, υπερασπιζόμενη δήθεν την «ανεξαρτησία» της ΕΡΤ, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αποδοκίμασε την ουσία των επικίνδυνων και τρομολαγνικών αντιλήψεων του Β. Πολύδωρα.

Την «οργή» του υπουργού Δημόσιας Τάξης προκάλεσε η παρουσίαση της είδησης από το κρατικό κανάλι για την επίθεση με μπογιές ομάδας αναρχικών στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, όπου έγινε λόγος για «βεντέτα» μεταξύ Αστυνομίας και αντιεξουσιαστών. Αφού έπλεξε το εγκώμιο της Αστυνομίας ως εγγυητή της νομιμότητας και της τάξεως που «δεν έχει "βεντέτα" με κανένα πρόσωπο ή καμία ομάδα», μπήκε στο ψητό: «H ισότητα των όρων μεταξύ των παρανομούντων, βιαιοπραγούντων βανδάλων και ημιτρομοκρατών(!) από τη μια και των οργάνων της τάξεως και του νόμου από την άλλη δεν τιμά ούτε τη δημοσιογραφία ούτε την κρατική τηλεόραση», αποφάνθηκε, παρομοιάζοντας την ΕΡΤ με γραφείο Τύπου αναρχικών(!). «Θα τιμούσε ενδεχομένως το Γραφείο Τύπου των αντιεξουσιαστών-αναρχικών», συμπλήρωσε. Στο διά ταύτα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζητά εν ονόματι της κοινωνίας και της δημοκρατίας υποστήριξη από τα κόμματα και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης «ηθική στήριξη» σε ό,τι αφορά την «αγωνία» του «για εκείνους που κάνουν πράξεις βίας»...

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Πολύδωρα, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του υπουργού «να εκφράζει τις απόψεις του», αποφεύγοντας μάλιστα να αποδοκιμάσει την άποψή του ότι «αναρχικοί ίσον ημιτρομοκράτες». Παράλληλα, σε μια προσπάθεια τήρησης ισορροπιών, ο Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι «είναι σεβαστή η ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης στην άσκηση της δημοσιογραφίας, όπως είναι σεβαστή η λειτουργία κάθε ΜΜΕ».

Ως «πρόσθετη εκδήλωση της ιδιοκτησιακής αντίληψης» της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΡΤ αντιμετώπισε το ζήτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, επικρίνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγεί την ενημέρωση «σύμφωνα με τις επιθυμίες και τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης». Δεν «είδε» όμως κανένα θέμα «(αντι)τρομοκρατικής συστράτευσης», προφανώς γιατί αυτή είναι δεδομένη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

  • Συνάντηση είχαν χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο Αμερικανός πρεσβευτής Τσαρλς Ρις, σχετικά με το θέμα της πορείας των ερευνών για την εξιχνίαση του χτυπήματος στην αμερικάνικη πρεσβεία, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση. Είναι ήδη γνωστό ότι οι έρευνες διεξάγονται κάτω από την επίβλεψη ομάδας ερευνητών του FBI.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ