Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
Η λιτότητα και οι μεταρρυθμίσεις δε σταματούν

Θεματοφύλακας των πολιτικών λιτότητας και των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Οικονομίας, σε δηλώσεις που έκανε χτες στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ και του ΕΚΟΦΙΝ. Από την πλευρά του, ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα οικονομίας Χ. Αλμούνια, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εξέλθει από την κοινοτική επιτήρηση τον προσεχή Ιούνη, όπως θα γίνει με τη Γερμανία, επικαλούμενος αυτή τη φορά, ότι οι υπηρεσίες της Γιούροστατ δεν έχουν λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα στοιχεία από την Αθήνα, ώστε να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις της αναθεώρησης στο ΑΕΠ (κατά 25%) στο δημόσιο έλλειμμα της χώρας.

Στις δηλώσεις του ο Γ. Αλογοσκούφης, αφού υποστήριξε ότι η θετική πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις (τις γενικευμένες ανατροπές στο σύνολο των οικονομικών σχέσεων), στη συνέχεια προειδοποίησε για μια ακόμη φορά, ότι ούτε οι πολιτικές λιτότητας θα σταματήσουν, ούτε φυσικά και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις. Οπως ανέφερε «αυτό δε σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο τέλος των μεταρρυθμίσεων, αλλά ούτε και στο τέλος της πλήρους εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «χρειάζεται να γίνουν και άλλες μεταρρυθμίσεις - όσο αφορά την απελευθέρωση των αγορών, για την εφαρμογή των κανόνων της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις υπόλοιπες αγορές...».

Τις ίδιες προειδοποιήσεις επανέλαβε και για τα δημοσιονομικά, όπου αναμένεται, ότι μέσα στο 2007, να ληφθεί απόφαση για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Αυτό όμως, κατά τον κ. Αλογοσκούφη, δε σημαίνει και πλήρη αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος, καθώς έχουμε μπροστά μας μεσοπρόθεσμους στόχους, που δεν είναι άλλοι από τους ισοσκελισμένους, ή ελαφρά πλεονασματικούς προϋπολογισμούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ