ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Μάρτη 2000
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
«Πείτε ΟΧΙ στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων»

Στο λιμάνι και το νοοσοκομείο της Ελευσίνας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ

Σε δύο χώρους, στην Ελευσίνα, που οι εργαζόμενοι και ο κόσμος έχει δώσει μάχη γι' αυτούς, το λιμάνι και το νοσοκομείο της Ελευσίνας, και που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο να παραδώσει στους ιδιώτες, περιόδευσε χτες ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής.

Τόσο στο λιμάνι όσο και στο νοσοκομείο της Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, μετατρέποντάς τα σε Ανώνυμες Εταιρίες και τα νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, αλλά και της υγείας και της παιδείας. Αν ξεπουληθούν όλα αυτά, είναι αδύνατον μια κυβέρνηση να κάνει λαϊκή πολιτική», επισήμανε ο Δήμος Κουμπούρης στους εργαζόμενους και στους δύο χώρους.

Πρώτος σταθμός του υποψήφιου βουλευτή ήταν, ξημερώματα, στο λιμάνι της Ελευσίνας, λίγο πριν πιάσουν δουλιά οι λιμενεργάτες. Η υποδοχή στον Δ. Κουμπούρη ήταν θερμή καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συναντιόταν με τους εργαζόμενους εκεί και συζητούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που τονίστηκε από όλους ήταν η συχνή παρουσία του ΚΚΕ και στις μη προεκλογικές περιόδους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον μετά την απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει τα λιμάνια στους ιδιώτες.

Επόμενος σταθμός ήταν το πολύπαθο νοσοκομείο της Ελευσίνας, για το οποίο κάτοικοι, εργαζόμενοι και φορείς της περιοχής έχουν δώσει μάχες για να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει. Ο Δ. Κουμπούρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου, Η. Λιάπη, ο οποίος τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει σταθερή ανοδική πορεία και ότι λειτουργούν όλα τα τμήματα, που έχουν πλήρη στελέχωση. Διαφορετική ήταν η εικόνα που έδωσαν στον υποψήφιο βουλευτή τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η ουσιαστική στελέχωση δεν ξεπερνάει το 60%, καθώς μεγάλος αριθμός του προσωπικού είναι με 8μηνες συμβάσεις και σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ, όπως σημείωσαν, αναγκαία είναι η αλλαγή του εσωτερικού οργανισμού μετά τη μετατροπή του νοσοκομείου σε περιφερειακό. Στο θέμα της εφημερίας του νοσοκομείου τα μέλη της διοίκησης σημείωσαν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί αν δεν παρθούν τα ανάλογα μέτρα υποδομής, ώστε να παρέχεται σωστή και όχι πρόχειρη υγεία, που δημιουργεί την απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων.

«Οι πολιτικές της κυβέρνησης και της ΝΔ, επισήμανε ο Δ. Κουμπούρης στους εργαζόμενους και στους δύο χώρους, είναι ενταγμένες στη λογική της ιδιωτικοποίησης και της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι' αυτό χρειάζονται άλλες πολιτικές, που θα βάζουν σε προτεραιότητα τα προβλήματα των εργαζομένων και του λαού. Στηρίξτε το ΚΚΕ για να υπάρχει το αντίπαλο δέος, γιατί είναι το μόνο που κάνει αντιπολίτευση και είναι μπροστά σε όλους τους αγώνες, για να δημιουργηθεί ένα Λαϊκό Μέτωπο, που θα ενεργοποιήσει τους εργαζόμενους».

Θα υπερασπίσουν την Εστία τους

Την αδιαπραγμάτευτη απόφασή τους κατέθεσαν χτες το απόγευμα οι άνεργοι ναυτεργάτες στους  υποψήφιους του ΚΚΕ, Γιώργο Μαρίνο και Γιώργο Τούσσα

Επί ποδός βρίσκονται οι άνεργοι που στεγάζονται στον ξενώνα της Εστίας Ναυτικών για να αποκρούσουν τα σχέδια της, διορισμένης από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, διοίκησης της Εστίας να τους πετάξει στο δρόμο και ταυτόχρονα να διαλύσει αυτόν τον Οργανισμό που συγκροτήθηκε αποκλειστικά από τα χρήματα των ναυτεργατών, δίνοντας έτσι ένα ισχυρό πλήγμα στις ναυτεργατικές κατακτήσεις.

Την απόφασή τους να χαλάσουν τα εκτρωματικά αυτά σχέδια, αλλά και να τιμωρήσουν στις 9 του Απρίλη αυτούς που τους καταδίκασαν στην ανεργία, κατέθεσαν χτες οι ναυτεργάτες του ξενώνα στον Γιώργο Μαρίνο, ναυτεργάτη συνδικαλιστή και τον Γιώργο Τούσσα, πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ και οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ. Οι άνεργοι υποδέχτηκαν τους δύο υποψήφιους βουλευτές με μαζική συγκέντρωση που έγινε το βράδυ στην τραπεζαρία του ξενώνα, ενώ η φράση που κυριάρχησε ήταν: «Θα ενισχύσουμε με την ψήφο μας εσάς που αγωνίζεστε».

Το λόγο πρώτος στη συγκέντρωση πήρε ο Γιώργος Τούσσας, ο οποίος κάλεσε τους ναυτεργάτες να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους αγωνιστικά αλλά και πολιτικά, βάζοντας πλάτη με την ψήφο τους και με τον αγώνα τους για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης. «Εχουμε τη δύναμη - πρόσθεσε - να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια σαν αυτή που εκτυλίσσεται τώρα για τη διάλυση της Εστίας Ναυτικών. Πρέπει να παλέψουμε σαν μια γροθιά. Η ζωή έχει αποδείξει ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είναι ανίκητο. Το απέδειξαν οι σημαντικές κατακτήσεις που αποσπάσαμε με τις μεγαλειώδεις απεργίες μας».

Ενώ ο Γιώργος Μαρίνος ανέφερε το εξοργιστικό στοιχείο των 25,5 τρισ. δραχμών που αποτελούν τα κέρδη που συσσώρευσαν οι εφοπλιστές τη διετία 1998- -1999, σημειώνοντας: «Ομως δεν τελείωσαν με αυτά. Θέλουν και άλλα κέρδη. Περιμένουν σαν γύπες το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν επιβραβευτεί η πολιτική που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δορυφόροι τους, αν ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι και πιστέψουν ότι στα πλαίσια της ΟΝΕ θα υπάρξουν καλύτερες μέρες και δεν ενισχυθεί το ΚΚΕ, τότε θα πέσουν για να "ξεσκίσουν σάρκες"».

Οι συγκεντρωμένοι και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ αποφάσισαν επιτόπου να οργανωθούν τις επόμενες μέρες (οι ημερομηνίες θα καθοριστούν άμεσα) αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εστία Ναυτικών και συγκέντρωση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Οχι» στις ψεύτικες υποσχέσεις, ενισχύστε το ΚΚΕ

Ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Κ. Σημίτης από το Ηράκλειο

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους Ηρακλειώτες να γυρίσουν τις πλάτες στις ψεύτικες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Να δουν τι σημαίνει ο εκσυγχρονισμός του ΠΑΣΟΚ, να μη δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα από τα κόμματα του δικομματισμού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, για τη δημιουργία του Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου πάλης του λαού. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της με αφορμή όσα πρόβαλε προχτές ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης από το Ηράκλειο, η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, τονίζει:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει στον ηρακλειώτικο λαό την προσπάθεια πόλωσης που επιχείρησε ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει με τη χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή)ομιλία του στην πόλη μας. Το ΠΑΣΟΚ γνωστό για τη δυνατότητά του να βαφτίζει το μαύρο άσπρο, έφτασε στο σημείο να πει ότι στις 9 του Απρίλη κρίνεται αν θα επανέλθει η Δεξιά στην εξουσία. Αυτή που κλείδωσε ο Α. Παπανδρέου το 1981 στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας"...

Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί τους Κρητικούς κουτούς, με μειωμένη λογική. Ας σκεφτεί ο κάθε καλοπροαίρετος Κρητικός:

- Στο δήθεν "προοδευτικό" ΠΑΣΟΚ πώς χωράει ο κ. Ματζαπετάκης μέχρι πρότινος αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ;

- Στο δήθεν "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ πώς χωράει ο κ. Κοντογιαννόπουλος, ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα;

- Στη δήθεν "δημοκρατική" παράταξη, ποιο ρόλο παίζουν οι θαυμασμοί του κ. Μάνου, υπέρμαχου του πιο στυγνού νεοφιλελευθερισμού;

Ας μη θεωρούν οι λογής λογής εκσυγχρονιστές, ο κ. πρωθυπουργός, τους κατοίκους αυτού του νησιού χωρίς μνήμη και κρίση γιατί:

Γνωρίζουν ποια πολιτική οδήγησε τους αγρότες στο νομό μας να χρωστάνε εκατομμύρια στην ΑΤΕ. Γι' αυτά κουβέντα δεν είπε ο πρωθυπουργός...

Γνωρίζουν καλά τις καταστροφικές συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ, ΚΑΠ και της Ατζέντας 2000, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τους αγρότες του νομού μας στο ξεκλήρισμα από τη γη τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτική οδήγησε την τιμή του λαδιού, της σταφίδας σε εξευτελιστικά επίπεδα. Τέτοιες που δεν επαρκούν να καλύψουν ακόμα και τα έξοδα παραγωγής του.

Γνωρίζουν οι Κρητικοί και όλος ο λαός ότι τα διάφορα πακέτα Α΄, Β΄ ή Γ΄ Κοινοτικών Πόρων ποιοι τα καρπώθηκαν και για ποια έργα πήγαν; Μήπως πήγαν για την πραγματική ανάπτυξη όπως σχολεία, νοσοκομεία, ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας; `Η δόθηκαν μόνο και μόνο για να διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων του;

Οι Κρητικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι ρόλο παίζουν και θα παίξουν στο πλαίσιο της ΕΕ. Το ρόλο του τουριστικού θερέτρου για τους Ευρωπαίους, ενώ οι κάτοικοι του νησιού θα αποτελούν τα γκαρσόνια των μεγαλοκεφαλαιοκρατών. Εμείς θέλουμε την Κρήτη να αναπτύξει τις πραγματικές δυνατότητές της σαν νησί με σημαντική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, με αξιοποίηση του μεγάλου επιστημονικού δυναμικού της.

Γνωρίζουν πολύ καλά ποια πολιτική έχει οδηγήσει τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία σε ουσιαστική υποβάθμιση, σε υπολειτουργία με αποτέλεσμα πολλοί Κρητικοί να προσφεύγουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Γνωρίζουν ποια πολιτική έχει οδηγήσει το νομό μας να έχει τα περισσότερα κενά σε σχολικές στέγες - αίθουσες εν έτει 2000.

Γνωρίζουν ποια δήθεν "οικιστική" πολιτική έχει οδηγήσει μεγάλη μάζα Κρητικών και ιδιαίτερα Ηρακλειωτών να προσφεύγει στην αυθαίρετη δόμηση. Γνωρίζουν ποια κυβερνητικά παιχνίδια παίζονταν τόσα χρόνια στις πλάτες τους και πώς αξιοποιούνται από την κυβέρνηση σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί τους Ηρακλειώτες, να γυρίσουν τις πλάτες στις ψεύτικες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Να δουν τι σημαίνει ο εκσυγχρονισμός του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού:

Περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοβιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους, μεγαλοεργολάβους και περισσότερη λιτότητα για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.

Περισσότερη φτώχεια για τους αγρότες, περισσότερη ερήμωση της υπαίθρου.

Ηρακλειώτη, Ηρακλειώτισσα,

Στις 9 του Απρίλη μη δώσεις σε κανέναν την αυτοδυναμία. Ενίσχυσε το ΚΚΕ, διευκόλυνε και με την ψήφο σου τη συγκρότηση του Μεγάλου Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ».

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Στήριξη των θέσεων του ΚΚΕ

Της Μαρίας ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ- ΔΕΛΙΒΑΝΗ

Εχω πολύ συχνά, τα τελευταία χρόνια, διατυπώσει την αντίθεσή μου σε μια σειρά από κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, επιλογές και συνέπειές τους. Είμαι πεπεισμένη, επιπλέον ότι η συνέχισή τους αποτελεί ορατό κίνδυνο για τη χώρα μας, γι' αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε. Οι Θέσεις μου αυτές και οι έντονες ανησυχίες μου συμπίπτουν, με τις αντίστοιχες του ΚΚΕ, και συνεπώς είναι φυσικό να τις υποστηρίζω. Πρόκειται πολύ συνοπτικά, για:

  • Τη ραγδαία επιδείνωση του τρόπου διανομής του εισοδήματός μας σε βάρος της εργασίας και προς όφελος του κεφαλαίου. Το μερίδιο του πρώτου (σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ 1997), από 59,5% το 1982 περιορίστηκε σε 54,7% το 1997, ενώ αυτό του κεφαλαίου αυξήθηκε μέσα στην ίδια περίοδο, από 40,5% σε 45,7%. Επιπλέον, το κόστος εργασίας στην Ελλάδα αντιστοιχεί στο 40% του μέσου κοινοτικού και η αμοιβή των μισθωτών στο 65%, αντίστοιχα (έχουμε, δηλαδή, τη φθηνότερη εργασία, με εξαίρεση μόνο την Πορτογαλία). Οι παραπάνω αυτοί αριθμοί επιδεινώνονται δραματικά, αν ληφθεί υπόψη ότι στην Ελλάδα, εξαιτίας του παράλογα άδικου φορολογικού μας συστήματος, ο τρόπος διανομής του εισοδήματος γίνεται ανισότερος μετά την επιβολή φόρων, κάτι που θα έπρεπε βέβαια να αναμένεται, αφού το 60% των Ελλήνων φορολογουμένων το 1998 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα που βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας!!! Εξάλλου, το 50% των συνταξιούχων λαμβάνει συντάξεις χαμηλότερες από 120.000 δρχ. το μήνα, και το 21% του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας. Ενθαρρύνεται έτσι, το εξαιρετικά επικίνδυνο δίδυμο αύξησης του πλούτου, με παράλληλη διεύρυνση της φτώχειας.
  • Η ανεργία στην Ελλάδα ανέρχεται, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη εμφανίζει μικρή υποχώρηση, εξέλιξη αναμενόμενη, αφού η συρρίκνωση των μισθών περιορίζει επικίνδυνα τη ζήτηση και αποθαρρύνει τη διενέργεια επενδύσεων, σε πείσμα των υψηλών επιχειρηματικών κερδών που αυξάνονται ανεξέλεγκτα, και μέσω του ΧΑΑ. Παράλληλα, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, που ήδη ήταν το ισχνότερο της ΕΕ, καθώς και η προσπάθεια γενίκευσης της μερικής απασχόλησης περιθωριοποιεί και εξαθλιώνει ολοένα μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού.
  • Ο εκρηκτικός συνδυασμός, ιδιαίτερα για την αναπτυσσόμενη και χαμηλής ανταγωνιστικότητας ελληνική οικονομία, της «παγκοσμιοποίησης» - ΟΝΕ, της κούρσας για την υλοποίηση των ονομαστικών κριτηρίων της τελευταίας, της κατάργησης των κανόνων του ανταγωνισμού, μέσω των μονοπωλιακής υφής συνεννοήσεων - καρτελοποιήσεων - εξαγορών κλπ. επιχειρήσεων, της απενεργοποίησης του δημόσιου τομέα και πάνω απ' όλα, της εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης θεώρησης στην πιο ακραία και αποκρουστική έκφανσή της, οδηγούν σε μορφή κοινωνιών που θεοποιεί το κέρδος, νομιμοποιεί την εκμετάλλευση της εργασίας και εξαφανίζει τη στοιχειώδη ανθρώπινη αλληλεγγύη.
  • Η εργασία, κυρίως ανειδίκευτη και ημιειδικευμένη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και οι αγρότες, βρίσκονται υπό διωγμό στο περιβάλλον της νέας διεθνούς οικονομικής τάξης, ενώ και οι επιχειρηματίες - βιομήχανοι μόνο ως κερδοσκόποι επικρατούν, αφού με τις παραπάνω συνθήκες η απαραίτητη ταχύρυθμη ανάπτυξη της πραγματικής ελληνικής οικονομίας δε φαίνεται να είναι εφικτή.
  • Μετά την ένταξή μας στην ΟΝΕ η κατάσταση θα επιδεινωθεί, αφού η μοναδική διαθέσιμη μακροοικονομική πολιτική, προκειμένου να ελεχθεί ο πληθωρισμός μας (που προς το παρόν χειμάζει με τεχνητά μέσα), θα είναι η περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά και μετά το 2004 η πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού μας συστήματος (όπως επίσημα, έχει ανακοινωθεί).
  • Στο τέλος του 20ού αιώνα αρνούμαι να συμμεριστώ απόψεις περί της δήθεν ύπαρξης «μονόδρομων», «αόρατων χεριών» και «υπερφυσικών δυνάμεων, που προσδιορίζουν την πορεία των συγχρόνων οικονομιών. Αντίθετα, διερωτώμαι με τι κριτήρια είναι δυνατόν να επιλεγούν κόμματα εξουσίας, που αποκλείουν κάθε εναλλακτική δυνατότητα οικονομικής πολιτικής, εκτός αυτών των «μονόδρομων», που οδηγούν στα παραπάνω αδιέξοδα.
Κοντά στους Μυτιληνιούς της Αθήνας

Τα καφενεία-στέκια Μυτιληνιών στο Γαλάτσι και την Ανω Νέα Σμύρνη επισκέφτηκε και μίλησε στους θαμώνες, το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, η υποψήφια του ΚΚΕ στο Νομό Λέσβου Μένη Κουρδουσά - Δεληγιαννίδη. Στα κατάμεστα καφενεία, με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ ζεστό κλίμα, οι ετεροδημότες Μυτιληνιοί παρακολούθησαν την υποψήφια, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις πιο κρίσιμες ίσως εκλογές για τη χώρα μας, σε μια περίοδο όπου τα πάντα σαρώνονται και ξεπουλιούνται, η μοναδική ελπίδα βρίσκεται στο ΚΚΕ και στο πλατύ αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό Μέτωπο που το κόμμα μας προτείνει.

Στάθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα του νησιού, που αφορούν στις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού και του γάλακτος, και τόνισε με έμφαση τους στόχους της κυβέρνησης και της ΕΕ για δραστική μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας και συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες. Είμαστε το μόνο κόμμα, είπε χαρακτηριστικά, που αντιπαρατέθηκε στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έπληξε την πλειοψηφία των αγροτών. Είμαστε το μόνο κόμμα που ζητάει την ψήφο του λαού για να την «επενδύσει» σε αγώνες για τη δίκαιη λύση των προβλημάτων των αγροτών και εργαζομένων. Δε χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, υπογράμμισε, ελάτε μαζί να αγωνιστούμε και να είστε σίγουροι ότι με την πάλη και τους καθημερινούς αγώνες, θα τους σταματήσουμε.

Κλείνοντας την ομιλία της καταδίκασε την άνιση μεταχείριση του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ, κάλεσε καθέναν ξεχωριστά από τους παραβρισκόμενους να γίνει μία ακόμα φωνή των θέσεων του ΚΚΕ. Καταδίκασε τα παιχνίδια που παίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα με τη διακίνηση των εισιτηρίων των ετεροδημοτών και κάλεσε όλους τους Μυτιληνιούς να κατέβουν να ψηφίσουν στο νησί το κόμμα, που συνεχώς θα βρίσκεται δίπλα τους και την επομένη των εκλογών.

Η κουβέντα, ο προβληματισμός συνεχίστηκαν μέχρι αργά, με πλήθος ερωτήσεων, μέσα σε ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη θετική έκβαση της εκλογικής μάχης.

Εκλογικά κέντρα σε Αν. Στερεά - Εύβοια

Τα εκλογικά κέντρα του ΚΚΕ στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια λειτουργούν στις παρακάτω διευθύνσεις:

Λαμία, Καποδιστρίου 5 (απέναντι από τα δικαστήρια), τηλ. 0231 - 21027.

Θήβα, Επαμεινώνδα 45 (πεζόδρομος), τηλ. 0262 - 28848.

Χαλκίδα, Αρεθούσης 5, τηλ. 0221 - 79999.

Λιβαδειά, Πλατεία Ταμπάχνα, τηλ. 0261 - 24740.

Αμφισσα, Γιαγτζή 15, τηλ. 0265 - 72272.

Προεκλογική συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα

Την Παρασκευή, 24 του Μάρτη, στις 6.30μμ, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, γραμματέα Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ.

Διόρθωση

Στο χτεσινό φύλλο, σελίδα 12, φιλοξενείται ρεπορτάζ από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα με ομιλητή τον Τίτο Βανδή. Από λάθος στη δεύτερη παράγραφο αναφέρεται το όνομα του Ροΐδη αντί του σωστού που είναι ο Κοραής.

«Θα αυξήσουμε το ποσοστό μας στις Κυκλάδες»

«Θα αυξήσουμε το ποσοστό μας στις Κυκλάδες». Αυτή την υπόσχεση έδωσαν οι Σαντορινιοί στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στο Καλαμάρι της Σαντορίνης.

Παραβρέθηκαν και μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Κυκλάδων Γιάννης Θεωνάς, Βαγγέλης Σιγάλας. «Θα είμαστε πάντα μπροστά στους αγώνες και μετά τις εκλογές, δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για να κλείσουμε το δρόμο σ' αυτά που σχεδιάζουν για μετά τις εκλογές. Ο μοναδικός δρόμος είναι η αντίσταση και το χτίσιμο του Λαϊκού Μετώπου», τόνισαν οι υποψήφιοι.

Το Σάββατο έδωσαν συνέντευξη Τύπου, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Δήμου Θήρας, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης συναντήθηκαν και με την Επιτροπή Αγώνα για τις υπερβολικές αντικειμενικές αξίες που έχει βάλει η κυβέρνηση τελευταία. Δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν το χωριό Εμπορείο και συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματά τους και ειδικότερα αυτά των ψαράδων.

Το εκλογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Το Κεντρικό Εκλογικό Κέντρο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ λειτουργεί στην οδό Κ. Παλαιολόγου 27. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 282.689 και 285.039.

Οι ετεροδημότες μπορούν να ενημερώνονται για τη μετακίνησή τους από την Επιτροπή Ετεροδημοτών (σ. Μαρίνα Δέλλιου) στα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Εγνατία 89, 1ος όροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 286.546 και 286.580.

«ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Στο έλεος των φιλανθρώπων

Το βρεφονηπιακό σταθμό επισκέφθηκε χτες κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Ενα ίδρυμα που έχει διακριθεί για την πλούσια κοινωνική προσφορά του στα παιδιά της Θεσσαλονίκης, το βρεφονηπιακό σταθμό «Ασυλο του Παιδιού», επισκέφθηκαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Η. Ραΐζη, Σ. Τσελεμπόνη και Γ. Μπακογιώργος. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε στην αρχή συνάντηση με τη διοίκηση του ασύλου και στη συνέχεια περιόδευσε στους χώρους του Ιδρύματος, μοίρασε ενημερωτικό υλικό και συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Τα βρέφη και τα παιδιά του «Ασύλου του Παιδιού» παραμένουν στα παλιά οικήματα, καθώς η νέα πτέρυγα κατασκευάζεται χρόνια τώρα κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το μισό κτίριο. Ο λόγος για αυτή την καθυστέρηση είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από την κυβέρνηση. Επίσης, το ποσοστό της συμμετοχής του κράτους στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλό. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι καθαρές. Τη διατήρηση και την ανάπτυξη παρόμοιων ιδρυμάτων την αφήνει στη φιλανθρωπία και στην ευαισθησία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως σε άλλες περιπτώσεις τα παραδίδει στους ιδιώτες.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στις τοποθετήσεις τους επισήμαναν το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης ανέγερσης ενός κτιρίου που το έχει μεγάλη ανάγκη η Θεσσαλονίκη. «Για πάνω από 600 παιδιά θα μπορούσε να γίνει η καθημερινή διαμονή ακόμη καλύτερη, αλλά η κυβέρνηση αγνοεί αυτό το γεγονός. Είναι μια ακόμη απόδειξη της πολιτικής συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους που ακολουθείται», σημείωσαν. Ακόμη, πρόσθεσαν ότι οι εργαζόμενοι είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή είναι ωρομίσθιοι, επισημαίνοντας ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται την αβεβαιότητα που νιώθουν για το μέλλον τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ