ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Ιούνη 2007
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στα ίσια...

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον ΠΑΟ στους τελικούς των πλέι οφ

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Ματσιγιάουσκας

ICON

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Ματσιγιάουσκας
Ο Ολυμπιακός νίκησε 76 - 72 τον Παναθηναϊκό μετά από συναρπαστικό αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ισοφάρισε σε 1 - 1 νίκες τη σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1. Οι ερυθρόλευκοι που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -12 είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, με 21 πόντους, 8 κερδισμένα φάουλ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Αλεξ Ακερ σημείωσε 19 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε τους 12 από τους 16 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και τους 4 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού στον αγώνα. Με 8 ριμπάουντ και μεγάλη προσφορά στην άμυνα ο Γιάννης Μπουρούσης υπήρξε καθοριστικός. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, είχε ξεσπάσματα και ηγέτη τον Μίλος Βούγιανιτς κυρίως στην τρίτη περίοδο, αλλά η αστοχία στις βολές (27/38) του στοίχισε πολύ στο τέλος. Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί αύριο (18:45) στο ΟΑΚΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δυο τεχνικοί δήλωσαν: Πίνι Γκέρσον: «Μετά το προηγούμενο παιχνίδι είχα πει ότι τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού μας στοίχισαν. Σήμερα κόψαμε τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο που κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 30 πόντους και γι' αυτό κερδίσαμε. Πρέπει να κερδίσουμε δυο παιχνίδια ακόμα κι ένα στην έδρα του αντιπάλου αν θέλουμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα, ακόμα όμως κι αν είχαμε εμείς το πλεονέκτημα, το ίδιο δύσκολο θα ήταν».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Στο μεγαλύτερο διάστημα ελέγχαμε το παιχνίδι και παίξαμε πολύ καλά. Ομως, στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνιστήκαμε πολύ άσχημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Εμείς αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τα φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές στους Διαμαντίδη και Μπετσίροβιτς. Ο Ολυμπιακός, πάντως, έπαιξε πολύ καλά. Θέλω επίσης, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει».

Σήμερα, γίνεται ο τρίτος αγώνας της σειράς του μικρού τελικού ανάμεσα σε Αρη και Πανιώνιο (19.10 ΕΤ 1). Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη.

ΣΤΙΒΟΣ
«Πτήσεων» συνέχεια

Ο Τσάτουμας προσγειώθηκε στα 8.54 μ. στα «Βενιζέλεια»

Το γεγονός ότι ο Λούης Τσάτουμας βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εξαιρετική φόρμα δεν αποδείχτηκε μόνο με το 8.66 μ. που σημείωσε πριν από λίγες μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα «Παπαφλέσσεια». Ο Μεσσήνιος άλτης συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στο πλαίσιο του διεθνούς μίτινγκ «Βενιζέλεια» στο Εθνικό Στάδιο των Χανίων και με άλμα στα 8.54 μ. έδειξε ότι η αγωνιστική του κατάσταση είναι εξαιρετική ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού.

Η επίδοση του αθλητή του Ολυμπιακού, ο οποίος ξεκίνησε με άκυρο άλμα, αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη για φέτος στον κόσμο, με πρώτη, φυσικά, το 8.66 μ. Ο Τσάτουμας, μετά τη δεύτερη προσπάθειά του, αποφάσισε να μη συνεχίσει, καθώς όπως τόνισε αργότερα ένιωσε ένα σφίξιμο και δε θέλησε να ρισκάρει. «Ηταν μεγάλη πρόκληση για μένα να αγωνιστώ στα "Βενιζέλεια" και να κάνω μια καλή επίδοση. Δεν ξέρω πού θα φτάσω, αλλά ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Πάνω από όλα εύχομαι να είμαι υγιής. Ενιωσα ένα σφίξιμο και αποφάσισα να μη συνεχίσω, καθώς υπάρχουν πολλοί αγώνες στη συνέχεια που θέλω να δώσω το "παρών"», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας πρωταθλητής.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Δημήτρης Βασιλικός τόνισε: «Δε θέλω να βάζω όρια στους αθλητές μου. Και την προηγούμενη εβδομάδα υπολογίζαμε ένα άλμα στα 8.50 και πήγε πολύ καλύτερα. Εχουμε πολλούς μεγάλους αγώνες μπροστά μας και έπρεπε να προφυλαχτεί».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Διπλή επιτυχία

Με ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, από τον Ρωμανό Αλυφαντή, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Sette Colli» που διεξήχθη στη Ρώμη. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού κατέλαβε την τρίτη θέση στα 200μ. πρόσθιο με επίδοση 2:14.57, βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά του δευτερολέπτου το προηγούμενο δικό του ρεκόρ (2:14.64), το οποίο είχε πετύχει τον περασμένο Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στα «Αλεξάνδρεια». Παράλληλα, ο Αλυφαντής έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (2:15.27), αλλά και το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου (2:14.68). Πολύ καλή εμφάνιση στα 200μ. πρόσθιο γυναικών πραγματοποίησε και η Βασιλική Καβαρνού. Στον τελικό με χρόνο 2:31.29 κατατάχτηκε τέταρτη, ενώ παράλληλα έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν.

ΤΕΝΙΣ
Υπόθεση Ναδάλ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έγραψε ιστορία! Ο Ισπανός (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) κατέκτησε για τρίτη σερί χρονιά το Ρολάν Γκαρός, επικρατώντας στον τελικό του Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ (6-3, 4-6, 6-3, 6-4) και έγινε ο πρώτος τενίστας μετά τον θρυλικό Μπγιόρν Μποργκ που επιτυγχάνει ανάλογο κατόρθωμα. Ο 21χρονος Ναδάλ παρέμεινε αήττητος στο χώμα ανεβάζοντας το σερί του στο 21-0 και η επιτυχία του λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις από τη στιγμή που επιτεύχθηκε κόντρα στο νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Πρωτιά Χάμιλτον

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, με «Μακλάρεν», κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τη νίκη σε γκραν πρι, αυτό του Μόντρεαλ, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Ο Χάμιλτον ξέφυγε 8 βαθμούς από τον Φερνάντο Αλόνσο στην κορυφή του πρωταθλήματος, καθώς ο «ομόσταυλός» του παγκόσμιος πρωταθλητής το 2005 και 2006 περιορίστηκε στην κατάληψη της 7ης θέσης. Εκεί που «έσπασαν καρδιές», όμως, ήταν στο ατύχημα του Πολωνού Κούμπιτσα, που πάντως στάθηκε τυχερός στην ατυχία του: Στον 27ο γύρο το μονοθέσιό του ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε με πολύ μεγάλη σφοδρότητα σε τοίχο. Απαντες οι θεατές (και τηλεθεατές) «πάγωσαν», για να ανακουφιστούν λίγο αργότερα βλέποντας τον πιλότο να είναι σώος μεν, με διάσειση και διάστρεμμα στο δεξιό αστράγαλο δε... Τη δεύτερη θέση πήρε ο Γερμανός Νικ Χάιντφελντ με «BMW Σάουμπερ» και την 3η ο Αυστριακός Αλεξάντερ Βουρτς με «Γουίλιαμς».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ