Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Στα ίσια...

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον ΠΑΟ στους τελικούς των πλέι οφ

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Ματσιγιάουσκας

ICON

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Ματσιγιάουσκας
Ο Ολυμπιακός νίκησε 76 - 72 τον Παναθηναϊκό μετά από συναρπαστικό αγώνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ισοφάρισε σε 1 - 1 νίκες τη σειρά των τελικών των πλέι οφ της Α1. Οι ερυθρόλευκοι που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -12 είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, με 21 πόντους, 8 κερδισμένα φάουλ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Παρά τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Αλεξ Ακερ σημείωσε 19 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε τους 12 από τους 16 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και τους 4 τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού στον αγώνα. Με 8 ριμπάουντ και μεγάλη προσφορά στην άμυνα ο Γιάννης Μπουρούσης υπήρξε καθοριστικός. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, είχε ξεσπάσματα και ηγέτη τον Μίλος Βούγιανιτς κυρίως στην τρίτη περίοδο, αλλά η αστοχία στις βολές (27/38) του στοίχισε πολύ στο τέλος. Ο τρίτος τελικός θα διεξαχθεί αύριο (18:45) στο ΟΑΚΑ.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι δυο τεχνικοί δήλωσαν: Πίνι Γκέρσον: «Μετά το προηγούμενο παιχνίδι είχα πει ότι τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού μας στοίχισαν. Σήμερα κόψαμε τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ του αντιπάλου, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο που κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό στους 30 πόντους και γι' αυτό κερδίσαμε. Πρέπει να κερδίσουμε δυο παιχνίδια ακόμα κι ένα στην έδρα του αντιπάλου αν θέλουμε να φτάσουμε στο πρωτάθλημα, ακόμα όμως κι αν είχαμε εμείς το πλεονέκτημα, το ίδιο δύσκολο θα ήταν».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Στο μεγαλύτερο διάστημα ελέγχαμε το παιχνίδι και παίξαμε πολύ καλά. Ομως, στο τελευταίο δεκάλεπτο αγωνιστήκαμε πολύ άσχημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Εμείς αντιμετωπίζαμε πρόβλημα με τα φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές στους Διαμαντίδη και Μπετσίροβιτς. Ο Ολυμπιακός, πάντως, έπαιξε πολύ καλά. Θέλω επίσης, να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά και όλους όσοι συντελούν στη διεξαγωγή αυτών των αγώνων, για την πολύ καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει».

Σήμερα, γίνεται ο τρίτος αγώνας της σειράς του μικρού τελικού ανάμεσα σε Αρη και Πανιώνιο (19.10 ΕΤ 1). Οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ