ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Ιούλη 2007
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Κλιμακώνουν για τους Παιδικούς Σταθμούς

Χτες, κατέλαβαν το γραφείο του υφυπουργού Υγείας

Γονείς και εργαζόμενοι στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας
Γονείς και εργαζόμενοι στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας
Σε κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Υγείας, Γ. Κωνσταντόπουλου, προχώρησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και εργαζόμενοι των πέντε παιδικών σταθμών του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη».

Η κινητοποίηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενων, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, πετώντας στο δρόμο τούς, σχεδόν, 60 εργαζόμενους αλλά και τα 500 παιδιά που φιλοξενούν. Ταυτόχρονα, αποτελεί απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα μοιράζει αόριστες υποσχέσεις για να ξεφύγει από τις τεράστιες ευθύνες της και να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση εργαζομένων και γονέων.

Από νωρίς το πρωί, το Σωματείο, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος και γονείς των παιδιών, κατέλαβαν το γραφείο, απαιτώντας άμεση συνάντηση με τον υφυπουργό. Μαζί τους και τα στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, Κ. Μυτιληνιού και Γ. Κομνηνός. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του σωματείου Γ. Μπουλούγαρη ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων υπουργείων για το θέμα και θα ακολουθήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην κλείσει κανένας σταθμός, μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, κατάργηση των τροφείων, αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς και άλλα.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ: Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους χτες τα ξημερώματα όταν «δίπλωσε» νταλίκα στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Ρέντη. Κλειστό για τρεις περίπου ώρες ήταν το ρεύμα καθόδου προς τον Πειραιά, καθώς η νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες. Τη ζωή τους έχασαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ: Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χτες οι 27 συλληφθέντες την Κυριακή έξω από το καζίνο της Πάρνηθας, όπου έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Οι 27 που πιάστηκαν μετά από κυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν μέσα στη ΓΑΔΑ και παρέμειναν πολλές ώρες χωρίς ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από το υπουργείο ανακοινώνεται ότι μετά την ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτών όλων των κλάδων δίνεται η δυνατότητα για τους κλάδους των Μουσικών (ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΤΕ16 και Εμπειροτεχνών), ΤΕ και ΔΕ για υποβολή ενστάσεων επί των στοιχείων που αποτελούν κριτήριο κατάταξης, από 31/07/2007 μέχρι και 02/08/2007.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε (πιθανότατα από βραχυκύκλωμα) τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε ιματιοθήκη του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στα Γιάννενα, μόλις λίγα μέτρα από το τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής όπου νοσηλεύονταν επτά παιδιά. Την πυρκαγιά έσβησε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ η Παιδιατρική εκκενώθηκε προληπτικά - πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο - και δε θα λειτουργήσει για λίγες μέρες μέχρι να καθαριστούν οι θάλαμοι. Τα σχετικά περιστατικά θα καλύπτονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Αναστάτωση προκλήθηκε χτες το απόγευμα στην ακτή ανατολικά της Γρύτσας Λιτοχώρου και πλησίον του Κέντρου Υγείας της περιοχής όπου εντοπίστηκε ένα άσκαστο βλήμα και αναμενόταν συνεργείο πυροτεχνουργών για την περισυλλογή του. Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι «υπάρχουν διάσπαρτα πεδία βολής γύρω από το Λιτόχωρο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μετανάστες των οποίων των παιδιά δε φέρουν πιστοποιητικό γέννησης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτό απαιτείται προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και ασφάλισης. Οπως ενημερώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, το εν λόγω έγγραφο είναι αδύνατο να εκδοθεί σε ελληνικό δήμο. Ο μετανάστης θα πρέπει να το προσκομίσει από τη χώρα ιθαγένειάς του, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο όταν το παιδί δεν έχει γεννηθεί σε εκείνη τη χώρα. Προτείνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν δεκτή τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ως έγγραφο ισοδύναμο με το πιστοποιητικό γέννησης.

ΚΗΔΕΙΑ

Εφυγε από τη ζωή ο

σ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

ετών 66

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τρίτη 31/7 και ώρα 5 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Τα αδέλφια, τα ανίψια και οι λοιποί συγγενείς.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2007

-- Το Νομαρχιακό Παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση τιμής στις Καρούτες Φωκίδας, ώρα 11.30 π.μ. για τους αθάνατους νεκρούς ΕΑΜίτες - ΕΛΑΣίτες που έπεσαν μαχόμενοι στις 5.8.1944 κατά των ναζί κατακτητών.

Πούλμαν για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την Αθήνα, πλατεία Κάνιγγος, το πρωί της ίδιας μέρας, ώρα 7 το πρωί. (Για συμμετοχή -πληροφορίες Βαγγελιώ Λύτρα, τηλ: 210 3802.923).

-- Η ΠΕΑΕΑ Ελευσίνας και πέριξ και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, όπως και οι συγγενείς των Μανδραίων αγωνιστών που έπεσαν στην περίοδο 1940 - 1944 καλούν στην εκδήλωση τιμής για τους πεσόντες αγωνιστές στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας που θα πραγματοποιηθεί, ώρα 10.30 π.μ., στον τόπο της εκτέλεσής τους. Η παρουσία όλων με ένα λουλούδι θα είναι ένδειξη τιμής και σεβασμού στους ήρωες της ΕΑ που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, σε αντίποινα για την ήττα των Γερμανών από το ΕΑΜ της περιοχής.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καθυστερούν τις αποσπάσεις

Τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση 6.300 περίπου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία των αποσπάσεων μετατίθεται για μετά τις 20 Αυγούστου, ενώ σοβαρή καθυστέρηση αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων για μόνιμους διορισμούς.

«Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η πολιτική να χρησιμοποιείται η διαδικασία αποσπάσεων για να κρατούνται σε ομηρία μέχρι την τελευταία στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Διαμορφώνετε τη βάση για τη λειτουργία του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων αντί να δώσετε λύση στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Την ίδια στιγμή για το μόνο που δείχνετε να ενδιαφέρεστε είναι η υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής σας πολιτικής, με την οποία το εκπαιδευτικό κίνημα συγκρούστηκε και θα συνεχίσει να συγκρούεται», επισημαίνεται στην επιστολή της Ομοσπονδίας.

Η αναστολή

Την άμεση αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Σερρών μέχρι την πρόσληψη ειδικευμένου ογκολόγου-παθολόγου γιατρού ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Ασφαλώς και ο λόγος των επιστημόνων έχει βαρύνουσα σημασία στην επάνδρωση και την ασφαλή και με επιστημονικά κριτήρια λειτουργία - και ιδιαίτερα των ευαίσθητων - υγειονομικών μονάδων. Ωστόσο, αυτή η επιστημονική βαρύτητα θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί σε συντονισμό με όλους τους ενδιαφερόμενους, για την επάνδρωση τώρα - και όχι την αναστολή - της μονάδας με τον ειδικευμένο γιατρό.

Πριν από μερικούς μήνες και μετά από καταγγελία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Σερρών πως ασθενείς υποβάλλονταν σε χημειοθεραπεία χωρίς την επίβλεψη ειδικευμένου γιατρού, το νοσοκομείο ανέστειλε τη λειτουργία της Μονάδας, ενώ πρόσφατα αποφάσισε την επαναλειτουργία. Η ΕΟΠΕ διαμαρτύρεται απορρίπτοντας το «επιχείρημα ότι θα ξεκινάει ο ασθενής χημειοθεραπεία στη Θεσσαλονίκη και εάν δεν υπάρχουν παρενέργειες θα συνεχίζει στις Σέρρες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ