Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ: Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους χτες τα ξημερώματα όταν «δίπλωσε» νταλίκα στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Ρέντη. Κλειστό για τρεις περίπου ώρες ήταν το ρεύμα καθόδου προς τον Πειραιά, καθώς η νταλίκα τυλίχτηκε στις φλόγες. Τη ζωή τους έχασαν ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ: Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χτες οι 27 συλληφθέντες την Κυριακή έξω από το καζίνο της Πάρνηθας, όπου έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Οι 27 που πιάστηκαν μετά από κυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν μέσα στη ΓΑΔΑ και παρέμειναν πολλές ώρες χωρίς ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Από το υπουργείο ανακοινώνεται ότι μετά την ανάρτηση των πινάκων αναπληρωτών όλων των κλάδων δίνεται η δυνατότητα για τους κλάδους των Μουσικών (ΠΕ16.01, ΠΕ16.02, ΤΕ16 και Εμπειροτεχνών), ΤΕ και ΔΕ για υποβολή ενστάσεων επί των στοιχείων που αποτελούν κριτήριο κατάταξης, από 31/07/2007 μέχρι και 02/08/2007.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε (πιθανότατα από βραχυκύκλωμα) τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής σε ιματιοθήκη του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στα Γιάννενα, μόλις λίγα μέτρα από το τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής όπου νοσηλεύονταν επτά παιδιά. Την πυρκαγιά έσβησε το προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ η Παιδιατρική εκκενώθηκε προληπτικά - πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο - και δε θα λειτουργήσει για λίγες μέρες μέχρι να καθαριστούν οι θάλαμοι. Τα σχετικά περιστατικά θα καλύπτονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Αναστάτωση προκλήθηκε χτες το απόγευμα στην ακτή ανατολικά της Γρύτσας Λιτοχώρου και πλησίον του Κέντρου Υγείας της περιοχής όπου εντοπίστηκε ένα άσκαστο βλήμα και αναμενόταν συνεργείο πυροτεχνουργών για την περισυλλογή του. Κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι «υπάρχουν διάσπαρτα πεδία βολής γύρω από το Λιτόχωρο.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μετανάστες των οποίων των παιδιά δε φέρουν πιστοποιητικό γέννησης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτό απαιτείται προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και ασφάλισης. Οπως ενημερώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, το εν λόγω έγγραφο είναι αδύνατο να εκδοθεί σε ελληνικό δήμο. Ο μετανάστης θα πρέπει να το προσκομίσει από τη χώρα ιθαγένειάς του, κάτι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο όταν το παιδί δεν έχει γεννηθεί σε εκείνη τη χώρα. Προτείνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν δεκτή τη ληξιαρχική πράξη γέννησης ως έγγραφο ισοδύναμο με το πιστοποιητικό γέννησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ