ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Μόνο το ΚΚΕ μιλά για αποκλειστικά δημόσιο ΟΑΕΔ

Σε εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ
Μιλώντας στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ
Τη θέση του ΚΚΕ για έναν αποκλειστικά δημόσιο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου θα εφαρμόζονται ουσιαστικά μέτρα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των ανέργων, ανέδειξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, Γ. Μαυρίκος, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ, στο Καλαμάκι, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο χώρο.

Αναφερόμενος στην πολιτική επιδότησης των εργοδοτών που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι έχουν δοθεί δισεκατομμύρια μέσα από αυτά τα προγράμματα, χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί θέσεις μόνιμης εργασίας. Από την άλλη, η λεηλασία των χρημάτων του ΟΑΕΔ από τους καπιταλιστές έχει συμβάλει ώστε να διπλασιαστούν τα κέρδη τους μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πιο κάτω, έκανε το νόμο που διέσπασε τον ΟΑΕΔ και έφτιαξε ανώνυμες εταιρείες, για να ανοιχτεί ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες. Αυτή ήταν η απαίτηση της ΕΕ, στην οποία είχανε συμφωνήσει μέσα από το Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του ΣΥΝ. Το νόμο αυτό εφαρμόζει η ΝΔ. Είμαστε οι μόνοι, επισήμανε, που έμπρακτα αντισταθήκαμε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ και στη λειτουργία των ιδιωτικών γραφείων εύρεσης εργασίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε την αντίθεση του Κόμματος στην επιχείρηση διαχείρισης των χρημάτων του ΛΑΕΚ από τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους». Αναφερόμενος στα μέτρα για την ανεργία υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που είναι υπέρ της επιδότησης των ανέργων και της λήψης μέτρων για την επιβίωση και την ουσιαστική προστασία τους. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που η πραγματική ανεργία μεγαλώνει. Ομως για να κάνεις μια τέτοια πολιτική, σημείωσε, χρειάζεται ένας ΟΑΕΔ αποκλειστικά δημόσιος που θα παίζει σημαντικό ρόλο και στις σημερινές συνθήκες και αύριο με μια άλλη προοπτική, με μια λαϊκή εξουσία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνολικότερα το πρόβλημα της ανεργίας σαν φαινόμενο του καπιταλισμού.

Τέλος, κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τα νομοσχέδια που έχουνε στο πάνω συρτάρι θα τα πάνε στο αποκάτω». Δίνεται η δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να αμύνεται και να αντεπιτίθεται για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Γυρίστε την πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές

Ομιλία στα θυμαράκια του Λ. Παπακωνσταντόπουλου, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας

Με αναφορά στην εν εξελίξει τραγωδία που ζει η Ελλάδα στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια και άλλες περιοχές, ξεκίνησε χτες την ομιλία του στα Θυμαράκια και την ομώνυμη πλατεία ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Α΄ Περιφέρεια Αθήνας Λ. Παπακωνσταντόπουλος.

Η οργή και η αγανάκτηση, είπε ο ομιλητής, είναι τα δίκαια συναισθήματα που πλημμυρίζουν το λαό και υπογράμμισε ότι τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ βρέθηκαν αυτές τις μέρες κοντά στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας. Η οργή αυτή του λαού, τόνισε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κρύψει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ που από κοινού υποτάσσουν τα πάντα στο κέδρος και στη συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές είπε ότι εάν με την ψήφο του ο λαός ενθαρρύνει τη συνέχεια της ακολουθούμενης πολιτικής, είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, τότε θα συνεχίζεται ο εμπρησμός των δασών και της γης και η υπονόμευση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στη δουλιά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στο Περιβάλλον, στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Ο Λ. Παπακωνσταντόπουλος σχολίασε και την επικίνδυνη θεωρία που αναπτύσσει η κυβέρνηση, σχετικά με τις αιτίες των εμπρησμών και κατήγγειλε ότι η αναγωγή της τραγωδίας των πυρκαγιών στο δόγμα της νέας τάξης πραγμάτων των ιμπεριαλιστών περί «ασύμμετρης απειλής» δείχνει ξεκάθαρα ότι ο στόχος είναι η τρομοκράτηση του λαού, ώστε αυτός να στρέψει την αντίδρασή του σε λάθος δρόμο τόσο στις εκλογές όσο και στη συνέχεια.

Στις επικείμενες εκλογές, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις αντιλαϊκές πολιτικές που μέχρι σήμερα γνώρισε κυριολεκτικά στο πετσί του και να αναδείξει ενισχυμένο από τις κάλπες το ΚΚΕ, τη μόνη πολιτική δύναμη που επί της ουσίας αντιπαλεύει το δικομματισμό.

ΛΑΡΙΣΑ
Να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης υπέρ του ΚΚΕ!

Περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα στο εργοστάσιο «ΕΛΒΑΚ»

Κάλεσμα καταδίκης του δικομματισμού και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, απηύθυνε ο Τ. Τσιόγκας, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στο νομό Λάρισας, μιλώντας στους εργαζόμενους του εργοστασίου ΕΛΒΑΚ, όπου περιόδευσε. «Ζούμε - είπε - σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, όπου κυριαρχεί η ελευθερία της αγοράς και η ασυδοσία του κεφαλαίου. Προμηνύονται χειρότερα. Ομως, μπορούν πραγματικά να μπουν εμπόδια σ' αυτές τις εξελίξεις». Οπως τόνισε στη συνέχεια, «το βασικό είναι να ανέβει η ταξική πάλη, να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του λαού», προσθέτοντας ότι «τότε μόνο είναι δυνατή η απόσπαση κατακτήσεων, καθώς τίποτα δεν μπορεί να γίνει όσο ο πολιτικός συσχετισμός δεν αλλάζει, όσο νομιμοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική με την ψήφο».

Και υπογράμμισε: «Μόνο με καθαρή αντίθεση στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των ιμπεριαλιστών, μπορεί να υπάρξει κάτι καλύτερο για τους εργαζόμενους. Με ανοχή και συναίνεση μαζί τους θα μετράμε μόνο απώλειες. Βεβαίως, το λαϊκό κίνημα θα μπορέσει να έχει ουσιαστικά και ως ένα βαθμό βιώσιμα κέρδη, θα μπορέσει να εμποδίσει το πισωγύρισμα μόνο όταν περάσει σε φάση αντεπίθεσης, αξιοποιώντας τις νίκες όχι μόνο για τη βελτίωση της ζωής τους, αλλά και για την οργανωμένη αντεπίθεση, με στόχο τη λαϊκή εξουσία. Νίκες το κίνημα είχε στο παρελθόν. Δεν τις κράτησε, γιατί βρέθηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την αντιδραστική καταιγίδα των λεγόμενων εκσυγχρονισμών και μεταρρυθμίσεων. Και ήταν ανέτοιμο, γιατί διατηρούσε ελπίδες στη δικομματική εναλλαγή και, κυρίως, γιατί δεν έθετε ως προοπτική τη συνολική ρήξη και ανατροπή».

Καταλήγοντας ο Τ. Τσιόγκας επισήμανε: «Δίχως γενική ριζοσπαστική έως και ανατρεπτική γραμμή πλεύσης, με όρους λαϊκής οργανωμένης παρέμβασης και δράσης, δεν υπάρχει πραγματική λύση στα προβλήματα. Διεκδικούμε, λοιπόν, με όρους μαζικής πάλης, άμεσα για να υπάρξει ανακούφιση, για να υπάρξουν κατακτήσεις - εφαλτήριο για την τελική νίκη».

Στόχος τα προεκλογικά υλικά του ΚΚΕ

Από τη δημοτική αρχή Ελευσίνας. Πικετοφορία διαμαρτυρίας χτες βράδυ από την τοπική Κομματική Οργάνωση

Τον δήμαρχο Ελευσίνας και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον Συνασπισμό, καταγγέλλει η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ, καθώς την ώρα που η Ελλάδα καίγεται και παράλληλα βρίσκεται σε προεκλογική διαδικασία, «οι κύριοι αυτοί εξαντλούν όλη τους τη δραστηριότητα καταστρέφοντας το προεκλογικό υλικό και τις αφίσες του ΚΚΕ, δείχνοντας έτσι το αντικομμουνιστικό τους μένος, μέρος του γενικότερου σχεδίου επίθεσης σε βάρος του Κόμματός μας από τα κόμματα του δικομματισμού και τα αναχώματά τους».

Οπως σημειώνει η Αχτιδική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, την ώρα που τα προεκλογικά υλικά του ΚΚΕ καταστρέφονται, όλη η Ελευσίνα «κοσμείται» από τα προπαγανδιστικά υλικά του δήμου, κομμάτων, καλλιτεχνικών γραφείων, τα οποία μένουν απείραχτα στη θέση τους. Υπογραμμίζει ακόμα ότι η στάση αυτή δεν είναι τυχαία, τους ενοχλεί η φωνή του ΚΚΕ που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού, ξεσκεπάζει τη σύμπλευση του δημάρχου, της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και των κομμάτων που τους στηρίζουν, με τους μεγαλοβιομηχάνους και τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής.

«Πρέπει να γνωρίζουν ότι μάταιος ο κόπος τους, το ΚΚΕ δε φιμώνεται», καταλήγει η ανακοίνωση, «δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για πληροφόρηση του λαού με κάθε μέσο. Καλούμε το λαό της Ελευσίνας να καταδικάσει τέτοιες προκλητικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες, που προσβάλλουν τα δημοκρατικά αισθήματα του ελευσινιώτικου λαού, να απαντήσει με την ψήφο του, ενισχύοντας το ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ