ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Οι εργαζόμενοι με το ΚΚΕ ανοίγουν μια νέα σελίδα

Μαζική και μαχητική η προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Χαλκίδα

Αποτέλεσμα των θετικών μηνυμάτων που έρχονται απ' όλο το νομό και της προσέγγισης νέων λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική και τις προτάσεις του ΚΚΕ, ήταν και η μαζική, μαχητική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Εύβοια, που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην παραλία της Χαλκίδας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, η ενθουσιώδης, δυναμική και γεμάτη παλμό παρουσία της νέας γενιάς, που με τα συνθήματα έδωσε τον τόνο της συγκέντρωσης και γέμισε αισιοδοξία τους παρευρισκόμενους και έστειλαν το μήνυμα ότι με ισχυρό ΚΚΕ στην αντιπολίτευση θα «υποφέρει» ο δικομματισμός. Με «κομμουνιστή βουλευτή στο νομό», που θα χάσει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιαστεί η αντίσταση, η δυναμική του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Εύβοια.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε για χαιρετισμό ο νεολαίος υποψήφιος βουλευτής, Αντώνης Κούκουρας, καλώντας τους νέους «πηγαίνοντας προς την κάλπη να σκεφτούν, να θέσουν σαν κριτήριο ψήφου την ίδια τους τη ζωή. Να σκεφτούν αυτά που έχουν ανάγκη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αν έχουν δικαίωμα και ανάγκη στη σταθερή δουλιά με δικαιώματα, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στις διακοπές, στο να κάνουν σήμερα οικογένεια».

«Εχουμε θετικά μηνύματα, θετικές τοποθετήσεις εργαζομένων, λαϊκών οικογενειών που ψήφιζαν μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ. Πήραν, παίρνουν σημαντικές, ελπιδοφόρες αποφάσεις», τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Γιώργος Μαρίνος.

«Λένε τώρα με το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος που επιβάλλει η αντίθεση με την πλουτοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού, αυτός είναι ο δρόμος που επιβάλλει η κοινωνική μας θέση, το ταξικό μας συμφέρον». Και συνέχισε: «Αφήνουν πίσω το παλιό, ανοίγουν μια νέα σελίδα. Δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συναντάμε αυτή την ελπιδοφόρα εξέλιξη στους τόπους δουλιάς, στη Χαλκίδα, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές και συνοικίες. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Επιμένουμε ακόμα περισσότερο και απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους που είναι ακόμα μπλεγμένοι στα πλοκάμια του δικομματισμού. Τους ΛΕΜΕ: Δεν είναι εκεί η θέση σας. Είναι κόμματα της πλουτοκρατίας, η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των άλλων αρπακτικών που πλουτίζουν σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών δυνάμεων. Η θέση σας είναι στο ΚΚΕ που συγκρούεται με το καθεστώς της εκμετάλλευσης και την αντιλαϊκή πολιτική, που εμποδίζει αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα και παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχει πρόταση διεξόδου και αγωνίζεται για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».

Ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν μαζικά το δικομματισμό, αλλά και να μη σκορπίσουν την ψήφο τους, γενικά, στα «μικρά κόμματα», ώστε ισχυρή αντιπολιτευτική δύναμη να αναδειχτεί το ΚΚΕ.

ΤΡΙΚΑΛΑ
Συγκέντρωση - μήνυμα!

Το μήνυμα εστάλη: Σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ θα βγει δυναμωμένο και ισχυρό, στα Τρίκαλα. Το έστειλαν οι Τρικαλινοί με τη μαζική συμμετοχή τους στην προχτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στον πεζόδρομο της Ασκληπιού.

Εργαζόμενοι της πόλης και των χωριών φώναξαν, δυνατά, «παρών» στο προσκλητήριο των μαχών που έρχονται. Νέοι και νέες, ανεμίζοντας τις κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, δημιούργησαν κλίμα αγωνιστικού ενθουσιασμού. Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με τα σημάδια του επικού αγώνα αποτυπωμένα καθαρά στα πρόσωπά τους, διαμήνυσαν πως «τούτο το Κόμμα έρχεται από πολύ μακριά και τραβάει πολύ μακριά».

Ηταν μια συγκέντρωση αντάξια των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών αγωνιστικών παραδόσεων της περιοχής, που επιβεβαίωσε τους κομμουνιστές, αλλά και άλλους πολλούς, που πιστεύουν πως το ΚΚΕ θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις του στα Τρίκαλα και σ' όλη τη χώρα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Β. Τσίκαρη, υποψήφιου βουλευτή, που, απευθυνόμενος σε όσους αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην πολιτική του δικομματισμού, τους κάλεσε να μην ξοδέψουν την ψήφο τους «όπου λάχει», αλλά να βρουν το θάρρος να τη δώσουν στο ΚΚΕ. Ιδιαίτερη έκκληση για συστράτευση έκανε προς πρώην συντρόφους και συναγωνιστές, που παλιότερα διαφώνησαν με το Κόμμα.

Και μετά την απαγγελία του ποιήματος του Μπρεχτ «Εγκώμιο της Διαλεκτικής», από τον ηθοποιό Θ. Μπιλιάλη, στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε ο Αχ. Κανταρτζής, υποψήφιος βουλευτής στα Τρίκαλα, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Απευθυνόμαστε - είπε - σε όλους εκείνους που ψήφιζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και νιώθουν προδομένοι και τους ζητάμε να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ. Δεν τους ζητάμε να συμφωνήσουν εφ' όλης της ύλης μαζί μας, ούτε να μας δώσουν εν λευκώ εξουσιοδότηση. Τη στήριξή τους την εκλαμβάνουμε σαν εντολή για νέες, αυξημένες υποχρεώσεις, να γίνουμε πιο ικανοί, πιο αποτελεσματικοί στη δράση. Εδώ είστε και θα μας κρίνετε. Αλλωστε, εμείς μόνο στο λαό απολογούμαστε και όχι στην πλουτοκρατία και στους εκπροσώπους της.

Στην ομιλία του ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλο στήριγμα παρά μόνο το ΚΚΕ. Και υπενθύμισε πως ό,τι άλλαξε προς το καλύτερο στη ζωή των φτωχών ανθρώπων, έγινε με τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών. Είναι ανάγκη - επισήμανε - η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού και, γενικότερα, για τα προβλήματα που δημιουργεί και οξύνει το καπιταλιστικό σύστημα, να εκφραστεί με ροή ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως αυτό θα γίνει. Και τόνισε: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, για να γίνει «ποτάμι αντίστασης και αντεπίθεσης», που θα «πνίξει» το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Βάλτε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική

Μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση από εργατοϋπάλληλους, φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, με έντονη και δυναμική την παρουσία της νεολαίας πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα το Σάββατο το απόγευμα.

Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισε η Μιμίκα Ναλπαντίδου, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό της Φλώρινας, ενώ την ομιλία έκανε ο Τάκης Τσιόγκας, βουλευτής του Κόμματος. Ο ομιλητής άσκησε σφοδρή κριτική στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην αντιλαϊκή πολιτική που έχουν εφαρμόσει και τα δύο κόμματα όλα αυτά τα χρόνια στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στην παιδεία, στην υγεία, στην αγροτική οικονομία, με τη στήριξη του ΣΥΝ.

Τόνισε ότι ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν πρέπει να χαθούν σε ψεύτικα διλήμματα καθώς και τα δύο αυτά κόμματα έχουν δείξει αρκετά δείγματα «γραφής». Ο Τ. Τσιόγκας κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν το δικομματισμό υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ για να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ριζικές ανατροπές σε πολιτικό επίπεδο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ