ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΧΑΝΙΑ
Η ψήφος των εργαζομένων και του λαού είναι κόκκινη

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος

Κάλεσμα μαζικού απεγκλωβισμού από το δικομματισμό απηύθυνε, χτες, από τα Χανιά ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκρίνουν τα δισεκατομμύρια των κερδών που συγκεντρώνουν οι επιχειρηματίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικές τους οικογένειες, ώστε πηγαίνοντας στην κάλπη να βγάλουν το τελικό συμπέρασμα, να στηρίξουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε στους μέχρι τώρα ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων - είπε χαρακτηριστικά - και τους καλούμε να μην παραπλανηθούν από τους δικομματικούς καυγάδες και τα ψεύτικα διλήμματα. Γιατί αυτά, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τα χρησιμοποιούν για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα βασικά ζητήματα. Να κρύψουν τη συμφωνία τους με τους Αμερικανούς, με το ΝΑΤΟ, με την ΕΕ, με το μεγάλο κεφάλαιο».

Αν αυτή η πολιτική δεν τιμωρηθεί μαζικά και αποφασιστικά, τόνισε μεταξύ άλλων, ο δικομματισμός θα αποθρασυνθεί, θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός και επικίνδυνος. Θα θεωρήσει τη λαϊκή ψήφο σαν ψήφο συμφωνίας με τις μεταρρυθμίσεις που προβάλλει η ΝΔ και τους εκσυγχρονισμούς που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ. Ομως πίσω από τις «μεταρρυθμίσεις» και τους «εκσυγχρονισμούς» βρίσκεται μια πολύ σκληρή επίθεση στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτή η οδυνηρή κατάσταση είναι κριτήριο πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς, πρόσθεσε, είναι κριτήριο ψήφου «για να προλάβουμε, να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να διαμορφωθούν συνθήκες λαϊκής αντεπίθεσης. Οι δεσμεύσεις του δικομματισμού απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - υπογράμμισε - είναι μεγάλες. Βιάζονται να αρπάξουν την ψήφο του λαού για να τον χτυπήσουν αλύπητα. Να μη δώσει κανένας πίστη σε δηλώσεις εφησυχασμού», κατέληξε.

  • Μαχητική και δυναμική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε, χτες το βράδυ, και στο Ρέθυμνο, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Πειραιά.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησαν οι Μανώλης Συντιχάκης και Γιάννης Πρωτούλης

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του πραγματοποίησε το ΚΚΕ, χτες το βράδυ, και στο Ηράκλειο.

Ηταν μια γνήσια λαϊκή συγκέντρωση στην οποία μίλησε ο Μανώλης Συντιχάκης, υποψήφιος βουλευτής στο Ν. Ηρακλείου και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών. Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, έστειλαν μήνυμα ότι θα συνεχίσουν το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο, φτάνοντας στο σπίτι κάθε λαϊκής οικογένειας με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, καλώντας τους να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος στις 16 Σεπτέμβρη.

Με τις κόκκινες σημαίες να κυματίζουν στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο κι ενώ τα συνθήματα υπέρ του ΚΚΕ δονούσαν την ατμόσφαιρα, ανέβηκε στο βήμα ο Μανώλης Συντιχάκης, καλώντας τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες, τους νέους και τις νέες να μην υποκύψουν στα ψεύτικα διλήμματα του δικομματισμού, να υπερψηφίσουν μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, για να εκλέξουν κομμουνιστή βουλευτή και στο νομό Ηρακλείου. «Δώστε μας τη δύναμη να τους χορέψουμε στο ταψί», κάλεσε χαρακτηριστικά τους συγκεντρωμένους για να επισημάνει: «Είμαστε γνωστοί, μας ξέρει ο λαός! Ποτέ δεν κοροϊδέψαμε, ποτέ δεν είπαμε ψέματα, ούτε ψαρεύουμε σε θολά νερά».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Γιάννης Πρωτούλης. Η πολιτική του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε, απευθύνεται στους νέους και τις νέες που στα καλύτερα και πιο δημιουργικά χρόνια της ζωής τους ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και, τώρα, βουλευτές και κομματάρχες του δικομματισμού τούς τάζουν λαγούς με πετραχήλια. Απευθύνεται στους νέους και τις νέες που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ευελιξία, μια ζωή - λάστιχο χωρίς δικαιώματα. Στους νέους που θέλουν να κάνουν οικογένεια αλλά το σκέφτονται, στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών οικογενειών που σπουδάζουν και ξέρουν τι θυσίες κάνουν οι δικοί τους, τι στερούνται για ένα πτυχίο που οι περισσότερες πιθανότητές του είναι να γίνει μόνο κορνίζα. Απευθυνόμαστε στους νέους που ζουν τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τους καλούμε όλους αυτούς να κάνουν το βήμα, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να εμπιστευτούν τη δύναμή τους.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Ο λαός μπορεί να κάνει ένα σημαντικό βήμα

Σε συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο μίλησε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ. Χαιρέτισε ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος βουλευτής Αττικής

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για το λαό να κάνει στις 16 του Σεπτέμβρη ένα σημαντικό βήμα. Με ηρωισμό και τόλμη να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να το ενισχύσει. Να σταθεί μπροστά στην κάλπη και να σκεφτεί, να προβληματιστεί για το ποιο κόμμα είναι το μόνο που ιστορικά εξυπηρετεί τα συμφέροντά του». Αυτό ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Κώστας Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας χτες το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Ασπροπύργου, για να εισπράξει ιδιαίτερα θερμά χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων. Χειροκροτήματα που έδειχναν την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών της περιοχής, ώστε τις μέρες που απέμειναν να μην αφήσουν να χαθεί λεπτό. Να πάει το ψηφοδέλτιο του Κόμματος άνθρωπο τον άνθρωπο και να μεταφραστεί αυτό σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος του Κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος τόνισε: «Παντού ο λαός εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του από την πολιτική του δικομματισμού. Ηρθε η ώρα, λοιπόν, αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί πλέον και στην κάλπη καταψηφίζοντας το δικομματισμό και ενισχύοντας το ΚΚΕ».

Ο Κώστας Καζάκος επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να επεξεργαστούν στο μυαλό τους όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μην αφήσουν να τους πιάσουν και πάλι κορόιδο και ψηφίσουν κόντρα στο συμφέρον τους. Ο κόσμος πρέπει να προβληματιστεί, να κρίνει και συγκρίνει. Λέμε να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ γιατί είναι ανιδιοτελής. Τώρα είναι η ώρα και η μεγάλη ευκαιρία για να καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και να απεγκλωβιστεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, για το οποίο η μόνη προοπτική του είναι η ανατροπή. Ανατροπή, η οποία μπορεί να γίνει μόνον όταν το θελήσει ο λαός».





Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ