Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΧΑΝΙΑ
Η ψήφος των εργαζομένων και του λαού είναι κόκκινη

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος

Κάλεσμα μαζικού απεγκλωβισμού από το δικομματισμό απηύθυνε, χτες, από τα Χανιά ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκρίνουν τα δισεκατομμύρια των κερδών που συγκεντρώνουν οι επιχειρηματίες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικές τους οικογένειες, ώστε πηγαίνοντας στην κάλπη να βγάλουν το τελικό συμπέρασμα, να στηρίξουν το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ.

«Απευθυνόμαστε στους μέχρι τώρα ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων - είπε χαρακτηριστικά - και τους καλούμε να μην παραπλανηθούν από τους δικομματικούς καυγάδες και τα ψεύτικα διλήμματα. Γιατί αυτά, τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, τα χρησιμοποιούν για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα βασικά ζητήματα. Να κρύψουν τη συμφωνία τους με τους Αμερικανούς, με το ΝΑΤΟ, με την ΕΕ, με το μεγάλο κεφάλαιο».

Αν αυτή η πολιτική δεν τιμωρηθεί μαζικά και αποφασιστικά, τόνισε μεταξύ άλλων, ο δικομματισμός θα αποθρασυνθεί, θα γίνει ακόμα πιο επιθετικός και επικίνδυνος. Θα θεωρήσει τη λαϊκή ψήφο σαν ψήφο συμφωνίας με τις μεταρρυθμίσεις που προβάλλει η ΝΔ και τους εκσυγχρονισμούς που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ. Ομως πίσω από τις «μεταρρυθμίσεις» και τους «εκσυγχρονισμούς» βρίσκεται μια πολύ σκληρή επίθεση στο σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτή η οδυνηρή κατάσταση είναι κριτήριο πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς, πρόσθεσε, είναι κριτήριο ψήφου «για να προλάβουμε, να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να διαμορφωθούν συνθήκες λαϊκής αντεπίθεσης. Οι δεσμεύσεις του δικομματισμού απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - υπογράμμισε - είναι μεγάλες. Βιάζονται να αρπάξουν την ψήφο του λαού για να τον χτυπήσουν αλύπητα. Να μη δώσει κανένας πίστη σε δηλώσεις εφησυχασμού», κατέληξε.

  • Μαχητική και δυναμική συγκέντρωση του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε, χτες το βράδυ, και στο Ρέθυμνο, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ