Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΛΑΡΙΣΑ
Στην «κόκκινη» ψήφο, η προοπτική για τις γυναίκες

Εκδήλωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για τις γυναίκες

Οι εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες και γυναίκες των άλλων λαϊκών στρωμάτων να ψηφίσουν μαζικά ΚΚΕ, στις εκλογές της Κυριακής, για να δοθεί προοπτική στην πάλη για τα δικαιώματά τους, ήταν το μήνυμα που έστειλε η εκδήλωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ για τις γυναίκες. Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του ΚΚΕ, πολλές Λαρισαίες έδωσαν «παρών» στην εκδήλωση και συζήτησαν για τις θέσεις του Κόμματος ενόψει των εκλογών.

Ομιλήτριες ήταν η Δήμητρα Παπαστεργίου και Μαρία Γαβαλά, υποψήφιες με το ΚΚΕ, στο νομό Λάρισας, οι οποίες τόνισαν ότι η εκλογική μάχη της ερχόμενης Κυριακής αποτελεί ευκαιρία για τις γυναίκες του μόχθου να δείξουν τη δύναμή τους, καταψηφίζοντας το δικομματισμό και ρίχνοντας στην κάλπη «κόκκινο». Τις γυναίκες, οι οποίες είναι στο στόχαστρο των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ακολουθούν πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όπως καθορίστηκαν ιδιαίτερα στη Λισαβόνα, με βάση το τρίπτυχο «ανάπτυξη - ανταγωνιστικότητα - απασχόληση». Πρόσθεσαν, δε, ότι με πρόσχημα την ανάγκη των γυναικών για την ανατροφή των παιδιών και τη φροντίδα του νοικοκυριού, απόρροια της ανυπαρξίας κρατικής μέριμνας και υποδομών, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να δουλεύουν στις πιο κακοπληρωμένες και ασταθείς θέσεις εργασίας, με μερική απασχόληση.

Και καταλήγοντας υπογράμμισαν ότι η εργαζόμενη, η άνεργη, η νέα, μαζί με τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, πρέπει να καταδικάσουν τον κοινό αντίπαλο, την πλουτοκρατία, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να προσπεράσουν τον ΣΥΝ που «πατάει σε δυο βάρκες» και προσπαθεί να καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορούν να συνυπάρχουν τα ίσα δικαιώματα και η κυριαρχία του κεφαλαίου. Να προσπεράσουν το ΛΑ.Ο.Σ., που είναι κόμμα αντικομμουνιστικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό, στήριγμα της πλουτοκρατίας. Να ψηφίσουν ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ