Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Εργα για το λαό και όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Στον ΟΑΣΠ περιόδευσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας

Τα έργα και οι παρεμβάσεις, όπως η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπλημμυρική προστασία και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, είναι ανάγκη να γίνονται κάτω από την επίβλεψη και ευθύνη του κεντρικού κρατικού σχεδιασμού, με σκοπό και στόχο το συλλογικό συμφέρον και όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

«Ενα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαλκιδική, δεν έγινε ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο. Και η δικαιολογία που ακούσαμε είναι ότι υπήρξαν ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων, για το ποιος θα αναλάβει τα έργα!» είπε. Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι από τους σεισμούς του '99 υπάρχουν ακόμα μέχρι σήμερα κοντέινερς και σεισμόπληκτοι σε διάφορες περιοχές. Με ευθύνη των κυβερνήσεων του δικομματισμού, δεν έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι σε βάθος για τη στατικότητα όλων των κτιρίων που επλήγησαν από τους περασμένους σεισμούς. «Ακόμα και σήμερα, τονίζουμε την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι όπου δεν έγιναν, σε όλα τα κτίρια, με προτεραιότητα σχολεία, νοσοκομεία, χώρους διασκέδασης της νεολαίας - πολλοί απ' αυτούς λειτουργούν χωρίς άδεια. Γενικότερα, να ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση της στατικότητας όπου δεν έχει γίνει ακόμα. Αυτά τα σημαντικά έργα υποδομής, δεν "πουλάνε" και γι' αυτό τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο Σπ. Χαλβατζής, συναντήθηκε με το διευθυντή του ΟΑΣΠ, Νικήτα Παπαδόπουλο. Το απόγευμα περιόδευσε και μίλησε στο Ηλιακό Χωριό στην Πεύκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ