Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Γιάννης Σαρακίνος

καθηγητής Φυσικής Αγωγής, πρώην πρωταθλητής στα 110 μετ' εμποδίων

«Σήμερα οι κομμουνιστές αγωνίζονται και πάλι για όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, την υγεία, την παιδεία, την εργασία, τον πολιτισμό, την ειρήνη - διεθνώς. Ο αθλητισμός - ένα ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό - ένας θεσμός που σταθμίζει λαούς, πολιτισμούς, κοινωνίες, πολιτεύματα κι εποχές, είναι πάντα σε επικαιρότητα και προτεραιότητα στις διεκδικήσεις μας. Πρέπει πάντα να υπηρετεί τους πολλούς (το λαό) και όχι τους λίγους (την ολιγαρχία) της εξουσίας, της δύναμης και του πλούτου. Οταν υπηρετεί το λαό (τους πολλούς) ευθέως υπηρετεί όλους τους παραπάνω θεσμούς κι όλους τους ανθρώπους. Οταν υπηρετεί τους λίγους, τους ισχυρούς και τα συμφέροντά τους, βλάπτονται θεσμοί, πολιτεία κι όλοι οι άνθρωποι, ο λαός. Είναι δικαίωμα πολλών κι όχι προνόμιο των λίγων. Πηγάζει από το λαό κι υπηρετεί το λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους κι από αυτούς επανδρώνεται και συντηρείται με τις βιολογικές, ηθικές, πολιτιστικές και οικονομικές τους δυνάμεις.

  • Τον οραματιζόμαστε υγιή, καθαρό και τίμιο, απαλλαγμένο από όλα τα σύγχρονα δεινά - Λερναία Υδρα - και το δυνάστη του, την ολιγαρχία, να υπηρετεί τη νεολαία, το λαό και τον τόπο, να δίνει όραμα και πρόγραμμα, υγεία και παιδεία σε όλους.
  • Αγωνιζόμαστε για έναν αθλητισμό χωρίς εμπορευματοποίηση και κέρδη για το κεφάλαιο, χωρίς βία στις εξέδρες των γηπέδων, χωρίς την πάσης φύσεως δολίευση και νόθευση των αξιών του, χωρίς διαφθορά και σκανδαλώδη φαινόμενα συναλλαγών στους αγώνες και στα πρωταθλήματα, χωρίς τις "παράγκες" της φαυλότητας και των συμφερόντων, χωρίς τη μάστιγα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών ντόπινγκ.
  • Αγωνιζόμαστε αθλητές, προπονητές, γονείς, φίλαθλοι για τον επαναπροσανατολισμό του αθλητισμού σύμφωνα με τις ανάγκες, τις συνθήκες και τις προτεραιότητες του λαού και του τόπου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ