Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Απαράδεχτη η συμπεριφορά του MEGA

Η στάση του MEGA απέναντι στο ΚΚΕ αποδεικνύει για πολλοστή φορά την κατ' επανάληψη προκλητική στάση του καναλιού απέναντι στο Κόμμα.

Διαστρεβλώνοντας την αλήθεια ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA, με προχτεσινή επιστολή προς το ΕΣΡ επιχείρησε να αιτιολογήσει τη μη εκπροσώπηση του ΚΚΕ στις προεκλογικές του εκπομπές. Στην επιστολή αναφέρει αναληθώς ότι «από την επαύριο του Debate των πολιτικών αρχηγών, το ΚΚΕ αποφάσισε να μη στέλνει εκπροσώπους του ούτε στα δελτία ειδήσεων, ούτε στις ενημερωτικές εκπομπές», λέγοντας ότι το «ποτήρι ξεχείλισε από την ερώτηση την οποία υπέβαλε η εκπρόσωπός μας στο Debate, Ολγα Τρέμη, προς την κυρία Παπαρήγα». Γεγονός ψευδές, αφού το ΚΚΕ σταμάτησε για πρώτη φορά να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA εδώ και αρκετούς μήνες.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ με χτεσινοβραδινή ανακοίνωσή του δίνει απάντηση στα ψεύδη της ιδιοκτησίας και των υπευθύνων του MEGA αποδεικνύοντας και αποκαλύπτοντας την αλήθεια, για τη συστηματική επίθεση που δέχεται από το MEGA ακόμη και σε προεκλογική περίοδο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με την επιστολή του MEGA στο ΕΣΡ

«Το κανάλι MEGA», τονίζεται στην ανακοίνωση, «ψευδώς ισχυρίζεται στην επιστολή του προς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι το ΚΚΕ σταμάτησε από την επομένη του Debate να στέλνει εκπροσώπους του στις εκπομπές του MEGA».

«Η αλήθεια είναι ότι το ΚΚΕ σταμάτησε για πρώτη φορά να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε ειδικότερα που το συγκεκριμένο κανάλι πρωτοστατούσε στις αντι-ΚΚΕ επιθέσεις υιοθετώντας προβοκάτσιες του ΠΑΣΟΚ για τη "Γερμανός" καθώς και τα περί συνεργασίας του ΚΚΕ με τη ΝΔ. Από την ημέρα που το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑ.Ο.Σ από τα κανάλια».

«Ανάλογο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί και στις τοπικές εκλογές, με την απαράδεκτη συμπεριφορά του Γ. Πρετεντέρη σε στελέχη του ΚΚΕ στις εκπομπές του και με επιλογή στελεχών μας σε αυτές».

«Το ΚΚΕ άρχισε να στέλνει ξανά εκπροσώπους του στο ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου σεβόμενο τους τηλεθεατές του MEGA. Ωστόσο, οι επιθέσεις στο ΚΚΕ συνεχίστηκαν, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του, και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αποκορύφωμα της στάσης του αποτέλεσε η ερώτηση της εκπροσώπου του καναλιού στο Debate, που έγινε η αφορμή για να σταματήσει εκ νέου το ΚΚΕ να στέλνει εκπροσώπους του στο MEGA. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοσιογράφος ήταν η μόνη που έκανε προσωπική ερώτηση, αν και γνώριζε την οικογένεια Παπαρήγα, αφού εργαζόταν στον "Ριζοσπάστη" μαζί με τον σύζυγο της Αλέκας Παπαρήγα Θανάση Παπαρήγα. Η ερώτηση στόχευσε το ηθικό κύρος του ΚΚΕ, την αξιοπιστία του, ότι τάχα άλλα λέει και άλλα κάνει. Οτι το ΚΚΕ δεν είναι κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

«Το ΚΚΕ έχει αποδείξει έμπρακτα τη συνέπεια λόγων του και έργων. Ακόμα και με την αποχή των εκπροσώπων του από το MEGA, κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, δείχνουμε και αποδεικνύουμε ότι το ΚΚΕ δε βάζει την κάλπη πάνω από την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και του ήθους του».

Το MEGA στην επιστολή του προς το ΕΣΡ προχωρά ακόμη παραπέρα λέγοντας θεωρεί «ανήκουστο» (!) ένα πολιτικό κόμμα να αποκλείει έναν τηλεοπτικό σταθμό, για το «γεγονός ότι δεν ήταν της αρεσκείας του η ερώτηση της δημοσιογράφου μας προς την ηγεσία του».

Με την επιστολή προς το ΕΣΡ ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τους πραγματικούς λόγους της αποχής του ΚΚΕ από το συγκεκριμένο κανάλι. Λόγοι που έχουν να κάνουν με την κακοήθη στάση του καναλιού απέναντι στο ΚΚΕ λόγω των θέσεών του για το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες των εργαζομένων αλλά και το πολιτικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ